صنعت هوانوردی را با وجود تحریم‌ها زنده نگه داشتیم/ خبرهای خوب در ساخت هواپیما برای مردم

ایران اخبار اخبار

صنعت هوانوردی را با وجود تحریم‌ها زنده نگه داشتیم/ خبرهای خوب در ساخت هواپیما برای مردم
ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها
  • 📰 isna_farsi
  • ⏱ Reading Time:
  • 241 sec. here
  • 6 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 100%
  • Publisher: 63%

معاون وزیر راه: *ایران به باشگاه کشورهای تولیدکننده هواپیما می‌پیوندد *تقریبا ۶۰ درصد از ناوگان ما فعال و بقیه آن زمین‌گیر است *تعدادی هواپیما و هلی کوپتر در ۸ ماهه گذشته وارد شده *هدف‌مان این است که مردم پس از ورود این ناوگان، از پروازها لذت ببرند

وی می‌گوید:هم اکنون حدود ۳۳۰ فروند هواپیما در کشور داریم که از این تعداد ۱۷۳ فروند عملیاتی است و البته این آمار منهای بالگردهای کشور است. بنابراین تقریبا نزدیک به ۶۰ درصد از ناوگان ما فعال و بقیه آن نیز زمین‌گیر است که علت عمده آن به موتور هواپیما بر می‌گردد و بخشی از آن به تامین اقلام و قطعات دیگر بر می‌گردد.

در ادامه گفت‌وگوی تفصیلی ایسنا را با محمد محمدی بخش رییس سازمان هواپیمایی کشوری و معاون وزیر راه و شهرسازی می‌خوانید:مشکلات در وضعیت ناوگان دلایل متعددی دارد که خیلی هم حالش خوب نیست. از ابتدای انقلاب تا الان با تحریم‌هایی مواجه بودیم که با روح صنعت هوانوردی در بخش غیر نظامی سازگاری ندارد اما در ۴۰ سال گذشته این اتفاق افتاده است و با شرایط مختلف مدام آن را تمدید کرده و گسترش داده‌اند و به مراحلی رساندند که حتی در نشریات پروازی هم کشور را تحریم کردند.

- وضعیت ناوگان هوایی ایران از نظر تعداد و سن ناوگان چگونه است و چند درصد از آن فرسوده به حساب می‌آید؟ در شرایط کنونی باید حداقل ۳۵۰ فروند ناوگان فعال برای جمعیت کنونی و تعداد فرودگاه‌های فعلی کشور داشته باشیم تا بتوانیم پاسخگوی نیاز موجود در حوزه هوانوردی به ویژه در بخش مسافری باشیم. البته این نیاز بدون در نظر گرفتن توسعه در این بخش و افزایش پروازهای بین‌المللی است. اگر بخواهیم نگاه بلند و برنامه‌ریزی شده داشته باشیم و نقش خودمان را به عنوان هاب منطقه‌ای ایفا کنیم و در حوزه پروازهای بین‌المللی و کارگو توسعه پیدا کنیم، این نیاز به ۵۰۰ فروند هواپیما خواهد رسید.

دیگر کشورهای دنیا به دنبال عمق بخشی در حوزه تعمیرات نیستند چرا که به راحتی با یک بسته پستی قطعات مورد نیازشان را خریداری می‌کنند و اعتبار و پشتیبانی خدمات پس از فروش دارند و بر این اساس مانند ما وارد این بخش‌ها نمی‌شوند. البته در این میان بخشی از اقلام را به صورت ارزی خریداری می کنیم اما طبیعتا گران تر از حد معمول آن را تامین می‌کنیم که بسته به نوع خرید، واردات و ترابری آن متفاوت است. امروز به جرات می‌توان که در این حوزه در دنیا الگو هستیم.

البته نکته دیگری که می توان به آن اشاره کرد این است که وقتی چنین کاری را انجام می دهید. چرخه دلالی را قطع می کنید بنابراین صدای آن‌ها در می‌آید و صدای آن ها بلندتر از ماست. این‌ها مبارزه‌ای است که به غیر از مبارزه با تحریم با آن درگیر هستیم، امروز این آدم‌ها تریبون‌های قوی‌تری از من و شما دارند و اجازه نمی‌دهند کارمان را انجام دهیم.

