محققان نشان دادهاند که گرافنی که تحت تابش لیزر (LIG) قرار گرفته و روی آن با کمک لیزر فمتوثانیه الگوهایی قرار داده شده است، میتواند برای تولید تجهیزات فضایی مناسب باشد. این گرافن میتواند به عنوان یک ماده همهکاره برای حسگری دما/کرنش، جذب نور سرگردان و مدیریت گرما برای لباسهای فضایی و تلسکوپهای هوشمند استفاده شود.
به گزارش ایسنا، یک گروه تحقیقاتی متشکل از محققان مؤسسه علوم و فناوری پیشرفته کره ، مؤسسه ماشینآلات و مواد کره و دانشگاه ملی علم و فناوری سئول روشی را ارائه کردهاند که با کمک آن میتوان گرافن با ویژگیهای خاص تولید کرد. این گرافن برای تولید تجهیزات فضایی که نیاز به کار در شرایط سخت دارند، مناسب است. فرآیند جدید دانشمندان از پالسهای لیزر دقیق کنترلشده برای تبدیل سطح کولار به ساختار گرافنی متخلخل استفاده میکند و به طور مؤثر پارچه کولار معمولی را به یک ماده چند منظوره تبدیل میکند.
کلید عملکرد این ماده در ساختار میکروسکوپی آن نهفته است. لیزر شبکهای جنگل مانند از گرافن با منافذ و کانالهای ریز بی شماری ایجاد میکند. این ساختار ۹۷٫۵۷ درصد از نور ورودی را در طول موجهای مرئی و مادون قرمز به دام میاندازد و جذب میکند، در نتیجه به طور قابل توجهی بهتر از پوششهای سیاه سنتی مورد استفاده در تلسکوپها عمل میکند.
همین شبکه متخلخل گرما را به سرعت هدایت میکند و ۶ برابر سریعتر از مواد تلسکوپ استاندارد حرکت میکند. این ترکیب از تداخل نور و اعوجاجهای مربوط به دما که میتواند تصاویر تلسکوپ را تخریب کند، جلوگیری میکند. به نقل از ستاد نانو، هنگامی که این ماده به عنوان حسگر استفاده میشود، تغییرات دما را سه برابر بهتر از حسگرهای لباس فضایی فعلی تشخیص میدهد. به حرکت فیزیکی ۴۵۴ برابر سریعتر از حسگرهای فشار فعلی پاسخ الکتریکی پاسخ میدهد و امکان نظارت دقیق بر حرکت فضانورد و علائم حیاتی بدون وسایل الکترونیکی حجیم را فراهم میکند.
لیزر میتواند الگوهای خاصی را ایجاد کند که برای عملکردهای مختلف بهینه شده است. این تیم تحقیقاتی مواد خود را از طریق آزمایشهای دقیق فضایی-محیطی تأیید کردند. آنها نمونهها را در یک محفظه خلأ در یک میلیونیوم فشار معمولی جو مشابه شرایط در مدار زمین قرار دادند. آنها به مدت ۴۰ ساعت دما را بین ۲۰- تا ۶۰ درجه سانتیگراد تغییر دادند که با نوسانات دمایی که هنگام حرکت فضاپیماها بین نور خورشید و سایه رخ میدهد، مطابقت دارد. این ماده قابلیتهای حسی و خواص نوری خود را در طول این آزمایشها حفظ کرد.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
تجهیزات فضایی سبکتر و کاراتر میشوندتهران- ایرنا- محققان کره جنوبی موفق به ساخت پلتفرمی شدند که به کمک آن، تجهیزات فضایی سبکتر و کاراتر میشوند.
ادامه مطلب »
پلتفرم نانویی برای افزایش کارایی روش فتودینامیک در درمان سرطان پستان معرفی شدمحققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و دانشگاه تهران در یک تحقیق مشترک موفق به معرفی «پلتفرم نانویی آزادکننده اکسیژن» برای افزایش کارایی روش فتودینامیک در درمان سرطان پستان شدند.
ادامه مطلب »
پانسمان سریع زخمهای باز شکمی در اتاق عمل با کیتهای دانشبنیانیک شرکت دانشبنیان با طراحی و تولید تجهیزات پزشکی پیشرفته، بهویژه در زمینه ترمیم و بهبود زخم، موفق به تولید نخستین کیت بسته شدن زخمهای باز شکمی در اتاق عمل شده است.
ادامه مطلب »
«اسپیسایکس» ۲۷۰۰ کیلوگرم محموله را به فضا پرتاب کرددر جدیدترین ماموریت شرکت «اسپیسایکس» برای ناسا، محمولههای مهمی از جمله تجهیزات و آزمایشها به ایستگاه فضایی بینالمللی پرتاب شدند.
ادامه مطلب »
کاهش نفوذ آب و زردشدن سیمان با تکنولوژی نانویکی از شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری کاشان، افزودنی نانویی تولید کرده که استفاده از آن به آبگریز شدن ملات سیمانی و کاهگل کمک میکند.
ادامه مطلب »
تخفیف ویژه چینیها برای سفر به فضااولین پروژه گردشگری فضایی چین هفته گذشته یک گام کوچک به سمت واقعیت تجاری برداشت و نخستین بلیتها را برای سفر به فضا فروخت.
ادامه مطلب »