عبدالرحمن فتحالهی: با پایانیافتن انتخابات مجلس دوازدهم، گمانهزنیها درباره آرایش سیاسی مجلس پیشرو و ترکیب هیئترئیسه آن، بخشی از تحلیل این روزهای فضای سیاسی و رسانهای را به خود اختصاص داده است.
: با پایانیافتن انتخابات مجلس دوازدهم، گمانهزنیها درباره آرایش سیاسی مجلس پیشرو و ترکیب هیئترئیسه آن، بخشی از تحلیل این روزهای فضای سیاسی و رسانهای را به خود اختصاص داده است. در کنار نگرانی از برخی تندرویها به واسطه روی کار آمدن چهرههای رادیکال، موضوع مهمتر به چالش مشارکت در انتخابات یازدهم اسفند بازمیگردد که جای سؤالات بسیاری دارد.
جناب میرزایی فراموش نکنیم انتخابات مجلس یازدهم در اسفند ۹۸ با مشارکت ۴۲.۵۷ رقم خورد که هرچند وزارت کشور دولت روحانی از دادن آمار دقیق آرای باطله سر باز زد، اما به تفکیک مناطق در برخی از حوزهها ما شاهد آرای باطله ۱۹درصدی بودیم که...نکته همینجاست که اگر متوسط آرای باطله را چیزی بین شش تا هفت درصد در نظر بگیریم، باز میزان مشارکت بالای ۴۰ درصد بود. اکنون وقتی وزارت کشور اعلام میکند آرای باطله انتخابات ۱۴۰۲ رقمی در حدود پنج درصد است، یعنی در حقیقت میزان مشارکت واقعی ۳۶ درصد بوده است.
اتفاقا برعکس شما بیم آن میرود که با ورود چهرههای رادیکالتر و بهاصطلاح حضور پاجوشها و در نهایت پسرفت کنشگری سیاسی و سیاستورزی با این ترکیب مجلس دوازدهم، این نگرانی وجود داشته باشد که فضا بیش از قبل به سمت رادیکالیزهشدن با هدف دوقطبیسازی در جامعه سوق پیدا کند؟مجلس یازدهم با عملکرد خود در مقولاتی مانند طرح حجاب و عفاف، فیلترینگ و فضای مجازی، اقتصاد، معیشت، بحث شفافیت و موضوعاتی از این دست، عملا تجربیاتی را به دست آورد که میتواند مجلس دوازدهم را با این میزان مشارکت دستبهعصا کند.
به نکتهای کلیدی اشاره کردید. من هم پیرو شما معتقدم در یک نگاه تطبیقی و مقایسهای، طیف رادیکالتر اصولگرایان توانسته است نمایندگان بیشتری را نسبت به مجلس دوازدهم در قیاس با مجلس فعلی بفرستد و اتفاقا طیف رادیکال در مجلس آتی قدرت بیشتری خواهد گرفت. در مجلس یازدهم، گفتمان سیاسی غالب جریان اصولگرایی، یک اصولگرایی نزدیک به حاکمیت بود که نمایندگی بیرون از مجلس را آقای حدادعادل داشت و در درون مجلس نیز مدیریت آن با شخص محمدباقر قالیباف بود...
به جد مخالف تحلیل شما هستم. بههرحال خوشمان بیاید یا نیاید، نبویان رأی اول تهران است و به نظر من به این سادگیها کوتاه نخواهد آمد. به نظر من کماکان محمدباقر قالیباف شانس دارد و در کنارش مجتبی ذوالنوری، آقاتهرانی و حاجیبابایی شانس ریاست مجلس دوازدهم را دارند. اجازه دهیدی روی تکتک آنها تحلیل کنیم.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
زلنسکی نخستینبار به طور علنی آمار تلفات سربازان اوکراینی از زمان حمله روسیه را اعلام کردزلنسکی در یک کنفرانس خبری در کییف گفت که نمیتواند تعداد مجروحان را فاش کند چرا که ارائه آمار زخمیها میتواند به برنامهریزی نظامی روسیه کمک کند.
ادامه مطلب »
مجلس جدید مشکل بیمه ای کارگران ساختمانی را حل کندرئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی گرگان از نمایندگان متنخب مجلس درخواست کرد از بدو شروع به کار مجلس دوازدهم، به صورت جدی موضوع بیمه کارگران ساختمانی را پیگیری کنند.
ادامه مطلب »
۲۲ روایتِ کوتاه از نمایندهی تراز، شهید سیدحسن شاهچراغیاگر جمهوری اسلامی ایران بخواهد نامِ یک «نماینده تراز» را سرِ دست بگیرد و به داشتنش افتخار کند، بیتردید نمیتواند از کنار نام «شهید سیدحسن شاهچراغی» به سادگی بگذرد.
ادامه مطلب »
ساخت قدرت در مجلس دوازدهم چگونه خواهد بود؟+ نموداراز آنجایی که در انتخابات مجلس دوازدهم بیشترین رقابت بین گروههای اصولگرا بود و اصلاحطلبان تقریبا با یک وحدت رویکرد حضور پیدا کرده بودند باید تفکیک اصولگرایان را مورد توجه قرار داد.
ادامه مطلب »
محکومیت شروین حاجیپور؛ حمید سعیدی: جمهوری اسلامی نمیتواند هنرمندان موسیقی اعتراضی را ساکت کندحمید سعیدی، نوازنده، آهنگساز، و برنده جایزه موسیقی«گرمی»، ساکن لسآنجلس، از هنرمندانی است که به محکومیت شروین حاجیپور واکنش نشان داد.
ادامه مطلب »
بهادری جهرمی: دشمنان از حضور ایران در فضا می ترسندسخنگوی دولت گفت: امروز دشمنان از حضور ایران در فضا می هراسند؛ گزارش شورای روابط خارجی آمریکا می گوید در جهان در حوزه فضا ۳ رقیب چین، روسیه و ایران را داریم.
ادامه مطلب »