- سن ناوگان هوایی ما در حال حاضر چقدر است و با اقداماتی که انجام می‌دهید قرار است این سن را تا چه اندازه پایین بیاورید؟ با وجود این‌که همه داعیه این را دارند که صنعت هوانوردی ایران بخوابد و با هم در کفر خودشان هم قسم شده‌اند که بخش هوایی ایران را زمین بزنند در این طرف اما ما هم قسم شدیم با عهد به امام، شهدا و مردم، اجازه نمی دهیم این سنگر فتح بشود و به عبارتی تنگه احد ماست و کسانی که از اول انقلاب ایستاده‌اند و این بخش را نگه داشته‌اند از آبرو اعتبار و هستی‌شان مایه گذاشته‌اند و اینجا هم رزمنده‌های خاص خودشان را دارند و نمی توانند حرفی بزنند و گمنام هستند.

این قول را به مردم می‌دهیم مجموعه «هسا» با دانش تخصصی خوبی که در آن وجود دارد، می‌تواند ریل خوبی برای تحقق این هدف یعنی ساخت هواپیما باشد. توسعه ناوگان چند وجه دارد که به عنوان راهکار اساسی و جدی ما برای برون رفت از این مشکلاتی که برای صنعت هوایی به وجود آمده، در نظر گرفته شده است. برخی صنایع ما کمتر از ۱۰ سال عمر دارند اما جزو سه قدرت برتر دنیا هستند. حتما در حوزه هوایی اگر این نگاه وابستگی را برداریم و خودمان را جمع و جور کنیم به جمع سه کشور برتر دنیا در حوزه ساخت هواپیما نیز خواهیم رسید.

امروز فلایت چک در ایران دیگر وابسته به خارج نیست و حوزه هوایی را صرفا به جا به جایی مسافر نیست. نگاه به بخش هوایی نیز باید از نگاه فعلی خارج شود. چرا که در همه کشورهای دنیا نگاه حاکمیتی به این حوزه دارند. در حالی که بخش هوایی و حاکمیتی ایران ریالی بودجه ندارند و به صورت درآمد-هزینه اداره می‌شوند. از سوی دیگر افزایش دستمزدی که اتفاق افتاد و مقایسه حقوق نیروهای تخصصی با کشورهای منطقه، می‌تواند نقطه آسیب‌پذیری باشد. بنابراین بایستی برای کروی پروازی و تیم فنی مان انگیزه ایجاد کنیم و در شرایط سخت اقتصادی حواسمان به این مسائل باشد.

- شاخص‌هایی که باید اصلاح شود، کدامند؟ چون یک ایرلاین بنگاه اقتصادی است و اگر راهی پیش‌روی خود ببیند که با آن بتواند سود بیشتری داشته باشد از آن استقبال کرده و حتما آن کار را تا کنون انجام داده است. در چند ماه اخیر تقاضا برای سفرهای هوایی داخلی و خارجی افزایش چشمگیری داشت و در حال حاضر تعداد پروازهای بین‌المللی ما به مقصد نجف، دوبی و استانبول عدد قابل توجهی است. این حجم از پرواز و درخواست سفر و این تعداد پرواز از یک سو و ثبت وقایع آنلاین رابطه معناداری با یکدیگر دارند. اما سختگیری‌های بسیاری در حوزه ایمنی اعمال می‌کنیم و کروی پروازی نیز چک‌های سخت‌گیرانه‌ای دارند. اساسا در جامعه پروازی نگاه صفر و ۱۰۰ به انجام شدن یا نشدن یک پرواز وجود دارد. حواسمان هم به این مسائل هست.

