چند روز پیش، یعنی روز ۲۴ دی ،تعدادی از نمایندگان مجلس طرحی را با عنوان«الحاق یک ماده به قانون ممنوعیت بهکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره»تقدیم قوه مقننه کردند.توزیع و استفاده از ماهواره در سال ۱۳۷۳ برای شهروندان ممنوع و جرمانگاری شده است. اطلاع_رسانی
، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی را با عنوان «الحاق یک ماده به قانون ممنوعیت بهکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره» تقدیم قوه مقننه کردند. تصویب شده، توزیع و استفاده از تجهیزات دریافت از ماهواره را برای شهروندان ممنوع و جرمانگاری کرده است.
از این مقدمه به روشنی میتوان متوجه شد که نمایندگان برخورد سختافزاری با ماهواره را کافی ندانسته و به دنبال برخورد نرمافزاری با آن هستند. همچنین پیشبینی شده است: «هر نوع همکاری با شبکهها، رسانهها و پلتفرمهای موضوع ماده این قانون، به منظور تامین و تولید محتوا از مرحله نگارش تا ساخت و پخش توسط هر تبعه ایرانی در قالب تهیه کنندگی، بازیگری، کارگردانی، تصویربرداری، اجرا، صداگذاری، نویسندگی، تهیه موسیقی، تدوین، ساخت برنامه و آگهی و امثال آن، به میزان حسب مورد، به یکی از مجازاتهای درجه پنج تا هفت مقرر در مواداگر یک بررسی حقوقی درباره موارد گفته شده انجام دهیم، متوجه میشویم که این طرح ایرادات بسیاری دارد.
ذکر چند نمونه از جرایمی که مجازات مشابه یا کمتر دارند، میتواند درک بهتری را از موضوع ارایه دهد: «جعل مدارک اشتغال به تحصیل یا فارغالتحصیلی، یک تا سه سال حبس»، «ارایه گواهی خلاف واقع برای معافیت از خدمت سربازی توسط طبیب، شش ماه تا دو سال حبس»، «فرار از زندان، سه تا شش ماه حبس»، «سرقت آثار فرهنگی از موزهها، یک تا پنج سال حبس»، «قاچاق اموال تاریخی و فرهنگی از کشور، یک تا سه سال حبس»، «شکنجه متهم به منظور اخذ اقرار، شش ماه تا سه سال...
مساله دیگر این است که در این طرح آمده است تولید کنندگان و وارد کنندگان باید به هنگام فروش کالاهای خود به اشخاص حقیقی و حقوقی، در قراردادی ممنوعیت تبلیغ را تصریح کنند، در غیر این صورت اگر تبلیغی در رسانههای خارجی از طرف خریدار انجام شود، آنها نیز به مجازات محکوم خواهند شد! با این تفاسیر، قضات دادگاه حتی میتوانند سلام و علیک با اصحاب رسانههای خارجی را نیز جرم بدانند. این در حالی است که در وضعیت فعلی، در قوانین ایران هیچ مقررهای وجود ندارد که بر اساس آن بتوان صرف همکاری با رسانههای خارجی را ممنوع دانست.یکی از بنیادیترین حقوق انسانها، اصل آزادی بیان است که در راستای آن، حق دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات پیشبینی شده است.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
بازگشت مجدد لایحه رتبهبندی معلمان از شورای نگهبان به مجلس
ادامه مطلب »
بازگشت لایحه رتبهبندی معلمان از شورای نگهبان به مجلس؛ دبیرکل کانون صنفی معلمان تهران بازداشت شدیکی از ایرادات اصلی شورای نگهبان به ماده ۵ لایحه رتبهبندی معلمان و بحث افزایش بار مالی آن است که با اصل ۷۵ قانون اساسی مغایر دانسته شده است. سخنگوی شورای نگهبان گفته است بااهداف این لایحه موافق است و «فقط برای رفع برخی ابهامات و اشکالات» به مجلس برگردانده شده است.
ادامه مطلب »
حملات هوایی ائتلاف عربستان به حوثیها پس از حمله به امارات؛ دستکم ۲۰ نفر کشته شدندخبرگزاری رویترز این مطلب را از قول این رسانهها و همچنین شهروندان ساکن مناطق تحت کنترل حوثیها خبر داد و نوشت که این یکی از مرگبارترین حملات ائتلاف عربستان از سال ۲۰۱۹ است.
ادامه مطلب »
دفاع از سیاست 'نگاه به شرق' در آستانه سفر رئیسی به روسیه | DW | 18.01.2022در آستانه سفر ابراهیم رئیسی به مسکو مشاور رهبر جمهوری اسلامی این سفر را بخش مهمی از عملیاتی کردن 'نگاه به شرق' خواند. همزمان، انتقاد از کسانی که این سیاست را مغایر شعار 'نه شرقی نه غربی' میدانند ادامه دارد.
ادامه مطلب »
بلینکن: خروج از برجام یکی از بدترین تصمیمهای آمریکا بودوزیر خارجه آمریکا در گفتوگویی خروج واشنگتن از توافق هستهای را یکی از بدترین تصمیمات سیاست خارجی آمریکا خواند.
ادامه مطلب »