محمد قادری: نامزدها در مناظرات آراء خاموش را زنده کنند

ایران اخبار اخبار

محمد قادری: نامزدها در مناظرات آراء خاموش را زنده کنند
ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها
  • 📰 isna_farsi
  • ⏱ Reading Time:
  • 145 sec. here
  • 4 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 61%
  • Publisher: 63%

کارشناس مسایل سیاسی و بین الملل با اشاره به فضای مناظرات انتخاباتی گفت: دولت سیزدهم متهم می‌شود به این‌که «نمی‌توانی با دنیا صحبت کنی.

محمد قادری فعال رسانه‌ای و کارشناس مسائل بین‌الملل ، با حضور در استودیوی ایسنا و شرکت در برنامه «مثبت و منفی پلاس» این خبرگزاری به پرسش‌هایی درباره انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری پاسخ داد. او معتقد است که میزان مشارکت مردم در انتخاباتی که برگزار شد باید آسیب‌شناسی شود. وی در بخشی از این گفت‌وگو یادآور شد که در دو سال و ۹ ماهی که شخص شهید امیرعبداللهیان در عالی‌ترین سطح حضور داشت، پیگیر حوزه مقاومت بود و در بالاترین سطح پیگیر مذاکرات با غربی‌ها بود.

سوال: برخی عدم وحدت جریان اصولگرایی را موجب ریخته شدن رای این جریان به سبد طرف مقابل می‌دانند و برخی نیز بی‌اقبالی بخشی از جامعه به انتخابات را در مشارکت مردم موثر می‌دانند. تحلیل شما در این درباره چیست؟ در دو سال و ۹ ماهی که شخص شهید امیرعبداللهیان در عالی‌ترین سطح حضور داشت، پیگیر حوزه مقاومت بود و در بالاترین سطح پیگیر مذاکرات با غربی‌ها بود. در چنین شرایطی شاهد عقب نشینی‌های ملموس و ناملموس از مواضع تند قبلی بودیم. وزارت خارجه دولت سیزدهم اساس کارش را بر توجه ویژه به همسایگان و تغییر نگاه صرف از غرب و تغییر ریل به شرق دنبال کرد

قبل از انتخابات سال ۸۸ فضای مذاکراتی با غرب که هنوز آمریکا بر سر میز مذاکره نیامده بود و ایران همچنان با اتحادیه اروپا مذاکره می‌کرد و آقای دکتر لاریجانی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی در دولت اول آقای احمدی نژاد بود با تروئیکای اروپا و خاویرسلونا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مذاکره کرد.

در دولت آقای رئیسی آقای باقری مذاکراتی را در آبان سال ۱۴۰۰ با طرف‌های غربی شروع کرد و تا مرداد ۱۴۰۱ رسید اما به دلیل شورش زن، زندگی، آزادی بار دیگر متوقف شد. وابستگی به شرق هدف وزارت خارجه نبود بلکه معطل نکردن کشور در وابستگی به کشورهای غربی بود. این تغییر رویکرد موجب عضویت دائم ایران در پیمان شانگهای، بریکس و اکو و امضای قراردادهای ۲۵ ساله با چین و روسیه شد. این اتفاقات به دلیل نگاه صرف به غرب در گذشته نیفتاد و چین و روسیه متوجه این موضوع شده بودند و با دولت وقت ما همکاری نداشتند.

اگر بخواهم قدری علمی‌تر به موضوع نگاه کنم علمای علم روابط بین الملل وقتی در رابطه با شرایط حاضر دنیا صحبت می‌کنند، اذعان می‌کنند که شرایط قانون جنگل در عرصه روابط بین‌الملل حاکم است. در چنین نظامی تعاملات و بده بستان‌ها بر اساس قدرت انجام می‌شود. به همین دلیل است که پیروان مکتب رئالیسم در عرصه روابط بین الملل کاملاً مدعی هستند که نظامات جهانی و تعاملات و بده بستان‌ها بر اساس واقع گرایی و منطق قدرت تقسیم و تعیین می‌شود.

