نتیجه یک بررسی کارشناسانه نشان میدهد که تندباد، طوفان و سیل حدود هفت میلیون نفر را در شش ماهه نخست سال ۲۰۱۹ به نقاط دیگری از کشورشان رانده است.
رویدادهای شدید آب و هوایی تنها جان و مال مردم را درو نمیکند؛ بلکه آنها را از محل زندگیشان نیز میراند. نتیجه یک بررسی کارشناسانه نشان میدهد که تندباد، طوفان و سیل حدود هفت میلیون نفر را در شش ماهه نخست سال ۲۰۱۹ به نقاط دیگری از کشورشان رانده است. چهار میلیون نفر را نیز باید به این آمار افزود؛ کسانی که اکثرا آفریقایی و خاورمیانهای هستند و به خاطر جنگ و خشونت آواره شدهاند.
در این گزارش، یکی از مهیبترین فجایع آب و هوایی در نیمسال گذشته را طوفان گرمسیری"فانی" در هند و بنگلادش و طوفان حارهای"ایدای" در موزامبیک، مالاوی، زیمبابوه و ماداگاسکار دانسته است. در طوفان فانی دستکم ۳میلیون و ۴۰۰هزار نفر در به در شدند. طوفان"ایدای" نیز بیش از هزار نفر را در موزامبیک به وبا مبتلا کرد و به کشته و ناپدید شدن هزاران نفر در کشورهای یاد شده انجامید.
بارشهای متراکم در جنوب و غرب ایران در فروردین ۱۳۹۸ نیز به ۲۵ استان این کشور آسیبهای جانی و مالی رساند. در طغیان رود الوند و سیل کرمانشاه و سرپل ذهاب نیز دو هزار و ۱۸۵ واحد مسکونی آسیب دیدند. سیل در خوزستان، ایلام، خرمآباد، معمولان و پلدختر دهها نفر را به کشتن داد، کشتزارها را زیر آب برد و دامهای روستاییان را نابود کرد.
مرکز"پایش آوارگی داخلی" میگوید تا پایان سال شمار راندهشدگان فجایع آب و هوایی میتواند به ۲۲ میلیون نفر برسد. دلیل امر آن است که خطر طوفان و کولاک و سیلاب همیشه در نیمه دوم سال بیشتر است. در صورتی که این پیشبینی به وقوع بپیوندد، دوران کنونی یکی از مخربترین سالهای آبوهوایی خود را پشت سر خواهد گذاشت.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
دستگیری ۵۰ نفر در مرز سرخس
ادامه مطلب »
واقعیتهایی از داخل ایران| مرگ سالانه ۴ هزار نفر بر اثر سوءمصرف موادمخدر
ادامه مطلب »
واقعیتهایی از داخل ایران| مرگ سالانه ۴ هزار نفر بر اثر سوءمصرف موادمخدر
ادامه مطلب »
واقعیتهایی از داخل ایران| مرگ سالانه ۴ هزار نفر بر اثر سوءمصرف موادمخدر
ادامه مطلب »