توجه به مقوله کتاب و کتابخوانی یکی از موضوعاتی است که همواره به اشکال مختلف مورد تأکید و توجه رهبر انقلاب بوده است.
به گزارش مشرق، این تأکید و توجه گاه در بیانات ایشان در دیدار با آحاد مختلف مردم و اشاره به کتابهای مختلف بوده، گاه با مرقوم کردن یادداشتی بر یک کتاب مهم و اثرگذار خود را به نمایش گذاشته و گاه با بازدید از نمایشگاه کتاب تهران و سرزدن به غرفهها و ناشران مختلف و تبادل اطلاعات با آنان صورت گرفته است. ایشان همواره در این بازدیدها بیاناتی راقی و راهگشا پیرامون مسئله کتاب داشته و مسائل این حوزه را با نگاهی چند وجهی مورد توجه قرار دادهاند.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هم اولین یادداشتهایی که از ایشان میبینیم مربوط به زمانی است که حوزهی هنری در دههی اول انقلاب کتب دفاع مقدس چاپ میکرده. اینها را میفرستادند برای ایشان، ایشان در ابتدا، در انتها و گاهی در بین صفحات یادداشتهایی مینوشتند و به حوزهی هنری برمیگرداندند. اینها توسط حوزهی هنری در قالب یک کتاب منتشر شده است. البته حضرت آقا اینها برای انتشار ننوشتهاند و یکی دو بار هم این موضوع را گفتهاند. این یادداشتها شامل تشویق و تأیید بوده، یکی دو مورد هم نقدهای بسیار جدی است.
۲- عدم توجه نویسندگان داخلی، نشر داخلی به این موضوع و رفتن سراغ موضوعات دیگری و سراغ ترجمههای آن چنانی رفتن، سراغ کتابهای دیگری در سبک زندگی مغایر رفتن. از آن طرف نیاز جامعهی ما برای حفظ انقلاب و حفظ نظام برای اینکه تجربهی نسل اول و دوم انقلاب به نسلهای بعدی منتقل بشود. در بیانیهی گام دوم هم اشاره شده نسل جدیدی که روی کار میآید که نه زمان دوران قبل از انقلاب را دیده، نه دوران حضرت امام را دیده حالا دیگر دفاع مقدس را هم ندیده.
من دغدغه همهی این سالها را در یک جمله میگویم. این باید ترویج و تبلیغ خوبی شده و در دسترس مردم باشد. یعنی مردم به کتابفروشی و نمایشگاه کتاب دسترسی داشته باشند. درنتیجه ایشان از همان سالهای اول از سال ۶۶ که نمایشگاه افتتاح شد روی چند نکته تأکید داشتند. یکی نمایشگاه دائمی است. ایشان گفتند باید نمایشگاه دائمی برگزار بشود حتی در بخش بین الملل.
بعضی دورهها ماه رمضان بوده یا سفر استانی بودند مثل سفر کردستان که حضور در نمایشگاه نداشتهاند. یک بار در توصیف نمایشگاه گفتند بهار کتاب، یک بار گفتند میعادگاه کتاب، یک بار تعبیر باشگاه فرهنگی را به کار بردند. یعنی همواره سعی کردهاند این پایه را تقویت بکنند. البته در کنار این انتقادهایی هم به محتوا شکل و امثالهم داشتهاند.
سومین بحث هم حمایت حقوقی از نویسنده و مترجم و ناشر است و آقا به این تصریح دارند. الان ناشرها و نویسندهها از قاچاق کتاب میترسند. کتاب باکیفیت چاپ میکنند تعدادی قاچاقچی میآیند و چاپ میکنند و بعد هم در بعضی فروشگاههای مجازی با یک دوم قیمت اصلی به فروش میرسد. آقا میگویند از ناشر حمایت حقوقی شود. چرا کتاب الکترونیک در کشور ما رشد نمیکند؟ برای اینکه ناشر میگوید من هزینه کنم کتاب الکترونیکی را چاپ کنم فردا یک نفر میآید قفلش را میشکند و تکثیر میکند.
