علی مجتهدزاده، ممنوعالمعاشرت حکم و اختیارات قضایی را مورد نقد قرار داده است.
علی مجتهدزاده گفت: دستگاه قضایی باید پاسخ بدهد که حکم ممنوعالمعاشرتی بیآنکه کاری به قانونی بودن یا نبودن آن داشته باشیم، چگونه اجرا خواهد شد؟ حد آن کجاست؟ مشمول چه دایرهای از افراد میشود؟ مثلا سلام و علیک با بقال محل یا راننده تاکسی هم مشمول این حکم است یا نه؟ چگونه قرار است محکومعلیه برای اجرای این حکم مورد نظارت قرار بگیرد؟علی مجتهدزاده در یادداشتی با عنوان «تکثیر خطرناک یک قاعده غیرقانونی» در روزنامه اعتماد نوشت: در قوانین ایران بهطور کلی دو نوع ممنوعیت برای افراد در نظر گرفته شده
است؛ یکی ممنوعالخروجی است و دیگری ممنوعالمعامله شدن. قوانین هیچ نوع سومی از محرومیت از حقوق اجتماعی و شهروندی افراد را به رسمیت نشناختهاند. در خصوص همان دو مورد پیش گفته نیز باید شرایطی خاص و ترتیباتی مشخص حاکم شود تا مرجع قانونی بتواند حکم به ممنوعالخروجی فرد یا ممنوعالمعامله شدن وی را بدهد. اتفاق نگرانکننده این است که در چند سال اخیر ممنوعیتهایی تازه و خارج از چارچوب قوانین مدون توسط برخی شعب قضایی به افراد و شهروندان تحمیل میشود و نگرانکنندهتر اینکه به نظر میرسد این فرآیند در حال شتاب گرفتن و توسعه پیدا کردن است. چند ماه قبل با موضوع قطع غیرقانونی سیمکارت برخی خبرنگاران با دستور قضایی مواجه شده بودیم و اکنون نیز شاهد احکامی مانند ممنوعالمعاشرت شدن شهروندان یا مسدود کردن شماره ملی افراد هستیم که باعث میشود تا آنها حتی امکان تهیه بلیت حمل و نقل عمومی را هم نداشته باشند. در باب خلاف قانون بودن این اقدام برخی قضات و مقامات قضایی سخن بسیار گفته شده است. هر چند معالاسف بهرغم تاکیداتی که در سالهای اخیر از زبان رییس قوه قضاییه برای رعایت این چارچوبها شنیدیم، اما در عمل برخی قضات چنان رفتار میکنند که گویی واقعا به گفته یکی از دادستانهای سابق و معروف کشور، اختیارات آنها از اختیارات خداوند به اندازه یک بند انگشت کمتر است. این حرف ناصواب و کاملا بیجا در رفتار و نوع برخورد بسیاری از قضات دادگستری متجلی است که خود وضعیتی مخاطرهآمیز برای کشور ایجاد میکند. اما مساله این است که آن مقام قضایی که واقعا باور کرده اختیارش یک بند انگشت از خداوند متعال کمتر است و هر چه بخواهد میتواند انجام دهد، فراموش کرده که آنچنان اختیاری نیازمند همان تناسب از نظر عقل و منطق اس
TOPLUM POLİTİKA QAZİLAR İHTİYARLAR MÜBAHEZ-İ MUAMELE HUKUK TOPLUM
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
لایحه تعیین وظایف و اختیارات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام وصول شدلایحه تعیین وظایف و اختیارات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام وصول شد.
ادامه مطلب »
بازدید دادستان مرکز استان مرکزی از بازار تاریخی اراکدادستان مرکز استان مرکزی و جمعی از قضات، با هدف بررسی الحاقات و تملکهای غیرقانونی در این بازار و اتخاذ تدابیر لازم برای حفاظت از میراثفرهنگی، از بازار تاریخی اراک بازدید کردند.
ادامه مطلب »
اعلامیه اژهای محسنی اژهای در نشست هماندیشی با مدیران دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگیحجتالاسلاموالمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در نشست هماندیشی با مدیران دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی برای تبیین وظایف، اختیارات و مصوبات این شورا به مردم، نخبگان و مدیران اظهار دید.
ادامه مطلب »
عفو «هانتر بایدن» چه تاثیری بر سیستم قضایی و دولت آتی ترامپ میگذارد؟ استفاده بایدن از اختیارات خود برای عفو پسرش در پروندههای مربوط به نگهداری سلاح و فرارهای مالیاتی، سیستم قضایی آمریکا را بیاعتبارتر و ترامپ را برای تداوم سوءاستفادهها جسورتر میکند.
ادامه مطلب »
از حمایت رئیسجمهور برای تفویض اختیارات به استان تا تشکیل اتاق سرمایهگذاری کرماناستاندار کرمان گفت: رئیس جمهور موضوع اعطای اختیارات به استان را به خوبی مورد حمایت قرار داد و مقرر شد که کار به صورت جدی پیگیری و پیشنهادات کرمان ارائه شود.
ادامه مطلب »
تعویق انتخابات نظام مهندسی ساختمان به افزایش مشارکت انجامیده استتهران- ایرنا- یک استاد دانشگاه گفت: تعویق انتخابات نظام مهندسی ساختمان از سوی وزیر راه و شهرسازی در اختیارات وزیر بوده و موجب افزایش مشارکت مهندسان شده است.
ادامه مطلب »