پیش از انقلاب،ارتش ایران انواع موشکهای پیشرفته زمین به هوا، هوا به هوا، هوا به زمین وهوا به دریا در اختیار داشت. اما موشکهای زمین به زمین در دکترین دفاعی ایران جایی نداشت و وظیفه نابودی تاسیسات دشمن مشخصا به نیروی هوایی محول شده بود. گزارش هادی راستگو👇
پیش از پیروزی انقلاب، ارتش ایران انواع موشکهای پیشرفته زمین به هوا، هوا به هوا، هوا به زمین و هوا به دریا را در اختیار داشت. اما موشکهای زمین به زمین در دکترین دفاعی ایران جایی نداشتند و وظیفه نابودی تاسیسات دشمن، مشخصا به نیروی هوایی محول شده بود. در نتیجه، از زمان آغاز جنگ هشت ساله، ایران برخلاف عراق که زرادخانه عظیمی از موشکهای زمین به زمین ساخت شوروی داشت، از چنین موشکهایی برخوردار نبود.
در جریان جنگ شهرها، عراقیها غیر از اهداف نظامی و اقتصادی یا شهرهای مرزی، مناطق مسکونی شهرهای عمقیتر ایران را هم هدف موشکهای اسکاد بی و بمباران هوایی قرار دادند. در سفر هیات ایرانی به طرابلس اما «معمر قذافی»، رییس وقت کشور لیبی اعلام آمادگی کرد که تعدادی موشک ساخت شوروی و چند افسر لیبیایی متخصص که نحوه کار با این موشکها را میدانند، به ایران اعزام کند. قذافی در مقابل، از ایران خواست تا یک سایت موشکهای زمین به هوای «هاوک» امریکایی که پیش از انقلاب خریده شده بود را در اختیار لیبی قرار دهد. این درخواست مورد موافقت تهران قرار گرفت.
این تصمیم قذافی در شرایطی گرفته شد که ایران تا آن روز ۲۱ موشک از ۳۰ موشکی که از لیبی گرفته بود را به سوی عراق پرتاب کرده بود. به گفته مقامهای سپاه، این افسران به همراه خود تعدادی از قطعات حساس سامانههای پرتاب موشک را هم به داخل سفارتخانه برده بودند تا امکان شلیک موشک در غیاب آنها و توسط فرماندهان سپاه وجود نداشته باشد.
این شلیک البته در زمانی رخ داد که اقدامات سپاه برای تهیه موشک از منابع جایگزین هم شدت گرفته بود. مهمترین محور این اقدامات، تلاش برای خرید موشک زمین به زمین از کره شمالی بود. سفرهای وزیر وقت سپاه به «پیونگ یانگ»، پایتخت کرهشمالی برای پیگیری و جلب رضایت رهبر کرهشمالی در ارسال چند موشک زمین به زمین انجام میشد.
از دهم اسفند ۱۳۶۶ تا ۳۱ فروردین ۱۳۶۷، یعنی آخرین مرحله از جنگ شهرها، عراق ۱۸۲ موشک به سمت تهران و سایر شهرهای دور دست، از جمله اصفهان، کرج، قم و شیراز شلیک کرد. بیش از ۱۳۰ فروند از این موشکها در مناطق شهری منفجر شدند. اما برخی از این موشکها به خاطر مشکلات فنی ناشی از تغییرات در موشکهای اسکاد بی، یا به هدف نرسیدند یا پس از برخورد، عمل نکردند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
افزایش بیسابقه شمار کودکان قربانیِ درگیریهای نظامی در سال ۲۰۱۸ میلادیافزایش بیسابقه شمار کودکان قربانیِ درگیریهای نظامی در سال ۲۰۱۸ میلادی
ادامه مطلب »
شماره هشت همچنان در نقش منتقد شماره یک
ادامه مطلب »
آتشبس غیرحرفهای؛ پایان وحشتناک جنگ ایران و عراق
ادامه مطلب »
جنگل کاری در اتیوپی؛ کاشت بیش از ۳۵۰ میلیون نهال در ۱۲ ساعتدر حال حاضر کمتر از ۴ درصد خاک اتیوپی را جنگ تشکیل میدهد، این در حالی است که در پایان قرن ۱۹ میلادی حدود ۳۰ درصد خاک اتیوپی را جنگل پوشانده بود.
ادامه مطلب »
هایکو ماس: در ائتلاف آمریکا در تنگه هرمز شرکت نمیکنیمهایکو ماس: در ائتلاف آمریکا در تنگه هرمز شرکت نمیکنیم وزیر امور خارجه آلمان با تاکید بر اینکه خواهان تنشزدایی در منطقه است، گفت: آلمان در ائتلاف دریایی که آمریکا ارائه و برنامهریزی کرده است شرکت نخواهد کرد
ادامه مطلب »
هایکو ماس: آلمان در عملیات آمریکا در تنگه هرمز مشارکت نمیکند | DW | 31.07.2019وزیر امور خارجه آلمان یک بار دیگر مخالفت دولت متبوعش با خواست آمریکا مبنی بر مشارکت در مأموریت دریایی برای حفاظت از کشتیرانی در تنگه هرمز را اعلام داشت. آمریکا از ۶۰ کشور خواسته است در این مأموریت نظامی شرکت کنند.
ادامه مطلب »