معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: حوزه فرهنگ، حوزه ای کاربردی است اما مهمترین چالش کنونی کشور ما عدم توجه به موضوعات اقتصادی در حوزه فرهنگ است. باید برای حفظ فرهنگ به موضوع اقتصاد فرهنگ نیز توجه کرد و در این حوزه باید به تولید محصولات باکیفیت همت ورزید.
سعید خدیوی در گفتوگو با ایسنا در خصوص ارتباط بین فرهنگ و اقتصاد و تاثیرشان بر یکدیگر اظهار کرد: برخی معتقدند که اقتصاد زیربنای فرهنگ است، در حالی که دیگران بر این باورند که فرهنگ میتواند به عنوان زیربنای اقتصاد عمل کند. بر اساس نظریه مازلو، نیازهای اولیه انسانی در راس قرار دارند. در واقع، نیازهای فیزیولوژیکی مانند غذا و آب باید تأمین شوند تا انسان بتواند به نیازهای بالاتر مانند نیازهای فرهنگی و اجتماعی بپردازد.
خدیوی با تاکید بر فرهنگ به عنوان یک عنصر مهم در جامعه ادامه داد: در جامعه ما با وجود اینکه فرهنگ به عنوان یک عنصر مهم شناخته میشود، اما در شرایطی که نیازهای اقتصادی و معیشتی برآورده نمیشود، توجه به مسائل فرهنگی کاهش مییابد. این موضوع به ویژه در انقلاب اسلامی ایران مشهود بود که گفتمان اصلی آن حول محور فرهنگ و هویت ملی شکل گرفت. اما با گذر زمان و مواجهه با چالشهای اقتصادی، ممکن است افراد بیشتر به تأمین نیازهای اولیه خود توجه کنند و مسائل فرهنگی را در اولویتهای پایینتری قرار دهند.
خدیوی ادامه داد: این موضوع باعث شده که نسل جدید کمتر به هویت فرهنگی خود توجه کند و بیشتر به یادگیری زبانهای خارجی و فرهنگهای دیگر متمایل شود.وی با اشاره به این نکته که این ۲ عامل، یعنی چالشهای اقتصادی و تأثیرات جهانی، باعث شدهاند که فرهنگ ایرانی با چالشهای جدی مواجه شود، خاطرنشان کرد: این ۲ عامل باعث شدهاند که فرهنگ ایرانی با چالشهای جدی مواجه شود. جوانان امروز ممکن است بپرسند که چرا باید به میراث فرهنگی خود اهمیت دهند، در حالی که نیازهای اولیهشان برآورده نمیشود.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: بنابراین برای حل این مشکلات، نیازمند یک سیاست اقتصادی جامع هستیم که بتواند همزمان با توجه به نیازهای اساسی افراد، خواستههای کاذب را کنترل و فرهنگ مصرفگرایی را تعدیل کند. تنها با چنین رویکردی میتوان به تعادل میان اقتصاد و فرهنگ دست یافت و نسلهای آینده را از چالشهای موجود رهایی بخشید.خدیوی با اشاره به مفهوم اقتصاد فرهنگ، عنوان کرد: به نظر میرسد که مفهوم اقتصاد فرهنگ، نگاهی اقتصادی به عناصر فرهنگی است.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان رضوی با اشاره به اهمیت اقتصاد فرهنگ به عنوان یک حوزه مهم ادامه داد: اقتصاد فرهنگ نیازمند توجه به چندین الزام کلیدی است. یکی از این الزامات اساسی توجه به مخاطب و بازار است. این نکته به وضوح در صنعت سینما قابل مشاهده است. سینماگران همیشه با ۲ گزینه مواجه هستند، ساخت فیلمهای گیشهای که عمدتاً مخاطبپسند هستند یا تولید فیلمهای هنری که ممکن است از نظر تجاری موفق نباشند، اما مفاهیم عمیق و فاخر انسانی را ترویج میکنند.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان رضوی با اشاره به اختصاص دادن یارانه به عنوان راهی برای توسعه فرهنگی، گفت: دولتها برای توسعه فرهنگی و نشر فرهنگی خود، باید به حوزهای مربوطه، مخصوصا میراث فرهنگی یارانه بدهند. در کشور ما این یارانه دادن به فرهنگ، به دلیل درگیری با آرمانگرایی یا ایدئالیسم، از مرز توجیه گذشته است.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
جشنواره بینالمللی سیمرغ تداعیگر ظرفیتهای عظیم فرهنگ و هنر کشورنامزد بر گزیده جشنواره سیمرغ در حوزه کلیپ گفت: جشنواره بینالمللی سیمرغ پنجرهای متفاوت در فضای فرهنگ و شهادت گشوده و تداعیگر ظرفیتهای عظیم فرهنگ و هنر کشور در این عرصه است.
ادامه مطلب »
بار دیگر فرصت ارتقای صنعت فرودگاهی کشور را از دست ندهیمبه اعتقاد یک کارشناس حوزه هوانوردی با توجه به شعارها و جهتگیریهای راهبردی دولت چهاردهم، فرصت گشایشهای جدید در فضای همکاریهای بینالمللی برای کشور قابل پیشبینی است.
ادامه مطلب »
نتایج امیدبخش بازچرخانی آب در تصفیه خانههای اصفهان با نانوحباببا توجه به چالش استان اصفهان در زمینه آب یکی از شرکتهای فناور با پیادهسازی فناوری نانوحباب در برخی تصفیهخانههای اصفهان، به بازچرخانی آب در تصفیه خانهها کمک شایانی کرده است.
ادامه مطلب »
اسماعیلی: سال ۱۴۰۲ پررونقترین دوره فرهنگ و هنر در کشور بودوزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اقداماتی که وزارتخانه متبوعش طی سه سال گذشته در عین حال مدعی شد: سال ۱۴۰۲ پررونقترین دوره فرهنگ و هنر در کشور بوده است.
ادامه مطلب »
گردشگری در کرمانشاه اولویت نیستیک فعال گردشگری کرمانشاه با انتقاد از بی توجهی مسئولین استانی به حوزه گردشگری، گفت: توجه به گردشگری در کرمانشاه تاکنون فقط در حد شعار باقی مانده است.
ادامه مطلب »
سرمایه گذاری در حوزه گردشگری کلات پرفایده و دارای توجیه اقتصادی استفرماندار کلات گفت: سرمایهگذاری در حوزه گردشگری این شهرستان بسیار پرفایده و دارای توجیه اقتصادی است.
ادامه مطلب »