جابر قاسمعلی معتقد است صنعت در سینمای ایران شکل نگرفته و سینمای نفتی و ممیزی دو عامل اصلی بحران در سینمای ایران هستند و برای بهبودی وضعیت باید دخالتهای دولت در سینما به حداقل برسد.
جلوگیری از تصرف اراضی ملی در جنگل سلیمآباد تنکابنبه گزارش خبرنگار ایلنا، سینمای ایران در سال ۱۴۰۲ را شاید بتوان با چند مشخصه به یاد آورد که فروش فیلمهای سینمایی، کمرنگ شدن آثار اجتماعی، بیشتر شدن تولیدات زیرزمینی و… از جمله این مشخصهها است و شاید بتوان آنها را نشانی برای به وجود آمدن شرایطی تازه و دورانی جدید در سینمای ایران دانست.یکی از مسائلی که در سال گذشته به عنوان یک اتفاق امیدوارکننده درباره آن صحبت شد میزان فروش فیلمها بود.
این وضعیت یک تالی فاسد دارد و آن اینکه تهیهکننده را به سمت ساخت فیلم کمدی سوق میدهد و گونههای دیگر سینما کمرنگ میشوند. در حالیکه مدیریت سینما باید با توجه محدودیت سالن و مشکلات زیر ساختی، جریان تولید را به شکلی مدیریت کند که گونههای مختلف سینمایی در سبد اکران باشد. یک جور توازن که مخاطبین مختلف را تا حدی راضی نگاه دارد.
به نظر من ادعای تنوع ژانر از سوی مدیریت سینما، فقط در حرف و شعار است و تا زمانی که در عمل اتفاق مثبتی نیفتد، من به این حرفها خوشبین نیستم. ادعای ژانر در این سالها بیشتر به تولید فیلمهای کمدی و جنگی و کمتر به فیلمهایی با رویکرد اجتماعی، که البته به شدت ممیزی شده، انجامیده. در واقع ساخت این فیلمها مورد پسند مسئولان است و با ساخت آنها گزارش کار بهتری به مسئولان بالاتر میدهند و تشویق هم میشوند. این فیلمها به همین دلیل تولید میشود و طبعا به معنای تنوع ژانر نیست.
ابتدا عرض کنم که من به عنوانِ ژانر اجتماعی در سینما قائل نیستم. بهتر است بگوییم فیلمهایی با رویکرد اجتماعی. اما دلیل کاهش تولید فیلمهایی با رویکرد اجتماعی، فقط و فقط ممیزی است که بر فیلمها اعمال میشود. این سختگیری فقط در سینما نیست، در تلویزیون و نمایش خانگی هم این فشار اعمال میشود. ممیزی موجب شده این فیلمها در بیان مضامین خود الکن و ضعیف باشند، به گونهای که از کارکرد اصلی خود فاصله میگیرند.
هر جریانی که واقعیتها را نادیده بگیرد باید تبعات آن را بپذیرد. تبعات نگرش امروزی مدیران، تولید فیلمهای زیر زمینی است.به نظر من فیلمهای زیرزمینی اگرچه در داخل کشور امکان نمایش در سینماها را پیدا نمیکنند اما به اشکال مختلف توسط مردم دیده میشوند. تداوم این وضعیت طبعا به سینمای رسمی آسیب خواهد زد و در طولانی مدت ممکن است شرایط به گونهای پیش برود که سینمای رسمی و اکران، انتخاب اکثریت مردم نباشد.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
رضا داوودنژاد، بازیگری در نقش خودبا کنار گذاشتن تعارفات، باید گفت رضا داوودنژاد - صاحب چند نقش ماندگار در سینمای ایران- در واقع بازیگر سینمای علیرضا داوودنژاد بود.
ادامه مطلب »
شبی برای پروین اعتصامی در موزه سینماهمزمان با زادروز پروین اعتصامی، مراسم اکران فیلم «پروین» و اهدا پارتیتور، لباس و گردنبند شخصیت پروین اعتصامی در این اثر در موزه سینمای ایران برگزار شد.
ادامه مطلب »
آمار رسمی اکران نوروزی اعلام شدفروش اکران نوروزی سینمای ایران در سال ۱۴۰۳ به بیش از ۸۶ میلیارد و ۷۱ میلیون تومان با یک میلیون و ۳۲۵ هزار و ۵۶۸ نفر مخاطب رسید.
ادامه مطلب »
«پیانو» مسافر ایتالیا شدانیمیشن «پیانو» ساخته مرجان کشانی و شهاب شمسی (تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی) در دو جشنواره ایتالیایی روی پرده میرود.
ادامه مطلب »
در حوزه فرهنگ بحران ناکارآمدی داریم/ برگشت سیاست به دهه ۶۰ و زنده کردن دوباره آن شالوده اصلی رویکرد فرهنگی استفریدون جیرانی طی میزگردی با حضور ابوالحسن داوودی، کارگردان و تهیهکننده و فرهاد توحیدی، فیلمنامهنویس مجموعه اتفاقات سینمای ایران در سال ۱۴۰۲ را بررسی میکند.
ادامه مطلب »
فوری/ رضا داودنژاد درگذشترضا داودنژاد بازیگر سینمای ایران که از چندماه پیش درگیر عفونت خونی شد و در بیمارستان بستری بود، ساعتی قبل در سن ۴۴ سالگی درگذشت.
ادامه مطلب »