مالک شریعتی دبیرکل جبهه تحول خواهان و عضو مرکزی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی نحوه نهایی شدن لیست شورای ائتلاف برای انتخابات مجلس شورای اسلامی را تشریح کرد.
به گزارش مشرق، مالک شریعتی نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی است. شریعتی بیشتر به عنوان یک چهره علمی در حوزه نفت و انرژی شناخته میشود، هم استاد دانشگاه است و هم مقالات متعددی در همین حوزه به چاپ رسانده است. در حوزه سیاسی هم شریعتی دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی و دبیرکل جبهه تحول خواهان است. شریعتی به جهت عضویت جمعیت رهپویان در شورای ائتلاف نیروهای انقلاب عضو مرکزی این شورا نیز هست.
بحث عقلانیت جزو ویژگیهای اصلی است. اگر بخواهیم ۵ محور بشماریم عقلانیت، تحولخواهی، مبارزه با فساد، مبارزه با انحراف و ساده زیستی جزو ویژگیهای برجستهای بوده است که تحول خواهان دنبال میکنند. طبق قانون احزاب، جبهههای سیاسی از مجموعه احزاب تشکیل میشوند. قانون جدید انتخابات که مصوب مجلس یازدهم است فعالیت جبههها در انتخابات را به رسمیت شناختهشده است. جبههها میتوانند لیست دهند و لیست خودشان را باید به تأیید وزارت کشور برسانند.
فعالیت استانی تحولخواهان چقدر جدی است؟ اغلب احزاب دفاتر استانی شان چندان فعال نیست و فقط جلسات دفتر مرکزی شان به صورت تناوبی برگزاری میشود. ممکن است حزبی در مجموعه ائتلاف باشد که کارآمدی برایش اولویت یک باشد، ولی عدالتطلبی در اولویتهای بعدی باشد. ما از این منظر اولویتهای خودمان را داریم که عمده اش ایجابی اما برخی از آنها حتماً جز ویژگیهای سلبی است. کاندیدا نباید زندگی تجملی داشته باشد و نباید فضای عدالتطلبی را کنار بگذارد. شفافیت نیز برای ما مهم است. ممکن است برخی از احزاب شاید برایشان شفافیت موضوعیت نداشته باشد. تلاش ما بر تقویت شاخصها است.شش سرفصل را احصا کردهایم که بهصورت رسمی نیز اعلام شد.
باید به احزاب و تشکلها در قانون اعتبار بدهیم تا احزاب و تشکلها مسئولیت بپذیرند. احزاب باید بگویند که ما برنامه داریم و بر اساس آن افرادی را انتخاب و معرفی میکنیم و نسبت به آن پاسخگو خواهیم بود. بگویند که بخشی از ارزیابی صلاحیت نامزدها را خودمان انجام میدهیم؛ یعنی اگر کسی ضعیف عمل کرد خودمان آن شخص را کنار میگذاریم. دیگر نیاز نیست یکنهاد نظارتی این کار را انجام دهد الا موارد فساد شخصی که این باید در قانون دیده شود. اگر احزاب این موارد را عمل نکردند خودشان جریمه شوند و از فعالیت باز بمانند.
به نظر میآید این یک ایراد به شورای ائتلاف باشد. به یک معنا بنا بود انشقاق کنشگری در مجلس با شورای ائتلاف حل شود اما به نظر میرسد همچنان مسئله وجود دارد. شورای ائتلاف کار خود را به دو بخش تقسیم کرده است. یک بخش استانها و حوزههای انتخابیه کوچکتر که آقای روحالامینی معاون امور استانها مسئولیت این بخش را دارند. بخش دیگر تهران و مراکز برخی استانها است که مدل تصمیمگیری متفاوتی با مدل محلی دارد. مثل اصفهان و قم که هرکدام یک فضایی از مجموعه مرکزی شورای ائتلاف داشته است و کاملاً با آن مجموعه به صورت تفاهمی صورت گرفته است.
برخی از افراد میگویند که چه کسی محور وحدت است و چه کسی محور ائتلاف است که به نظر من این حرف یک حرف سیاسی است. آنچه تاریخچه شورای ائتلاف به ما میگوید این است که بعد از انتخابات سال ۱۳۹۶ که ۱۶ میلیون رأی به آقای رئیسی داده شد ایشان تصمیم گرفتند که این بدنه را حفظ کنند. ایشان از همه چهرههای مردمی و حزبی و مؤثرین انقلاب اسلامی دعوت کردند و همه قبول کردند و با محوریت ایشان چندین جلسه نیز برگزار شد. آقای رئیسی هم تا زمانی که رئیس قوه قضاییه نشده بودند محور ائتلاف بودند.
