«کهکشان مثلث» در عکس ثبتشده با «تلسکوپ فضایی هابل» با درخشش خودنمایی میکند و ستارگان بیشمار را به نمایش میگذارد.
به نقل از اسپیس، کهکشان مارپیچی «مسیه ۳۳» که با نام «کهکشان مثلث» نیز شناخته میشود، پس از کهکشان «آندرومدا» و کهکشان راه شیری، سومین عضو بزرگ از گروه محلی کهکشانهاست. کهکشان مثلث با وسعت ۶۰ هزار سال نوری تقریبا نصف کهکشان راه شیری است.
بر اساس بیانیه ناسا، کهکشان مثلث که در فاصله نزدیک به سه میلیون سال نوری از زمین قرار دارد، به عنوان یک کهکشان محل تولد ستارگان در نظر گرفته میشود و ستارگان را با سرعت ۱۰ برابر بیشتر از کهکشان آندرومدا تشکیل میدهد. مقامات ناسا گفتند: جالب است که بازوهای مارپیچی منظم کهکشان مثلث، تعامل کمی با سایر کهکشانها نشان میدهند. بنابراین، تولد سریع ستارگان آن مانند بسیاری از کهکشانهای دیگر، حاصل برخورد کهکشانی نیست.
در عوض، ستارگان جدید از مقدار زیادی غبار و گاز موجود در کهکشان متولد میشوند. برخورد بین ابرهای هیدروژنی یونیزهشده بزرگ موسوم به مناطق H-II، ستارههایی را با جرم بالا ایجاد میکند که در تصویر جدید هابل قابل مشاهده هستند. ابرهای بزرگ مایل به قرمز در عکس هابل، حفرههای هیدروژن یونیزهشده را نشان میدهند که همراه با جریانهای تاریک گاز، به تشکیل سریع ستاره در کهکشان کمک میکند.
مقامات ناسا گفتند: دانهدانه بودن تصویر در واقع ازدحام ستارگان بیشماری را نشان میدهد. کهکشان مثلث یکی از کمتر از ۱۰۰ کهکشان است که به اندازه کافی نزدیک هستند تا تلسکوپهایی مانند هابل بتوانند ستارگان منفرد آنها را شناسایی کنند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
عکس تلسکوپ فضایی هابل از «باغ رُزهای کهکشانی»«تلسکوپ فضایی هابل» با عکسبرداری از «کهکشان آندرومدا»، ستارههایی را نشان میدهد که به رزهای سرخرنگ در یک باغ کهکشانی شباهت دارند.
ادامه مطلب »
عکس تلسکوپ فضایی هابل از یک فسیل کیهانیتلسکوپ فضایی هابل، یک فسیل کیهانی را کشف کرده که ممکن است اطلاعات جدیدی درباره شکلگیری کهکشانها داشته باشد.
ادامه مطلب »
هیولای گرسنه در قلب یک کهکشان زیباتلسکوپ فضایی جیمز وب تصویر یک کهکشان زیبا را با یک هیولای گرسنه در قلب آن ثبت کرد.
ادامه مطلب »
نگاه تلسکوپ هابل به یک جفت کهکشان کوتوله کوچکتصویر جدیدی از تلسکوپ فضایی هابل یک کهکشان کوتوله کوچک به نام آیسی ۳۴۳۰(IC ۳۴۳۰) را نشان میدهد که در فاصله ۴۵ میلیون سال نوری از ما قرار دارد. این کهکشان به دلیل اندازه کوچکش به عنوان کهکشان کوتوله و به دلیل شکلش در دسته کهکشانهای بیضوی طبقهبندی میشود.
ادامه مطلب »
تلسکوپ فضایی جیمز وب شِش «جهان یتیم» را در یک ابر درخشان کیهانی کشف کرداخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب شش جهان سیارهای یتیم را، که به دور ستارهها نمیچرخند، مشاهده کردهاند.
ادامه مطلب »
آمادهسازی تلسکوپ جدید ناسا برای کشف اسرار کیهانبا رسیدن «تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن» به مرکز پرواز فضایی گادرد ناسا، آمادهسازی آن برای اکتشاف کیهان آغاز میشود.
ادامه مطلب »