ایلنا تحلیل کرد؛ محرومداری جایگزین استراتژی مبارزه با فقر شده است/ آزادسازی اقتصادی قدمگاه ناهمانگی و بیبرنامهگی
به گزارش خبرنگار ایلنا، "عدالت محوری است که آسمانها و زمین بر پایه آن شکل میگیرند." این جمله بسیار انتزاعی است اما نظامهای حقوقی شکل گرفتند تا عدالت را در تمام اشکال آن برقرار کنند؛ هدف دیگری در کار نبود و نیست.
تنها در سالهای ابتدایی انقلاب سال ۵۷، کمیتههای انقلابی با مصادره اموال بازماندگان حکومت پهلوی اعم از زمین و ملک، امکانات لازم را برای اسکان فقرا فراهم کردند اما پس از جنگ و به ویژه از دهه هفتاد نوعی سیاست پیریزی شد که مبنای آن تلاش برای متقاعد کردن شهروندان برای مشارکت فعالتر در اقتصاد بود تا کیفیت زندگی هر فردی به اندازه درآمدش باشد.
همین بنیان که از سیاستهای تعدیل ساختاری نشات میگرفت، شرایطی را فراهم کرد که اقتصاد در دور باطل بیافتد؛ مانند قطاری که مرتب از ریل خارج میشود، به ریل برمیگردد که تا در مسیری که محکوم به طی کردن آن است، درجا بزند. در واقع آنها با تکیه بر درآمدهای نفتی فقرزدایی میکنند. از همین محل هم یارانه مستقیم و غیرمستقیم میدهند. این سنت، به آفتِ اقتصاد ایران و بلایِ جان آن تبدیل شده است. توزیع و تزریق درآمدهای نفتی گرچه در کشورهایی با اقتصاد تک محصولیِ گریز ناپذیر مینمایند اما تکیه بیش از حد بر آن موجب میشود که تمام شئونات نظام رفاهی ایران نفتی شود.برقراری عدالت در کشورهای اروپایی و آسیای شرقی که از نفت و گاز و دیگر مواهب طبیعی بیبهره هستند با عدالت در پرداخت مالیات جاری شده است.
ردیفهای هزینه مالیات در این کشورها بسیار شفاف است. در سوئد ۴۱۹۰ کرون از درآمد هر مالیات پردازنده برای حمایتهای اجتماعی، ۱۳۶۰ کرون برای آموزش و پرورش، ۱۳۶۰ کرون برای مراقبهای بهداشتی، ۱۲۵۰ کرون برای مدیریت عمومی، ۸۰ دهم کرون برای مسکن و توسعه اجتماعی، ۳۰ دهم کرون برای حفاظت از محیط زیست، ۲۸۰ کرون نظم عمومی و دادگستری، ۲۱۰ کرون برای فعالیتهای فرهنگی و تفریحی و ۳۴۰ کرون برای دفاع کنار گذاشته میشود.
بهترین نمود سیاستِ نفت سالاری بودجه سنواتی است. کافی است که منابع جدول تبصره ۱۴ لایحه بودجه را نگاه کنید؛ تفاوتی هم نمیکند امسال یا سال قبل یا سال قبل تر از آن. برای نمونه میتوان به لایحه بودجه سال ۹۸ نگاه کرد. البته در این قسمت تنها بحث نفت مطرح نیست؛ بلکه منابع حاصل از فروش گاز، آب، برق و سوخت نیروگاهها را هم باید اضافه کرد.
کارشناسان بر این نظر هستند که بودجه ۷ هزار میلیارد تومانی که برای کاهش فقر مطلق در ردیف ۲۰ اختصاص داده شده، کافی نیست؛ چراکه صرفا قرار است با آن درآمد ۷۰۰ هزار نفر به سطح درآمد مستمریبگیران کمیته امداد امام خمینی برسد. اینکه دولت بر اساس کدام بانک اطلاعاتی به این نتیجه رسیده که تنها ۷۰۰ هزار نفر در کشور، شرایط دریافت کمک را دارند جای سوال دارد.«علیرضا حیدری» کارشناس رفاه و تامین اجتماعی
وی با بیان اینکه عملیاتهای صورت گرفته در حوزه بازتوزیع منابع درآمدی در بودجه کل کشور که برای اموری مانند پرداخت یارانه و مستمری به اعضای کمیته امداد و بهزیستی اختصاص مییابد هم نشان میدهد که بانک اطلاعات جامعی وجود ندارد، گفت: اگر میتوانستیم اطلاعات جامعی را از افرادی که باید تحت حمایت باشند، تهیه کنیم بسیاری از مشکلات ما در حوزههای مختلف برطرف میشد؛ البته سالها پیش باید این کار انجام میشد.