در خاطراتشان میگویند وقتی کتابخانهی آستان قدس میرفتم متوجه گذشت زمان نمیشدم که این قدر زمان گذشته و من هنوز از صبح تا مثلاً غروب نشستم دارم کتاب میخوانم. خب استناداتی هم که میکنند شما دیدهاید راجع به جنگ و صلح، راجع به بینوایان، راجع به انواع کتابها، کتابهای شکسپیر و کتابهای دیگر استناد میکند. در شعر هم همین است.
بعضیها فکر میکنند اینها مغایر با هم است. یک جا ایشان میگویند کتاب سه دسته است، مفید، مضر، خنثی. مفید کتابی است که در هر حوزهای به خواننده فایدهای میرساند اصلاً بحث دفاع مقدس یا فقط دین هم نیست. مضر چیزی است که حاوی محتوای غلط، فاسد، منحرف کننده، اشتباه یا تحریف شده است. خنثی چه کتابی است؟ خنثی کتابی است که محتوای منفی ندارد اما مثبت هم ندارد.
راجع به ترجمه هم همین است. در یکی از همین بازدید نمایشگاه یک کتاب خلاصهای از رمانهای انگلیسی بود. آقا گفتند این را من در زمانی که زبان انگلیسی یاد میگرفتم خواندم. یعنی انگلیسیاش را دیدم آنجا. گفتند کار خوبی اینها میکنند که خلاصهای از رمانها را به انگلیسی منتشر میکنند. گفتند من برای زبان آموزی این را خواندم زمانی که انگلیسی یاد میگرفتم. حالا فرصت نشد امروز.
من تا به حال چنین چیزی را نشنیده و با آن مواجه نبودهام. البته ببینید ایشان در نمایشگاه بعضی وقتها مثلاً کتابی را دیده بودند که یکی دربارهاش گفته بود این کتاب، کتاب معنویتگراست ایشان گفتند نه! نویسنده اهل معنویت نیست. یک کتاب دیگر را گفته بودند ظاهرش رد صدام است ولی تبلیغ صدام است. مگر میشود کسی بدون خواندن این را بگوید. پس معلوم میشود این کتابها را میخوانند.ببینید دو چیز را از هم جدا کنید.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
«تلآویو سقوط کرد»؛ کتابی که رهبر انقلاب در نمایشگاه مشاهده کردندتصویر کتابی که رهبر انقلاب در بازدید از نمایشگاه کتاب آن را مشاهده کردند منتشر شد.
ادامه مطلب »
نباید فضای مجازی جای کتابخوانی را بگیردرهبر انقلاب گفت: نباید فضای مجازی جای کتابخوانی را بگیرد و کتاب باید همواره در سبد خرید و در مجموعه اوقات مردم جای خاص خود را داشته باشد.
ادامه مطلب »
رهبر انقلاب در کتابخانه شخصی خود چه کتابهایی دارند؟همزمان با ایام برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، انتشارات انقلاب اسلامی تصویر جدیدی از رهبر انقلاب را که در کتابخانه شخصی ایشان ثبت شده است، منتشر کرد.
ادامه مطلب »
نظرِ قاضی دیوان عالی کشور درباره نمایشگاه کتاب تهرانحمیدرضا محمدباقری بیان کرد: کتاب و مطالعه میتواند آگاهی شهروندان را در حوزه حقوق شهروندی ارتقاء دهند و نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران یک فرصت مناسب برای این مهم است.
ادامه مطلب »
استراتژی سایبری دولت آمریکا در عرصه جهانی گسترش پیدا میکندوزارت امور خارجه آمریکا استراتژی جدیدی در حوزه فضای مجازی و حملات سایبری تهیه کرده است که گفته میشود با هدف بالا بردن جایگاه آمریکا در مقابل کشورهایی مثل چین است.
ادامه مطلب »
کتاب « فلسطین و توطئه صهیونیستی-انگلیسی» خواندنی شدکتاب « فلسطین و توطئهی صهیونیستی-انگلیسی » نوشته عیسی صوفان القدومی و ترجمه سبحان ثقفی نیا در ۱۲۸ صفحه و با شمارگان ۲۵۰ نسخه توسط نشر سرو منتشر و راهی بازار نشر شد.
ادامه مطلب »