- آیا همانطور که در اظهاراتتان به آن اشاره‌ای گذرا داشتید تعداد ناوگان ما با فرودگاه‌های کشور تناسب ندارد چرا که اخیرا معاون رییس جمهور نیز به این مسئله اشاره کرد که در کشور چرا باید ۵۴ فرودگاه داشته باشیم در حالی که در آلمان پنج فرودگاه داریم؟ براساس شرایط موجود دنبال توسعه فرودگاهی نیستیم چرا که در وهله نخست قانون به ما این اجازه را نمی‌دهد و اجازه نداریم از بودجه و اعتبارات موجود، فرودگاه جدید احداث کنیم اما نمی‌توانیم آن‌ها را کاهش دهیم؛ چرا که فرودگاه را احداث کردیم و برای احداث آن سرمایه‌گذاری و هزینه هنگفتی صورت گرفته است، اما در حال حاضر تنها یک هزینه نگهداری دارد. از سوی دیگر اگر اتفاقی در کشور بیفتد همین فرودگاه‌ها هستند که به کل کشور کمک خواهند کرد.

این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

isna_farsi /  🏆 2. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

گوترش: مواد غذایی و کودهای شیمیایی روسیه باید به بازارهای جهانی راه یابندگوترش: مواد غذایی و کودهای شیمیایی روسیه باید به بازارهای جهانی راه یابنددبیر کل سازمان ملل متحد تاکید کرد که با همکاری اتحادیه اروپا و ایالات متحده در تلاش است تا موانع موجود برای ارائه کودهای شیمیایی روسیه در بازارهای جهانی را بردارد.
ادامه مطلب »

قالیباف: صنعت دفاعی ایران در آینده نزدیک به مکمل اقتصاد کشور تبدیل خواهد شدقالیباف: صنعت دفاعی ایران در آینده نزدیک به مکمل اقتصاد کشور تبدیل خواهد شدقالیباف: *هیچ قدرتی نمی‌تواند مانع از تقویت توان دفاعی کشور شود *صنعت دفاعی ایران در آینده نزدیک به مکمل اقتصاد کشور تبدیل خواهد شد *به جوانان مومن و متخصص کشور اعتماد کنیم، می‌توانیم قله‌های پیشرفت را فتح کنیم
ادامه مطلب »

انتشار دود در کابین و فرود اضطراری پرواز تهران-تبریزانتشار دود در کابین و فرود اضطراری پرواز تهران-تبریزانتشار دود در کابین و فرود اضطراری پرواز تهران-تبریز پرواز هواپیمایی معراج که امروز ساعت ۱۲ تهران را به مقصد تبریز ترک کرده بود، به‌دلیل ایجاد دود و بوی نامطبوع در کابین هواپیما، در مهرآباد فرود اضطراری کرد.
ادامه مطلب »

روسیه بار دیگر بندر اودسا در جنوب اوکراین را هدف حملات موشکی قرار دادروسیه بار دیگر بندر اودسا در جنوب اوکراین را هدف حملات موشکی قرار دادروسیه روز یکشنبه ۳۰ مرداد اعلام کرد که موشک‌های کالیبر این کشور یک انبار مهمات حاوی راکت‌های دوربرد هیمارس، ساخت ایالات متحده، را در منطقه اودسا در جنوب شرقی اوکراین هدف قرار...
ادامه مطلب »

مجدانه پیگیر رفع مشکلات کشور و مردم خواهیم بودمجدانه پیگیر رفع مشکلات کشور و مردم خواهیم بودرئیسی: *سفرهای استانی را حتما ادامه خواهیم داد *در هیچ نشست و مذاکراتی از حقوق ملت کوتاه نخواهیم آمد *زندگی مردم را به هیچ عامل بیرونی گره نخواهیم زد *با اعتقاد و اطلاع دقیق از ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها می‌گویم که آینده برای کشور روشن است
ادامه مطلب »

طالبان دو مقام نظامی و امنیتی جدید در پنجشیر و بغلان منصوب کردطالبان دو مقام نظامی و امنیتی جدید در پنجشیر و بغلان منصوب کردهمزمان با تشدید جنگ در پنجشیر و مناطق سه‌گانۀ اندراب در ولایت بغلان، رهبر طالبان دو مسئول نظامی و امنیتی جدید برای این ولایت‌ها منصوب کرده است.
ادامه مطلب »



Render Time: 2025-04-11 12:16:36