این کارشناس رفاه و تامین اجتماعی با بیان اینکه اصل ۲۹ قانون اساسی تکلیف دولت را در زمینه فقرزدایی روشن کرده است، گفت: در این اصل تاکید میشود که پدیدهای به نام فقر نباید وجود داشته باشد؛ حالا این فقر میتواند در حوزههای تغذیه، درمان، آموزش و هر حوزه دیگری باشد؛ چراکه موجودی مانند انسان دهها نیاز دارد و همه این نیازها باید تامین شود. در حال حاضر باید تعریف جدیدتری از ارائه کنیم و با توجه به این تعریف نظام یارانهای خود را نظم ببخشیم.
یزدانی با بیان اینکه با این وجود هر دولتی که بر سر کار آمد، به طرح ادعایی در مورد فقرزدایی پرداخت، گفت: یکی میگفت زمین میدهیم خانه بسازید، همین دولت میگفت یارانه میدهیم و چه و چه تا احدی در فقر دست و پا نزند. دولت بعد آمد و طرح تحول نظام سلامت را راه انداخت تا رفع تبعیض در حوزه سلامت ممکن شود اما انتهایش چیز دیگری بود.
وی با بیان اینکه ارقام اختصاص داده شده در بودجه برای فقرزدایی کافی نیست، گفت: البته من فکر نمیکنم که دولت مشکل کمبود منابع دارد؛ بلکه مشکل تخصیص منابع است. در حال حاضر لابیهای قدرت و فساد اجازه نمیدهند، دولت منابع را در جای خود هزینه کند. از سویی عمده بودجه حمایتی صرف کمک به صندوقهای بازنشستگان کشوری و صندوق بیمه تامین اجتماعی نیروهای مسلح میشود. به گفته معاون اول رئیس جمهوری، آقای جهانگیری، صندوق بازنشستگان کشوری ۱۰۰ درصد و صندوق بیمه تامین اجتماعی نیروهای مسلح ۸۰ درصد به دولت متکی است.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
ربیعی: تحریمهای این دوره آمریکا علیه ایران با قبل قابل مقایسه نیست
ادامه مطلب »
نمکی از وجود فساد ۵۰ هزار میلیارد تومانی در حوزه پزشکی خبر دادسخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با اشاره به صحبتهای وزیر بهداشت در جلسه امروز این فراکسیون گفت: طبق توضیحات وزیر بهداشت در حوزه پزشکی فساد ۵۰ هزار میلیارد تومانی وجود داشته است. ما نمیدانیم یک میلیارد دلار تجهیزات پزشکی کجا و چطور هزینه شده است. با وجود این وزارت بهداشت با همه توان در مقابل مافیا و فساد ایستاده و اجازه نمیدهد بیتالمال به دست این افراد بیفتد.
ادامه مطلب »
رسانه آلمانی: اشتباه فاجعهبار ترامپ در قبال برجام/ اروپا باید از ایران نفت بخرد- اخبار بین الملل - اخبار تسنیم - Tasnimرسانه آلمانی: اشتباه فاجعه بار ترامپ در قبال برجام/ اروپا باید از ایران نفت بخرد سایت رادیو آلمان: شرایط در منطقه بسیارحالت انفجاری گرفته است به ویژه درمسئله چگونگی رفتار با ایران وتوافق بینالمللی هستهای باایران عرصه سیاسی درمسیرجدایی قرار دارد.
ادامه مطلب »
آقای پورمحمدی! آیا سیستم اینگونه برای قتل انسانها تصمیم میگرفت؟🔻پاسخ نیازی به پورمحمدی :اگر قتلها در سیستم اتفاق افتاد و عوامل اصلی این جنایت_خودسر و محفلی نبودند، چرا در پروژهای با این اهمیت جانشین معاون امنیت آن را مدیریت کرد نه خود معاون امنیت؟ ادامه این مطلب را اینجا_بخوانیم👇
ادامه مطلب »
وزیر کشور ترکیه: در حال گفتگو با ایران و افغانستان درباره مهاجرتهای غیرقانونی هستیم
ادامه مطلب »
وقتی اسم زنجانی را میآوریم عدهای جیرهخوار به ما حمله میکنند/ رئیس حراست محلی، با حفر چاه ۵ متری نفت میدزدید/چوب مبارزه با فساد را میخورموزیر نفت با بیان اینکه حتی جایی بود که رئیس حراست اقدام به نفتدزدی میکرد و با حفر چاهی پنج متری از لوله اصلی نفت را میدزدید، گفت: اخیراً در فروش نفت شاهد نفتخواری با برند بابک زنجانی هستیم و وقتی ما اسم ایشان را میآوریم یک عده رسانه جیرهخوار به ما حمله میکنند.
ادامه مطلب »