«محمد مصدق» وداستان تلخ سرنگونی او در ۲۸مرداد برای تمام ایرانیان آشناست. اما در جهان عرب و اسراییل چه نگاهی به او میشد؟ برای پاسخ به این سوالها ایران وایر مصاحبه ای داشته با «لیور استرنفلد» تاریخدان و ایران شناس اسراییلی.👇 اخبار_ایران
«محمد مصدق» و داستان تلخ سرنگونی او در ۲۸ مرداد برای تمام ایرانیان آشنا است. اما فرای مرزهای ایران چه طور؟ در جهان عرب و اسراییل چه نگاهی به او میشد؟ برای پاسخ به این سوالها، پای صحبت تاریخدانی اسراییلی و ایرانشناس نشستیم. «لیور استرنفلد»، استادیار تاریخ و مطالعات یهودی در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا است. او تاریخدانی اجتماعی است و روی ایران تخصص دارد.
شما در کتاب خود از پذیرایی گرمی نوشتهاید که هنگام بازدید مصدق از مصر از او انجام شد. کمی بیش تر برایمان از برخورد با او در این کشور و جهان عرب بگویید. آیا کودتای ۲۸ مرداد، شکست نیروهای ضداستعماری در منطقه معنا میشد؟ - مصدق در جنبش ضداستعماری، نقش پیشقراول را داشت. در سال ۱۹۵۱ که به مصر سفر کرد، در اوج محبوبیت خود در جهان عرب بود. در همین سفر، لبنان به او اجازه ورود نداد چون نگران واکنش مردم به امتیازاتی بود که به شرکتهای بلژیکی داده بودند. مصدق در عراق هم بسیار محبوب بود. سفر او به مصر هشت ماه پیش از انقلاب ۱۹۵۲ آن کشور بود. او را قهرمان شرق میدانستند؛ قهرمانی که میتوانست راه و مسیر شرق در برابر ابرقدرتهایی همچون انگلیس، امریکا و شوروی را تغییر دهد.
- این دوران برای جامعه یهودی، ریشسفیدهایش و سازمانهای صهیونیستی که در ایران کار میکردند، دوران غریبی بود؛ مثلا برای صهیونیستها، داشتن رابطه کاری پایدار با ایران و اسراییل باعث شد که موفق به گشایش باشگاههای صهیونیستی شوند و دولت از آن ها حفاظت کند. شاه به فعالان و سازمانهای صهیونیستی خیلی آزادی میداد. واضح است که در آن ۱۲ سال دموکراسی، احساسات ضدیهودی در صحنه عمومی بیش تر بود اما در همین ۱۲ سال در ضمن نقشی کلیدی در روند جذب بیش تر یهودیان در سیاست ایران داشتند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
مارک گازیوروسکی: ایرانیها زیادی از مصدق بت ساخته اند
ادامه مطلب »
گفتگو| فرزند آیتالله کاشانی: پدرم دولت پس از مصدق را نامشروع میدانست- اخبار سیاسی - اخبار تسنیم - Tasnimسید محمود کاشانی میگوید: این ادعاها که آیتالله کاشانی خانهنشین شد، از دروغهای تاریخی است که پس از شکست نهضت، مورد تبلیغ قرار گرفته است. آیتالله کاشانی به مبارزات سیاسی خود ادامه داد و یک بخش از مبارزات ایشان بعد از 28 مرداد 32 بود.
ادامه مطلب »
مدیرعامل ایران خودرو عوض میشود/برای چند ماه کالای اساسی در انبار داریمسخنگوی دولت گفت: مدیرعامل ایران خودرو امروز عوض می شوند و آقای علیآبادی که در مپنا بودند به ایرانخودرو میروند. مدیرعامل سایپا مشکل خاصی نداشته و ممنوع الخروجی شش ماه ایشان بر اساس شکایت مشتری ها بود.
ادامه مطلب »
یکی دیگر از امضاکنندگان نامه درخواست استعفای آیتالله خامنهای 'بازداشت شد'به گزارش فعالان حقوق بشر، عباس واحدیان شاهرودی، یکی دیگر از ۱۴ نفری که چندی پیش با نوشتن نامهای خواهان استعفای آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران شده بودند، در مشهد بازداشت شد. بنا بر گزارشها ماموران امنیتی او را در خانهاش با 'با رفتاری خشونتآمیز' بازداشت کردهاند.
ادامه مطلب »
زندگی توام با ترسِ مرگ، ۳۲ سال بعداز پایان جنگ/ کاش یک بیمارستان داشتیم/ ۱۲۰ هکتار سکونتگاه غیررسمی بدون هیچ مدرسهای/ افزایش آمار خودکشی زنان وجوانان به دلیل فقربا گذشت ۳۲ سال از حادثه بمباران شیمیایی سردشت در استان آذربایجان غربی هنوز این شهرستان فاقد بیمارستان است. به گفته بسیاری از شهروندان سردشتی این فقط یکی از صدها مشکل مردم شهری است که در طول سالهای جنگ ایران و عراق مدافع کشور بودند.
ادامه مطلب »