پایان بشار اسد پایان سوریه و مشکلات آن نیست و ظهور محمد الجولانی نیز به معنی آغاز آینده روشنی برای سوریه نخواهد بود. بنظر می رسد سوریه وارد دوران جدیدی از بحرانها خواهد شد که دولت جانشین این کشور تا دههها قادر به حل آن نخواهد بود و ممکن است بخشی از این بحرانها دیر یا زود به کشورهای منطقه خاورمیانه به خصوص همسایگان این کشور سرریز کند.
سیاست و حکومت در خاورمیانه دچار وضعیتی شده است که در اکثر کشورهای این منطقه سقوط حکومت ها اجتناب ناپذیر بنظر می رسد. ساختار و شیوه حکومت در کشورهای خاورمیانه گذشته از میزان کارآمدی یا ناکارآمدی آنها ساختاری منسوخ است که بدون اصلاحات واقعی و عمیق امید چندانی به تداوم آنها در دنیای امروز وجود ندارد.
اولین اقدامات هر حکومتی حفظ امنیت، تمامیت سرزمینی و وحدت ملی است. برای تثبیت این مولفه ها نیاز است که یک دولت ملی قدرتمند که مورد وفاق مردم سوریه باشد در دمشق مستقر شود. اما دولتی که قرار است پس از بشار اسد بر سر کار آید هم اکنون در این مولفه های بنیادین دچار بحران خواهد بود. ترکیه نیز با وجود نفوذ سیاسی در بین گروههای مسلح سوری موقعیت را مناسب می داند که منطقه اشغالی توسط خود را به عنوان حائل تا زمان نامعلومی حفظ کند.
چنانچه دولت مرکزی سوریه با مداخله و مساعدت نظامی دول خارجی از جمله ترکیه بخواهد اقتدار و حاکمیت خود را مستحکم کند عملا سوریه یا بخشهای کلیدی آن در اشغال ترکیه قرار خواهد گرفت و ترکیه نیز وارد باتلاقی خواهد شد که خروج از آن مستلزم هزینه های سنگین انسانی و اقتصادی خواهد بود. در صورت تحقق هر یک از این سناریوها، احتمالا سوریه پسا اسد عملا کشوری متفرق و چند تکه با حاکمیتی بسیار ضعیف و بدون اقتدار کافی بر تمامیت سرزمینی خود خواهد بود.
در نتیجه در شرایط جدید احتمالا با سوریه ای روبرو خواهیم بود که در ابعاد اجتماعی، اقتصادی، سیاسی. سرزمینی و بین المللی دچار بحرانهای در هم تنیده خواهد شد. دیری نخواهد پایید که او با واقعیات سیاسی و اقتصادی پیچیده و واقعی روبرو خواهد شد و چه بسا ناچار خواهد شد که مواضع کنونی خود را تغییر دهد یا از صحنه سیاسی سوریه حذف گردد. زیرا هر دولتی با هر گرایشی در سوریه یا کشور دیگر ناچار است در مقابل بمباران و نابودی سرمایه های دفاعی کشورش و اشغال سرزمین خود و انضمام بخشی از این سرزمین به قلمرو سایرین موضع قاطعی داشته باشد.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
راههای مقابله با چالشهای تمدنی معاصر در سوریه تبیین شدسخنرانان نشست «بصیرت راهبردی در مقابله با چالشهای تمدنی معاصر» در سوریه، چالشهای بینش راهبردی و تأثیرات تمدنی نوظهور آن بر جوامع امروزی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
ادامه مطلب »
رژیم صهیونیستی و چالشهای سال ۲۰۲۵یک تحلیلگر صهیونیست به بررسی چالشهای پیش روی رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۵ به ویژه موضوع جنگ غزه و احتمال معامله تبادل اسرا میان این رژیم و حماس پرداخت.
ادامه مطلب »
از اصلاحات تا بحران؛ مرور ۵۴ سال حکمرانی خاندان اسد بر سوریهتهران- ایرنا- خاندان اسد که از ۱۹۷۰ م در سوریه قدرت را در دست گرفته بودند به خصوص از سال ۲۰۰۰، با چالشهای متعدد داخلی و بینالمللی مواجه شدند.
ادامه مطلب »
تاکید نخستوزیر و رئیسجمهور عراق بر حفظ حاکمیت سوریه در دیدار با وزیر خارجه این کشورنخست وزیر عراق در دیدار وزیر خارجه سوریه در بغداد بر اهمیت هماهنگی میان کشورهای عربی برای موضع یکپارچه در قبال چالشهای منطقه و در راس آن تحولات سوریه تاکید کرد.
ادامه مطلب »
فرزندپذیری، مسیری پر چالش با مسئولیت های خاصاین مقاله به موضوع فرزندپذیری، مراحل آن و چالش های پیش روی والدین جدید می پردازد.
ادامه مطلب »
وزیر امور خارجه هند: مساله سوریه در ادامه چالشهای غزه و لبنان استتهران- ایرنا- وزیر امور خارجه هند، با اشاره به بحرانها و درگیریها در منطقه غرب آسیا و در بحبوحه دگرگونیها در سوریه، گفت: مساله سوریه در ادامه چالشهای غزه و لبنان است.
ادامه مطلب »