قبلاً هم در رابطه با این موضوع توضیح دادهام. همه باید پایبند قانون باشیم. کسانی که بیشتر مدعی هستند باید بیشتر پایبندی خودشان را به قانون نشان دهند. قانون احزاب بهصورت صریح گفته است افرادی که محکومیت منجر به محرومیت اجتماعی دارند نمیتوانند در کادر رهبری احزاب و عضو مؤثر باشند، یعنی عضو شورای مرکزی نمیتوانند باشند، طبعا دبیرکل هم نمیتوانند باشند.
درباره جریان اصلاحات شما، آقای باهنر و آقای حدادعادل این را تأکید میکنید که جبهه اصلاحات حتماً یک لیست خواهند داد و با یک لیست قدرتمندی هم وارد انتخابات میشود؟ سند این حرف چیست؟ از کجا این تحلیل را میکنید؟ جبهه اصلاحات صراحتاً اعلام کرده است که ما هنوز تصمیمی نگرفتهایم و خیلی از افراد هم میگویند ما رد صلاحیت شده ایم. شما چگونه به این برآورد رسیده اید؟
وقتی این دوره را با دوره قبل مقایسه میکنید میبینید که تعداد نمایندههایی که رد صلاحیت شدهاند خیلی کمتر است؛ زیر یکسوم قبل است. ویژگی دیگر خروجیهای مجلس است. در حوزه تخصصی و قانونگذاری و نظارت که وظیفه ذاتی مجلس است، مجلس با برنامه کار کرد. با شناخت مسئله، موضوعات را پیش برد. خروجی مجلس قابل دفاع است. ممکن است برخی ایرادها هم به این مجلس وارد باشد. شما در سیاست خارجی میبینید که قانون اقدام راهبردی در قله میدرخشد.
هر مجلسی، استانداردهای نماینده تراز را خودش تعیین میکند. اصلاً قانون اساسی این را میگوید که نمایندهها که دورهم جمع شدند باید به همدیگر رأی بدهند چون اولاً همه محلی انتخاب شدند و زمانی مجلس ملی میشود که همه به هم رأی بدهند و بعد از تصویب اعتبارنامه، نماینده ملی میشود. بسیاری از نامزدهای انتخابات مجلس یازدهم وعده شفافیت دادند. این موضوع درواقع پرتکرارترین وعده منتخبین مجلس یازدهم بود. وقتی موضوعی بسیار تکرار میشود بهعنوان یک شاخص ارزیابی مورد قرار میگیرد. این مطلب را به عنوان کسی عرض میکنم که طرح اولیه شفافیت را نوشتم و آقای قالیباف بهعنوان نفر اول این طرح را امضا کردند و امضاها را هم من جمع کردم و تقریبا تمام جلسات کمیسیون آییننامه را رفتم.
طرح بعدی شفافیت هم با انتقادات جدی مطرح شد که مجلس میخواهد برای فرار از شفافیت پای نهادهای دیگر را هم به این طرح باز کند تا مسیر تصویب طرح دچار چالش شود. در همین راستا یکی از موارد مورد توجه ماجرای شاسی بلندها بود. چرا شفاف نشد که نهایتا چه کسانی این خودروها را تحویل گرفتند؟
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
نابودی حماس هرگز به وقوع نمیپیوندد/ رژیم صهیونیستی، هیچ خط قرمزی را در غزه رعایت نمیکندحسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست شورای امنیت گفت که آمریکا با حمایت از جنایات رژیم اسرائیل مانع شورای امنیت برای توقف نسلکشی و آتشبس در غزه میشود.
ادامه مطلب »
داوری: ۷۵۰۰ نفر از داوطلبان انتخابات مجلس متقاضی حضور در لیست شورای ائتلاف هستنددبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب تاکید کرد: بیش از ۷۵۰۰ نفر از کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی با مراجعه به سایت شورای ائتلاف نیروهای انقلاب ثبت نام کردهاند که حدود ۲۴۰۰ نفر از این نامزدها را بانوان تشکیل میدهند.
ادامه مطلب »
پاسکاری زلنسکی میان سیاستمداران غربیمیزبانی آمریکا در نشست حامیان اوکراین، صرفا اقدامی نمایشی برای ابراز همدردی با کییف به دلیل شکست نهایی در جنگ محسوب میشود و قرار نیست پیامآور تحولی شگرف در معادلات میدانی باشد!
ادامه مطلب »
فروپاشی جبهه اصلاحات از درون/ حزبی که تابلوی اجارهای استدر پنجمین بخش از «واگویههای انتخاباتی »، نکاب جالبی درج شده از اختلاف در اردوگاه اصلاحات تا تشریح فرآیند تهیه فهرست نهایی شورای ائتلاف.
ادامه مطلب »
صلاحیت حسن روحانی برای انتخابات خبرگان رهبری رد شدحسن روحانی، رئیس جمهوری سابق ایران، با انتشار بیانیهای در وبسایت رسمی خود از شورای نگهبان خواسته دلایل رد صلاحیت او برای شرکت در انتخابات مجلس خبرگان رهبری را صراحتا اعلام کند.
ادامه مطلب »