آمریکایی‌ها تقریبا از یک دهه قبل به این سو استراتژی و راهبردی را دنبال می‌کنند که بنیاد دفاع از دمکراسی به عنوان مغز متفکر و منفصلِ وزارت خارجه ایالات متحده، متولیش است و آن هل دادن ایران به سمت «جنگ در منطقه خاکستری» است. جنگ در منطقه خاکستری یعنی جنگ فرسایشی. ایران را با جنگ‌های از جنس مد چهارمی یعنی جنگ‌های ترکیبی با محوریت جنگ‌های شناختی و ادراکی درگیر فضایی کند که به مرور دچار فرسایش شود تا خروجی آن موجب تضعیف دولت حاکم شود.

بخشی از موضوعات در کشور به راهبرد تبدیل شده است. حتی اگر رییس‌جمهوری مدعی شود که می‌خواهد راه را ادامه دهد، وعده عملیاتی نیست. اصلا در حوزه سیاست خارجی راهبردها و سیاست‌هایی تبدیل به اصل شده مثل موضع جمهوری اسلامی نسبت به مقاومت و آرمان فلسطین و تجاوزگری رژیم صهیونیستی و امثال این. البته رییس‌جمهور می‌تواند با پر تحرک بودن و حکم تحرک بودن می‌تواند در این حوزه‌ها کنش و واکنش داشته باشد اما این راهبرد تغییر ناپذیر است.

تشخیص با مردم است و مردم باید تشخیص دهند اگر واقعا منش و رفتار دولت رییسی برای‌شان مطلوب بود، با تفکر ببینند که کدام یک از این دو نفر به آن دولت نزدیک‌ترند. جمهوری اسلامی داعیه‌دار مردم‌سالاری است و نمی‌تواند برای آنان تعیین تکلیف کند.

این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

isna_farsi /  🏆 2. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

کاندیداها آرای خاموش جامعه را بیدار کنندکاندیداها آرای خاموش جامعه را بیدار کننددبیرکل سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی گفت: کاندیداهای کنونی ریاست جمهوری باید بتوانند آرای خاموش جامعه را بیدار و آن‌ها را برای حضور در انتخابات قانع کنند.
ادامه مطلب »

انتخابات و آینده برجام در گفتگو با دکتر مهران مصطفوی؛ نامزدها چه چیزی را پنهان می‌کنند؟انتخابات و آینده برجام در گفتگو با دکتر مهران مصطفوی؛ نامزدها چه چیزی را پنهان می‌کنند؟ایام تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران در شرایطی سپری شد که بحث‌های هسته‌ای به کانون داغ مناظرات نامزدها تبدیل شده و سرنوشت برجام و تحریم‌ها بر بحث‌ها سایه انداخته بود.
ادامه مطلب »

کاندیداها نباید انتخابات را صحنه جنگ و قدرت کنندکاندیداها نباید انتخابات را صحنه جنگ و قدرت کنندکارشناس مسائل سیاسی بر لزوم حفظ اخلاق در مصاحبه‌ها، مناظرات و فیلم‌های تبلیغاتی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد و گفت: کاندیداها نباید انتخابات را صحنه جنگ و قدرت کنند.
ادامه مطلب »

نشست خبری ارائه بسته پیشنهادی اقتصادی به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهمنشست خبری ارائه بسته پیشنهادی اقتصادی به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهمنشست خبری ارائه بسته پیشنهادی اقتصادی به نامزدهای ریاست جمهوری چهاردهم در خبرگزاری ایسنا برگزار می شود و مخاطبان میتوانند آن را به صورت زنده تماشا کنند.
ادامه مطلب »

کاندیداها در مناظرات انتخاباتی خود اخلاق را رعایت کنندکاندیداها در مناظرات انتخاباتی خود اخلاق را رعایت کنندمعاون سابق توسعه و منابع استانداری قم گفت: به کاندیداها و نامزدهای انتخابات توصیه می‌شود در مناظرات انتخاباتی خود اخلاق را رعایت کنند و مردم هم آگاهانه انتخاب و اسیر شعارهای فریبنده برخی کاندیدها نشوند.
ادامه مطلب »

محمد فاضلی در میزگرد فرهنگی چه گفت؟/ ویدئومحمد فاضلی در میزگرد فرهنگی چه گفت؟/ ویدئوبه گزارش شبکه شرق، تصاویری از اقدام «محمد فاضلی» در جریان میزگرد فرهنگی «مسعود پزشکیان» در پخش زنده این برنامه صداوسیما منتشر شده که واکنش‌های فراوانی را به همراه داشته است.
ادامه مطلب »



Render Time: 2025-02-24 10:01:11