سقوط دولت بشار اسد در سوریه علاوه بر کاهش نفوذ منطقهای ایران، فشارهای داخلی را بر جمهوری اسلامی افزایش داده است. آیا این رویداد میتواند آغاز تغییرات بزرگ در تهران باشد؟
با پیشروی مخالفان و ورود به دمشق، حکومت بشار اسد در هشتم دسامبر ۲۰۲۴ سقوط کردسقوط سریع دولت بشار اسد در سوریه موجی از حیرت را در میان افکار عمومی برانگیخت. اما بیش از همه، این موضوع را میتوان در میان سیاستمداران ایرانی دید. از زمان سقوط شهرهای سوریه، نیروهای سیاسی جمهوری اسلامی حاضر به پذیرش شکستها نبودند. آنها تصور میکردند مانند سال ۲۰۱۱ این بار نیز به رغم شکستها، میتوان بشار اسد را در قدرت حفظ کرد.
محمدجواد اکبرین، تحلیلگر سیاسی که مدتی در لبنان زندگی کرده و سیاستهای منطقهای حکومت ایران را به خوبی میشناسد معتقد است که تهران همچنان انگیزه تجهیز و حمایت از نیروهای نیابتی در منطقه را دارد، اما در حال حاضر توان اقتصادی و نظامی آن را ندارد. با این حال، واقعیت این است که ایران در حال حاضر با بحران اقتصادی مواجه است و حکومت دیگر نمیتواند مانند سابق نیروهای نیابتی را تجهیز کند. از این جهت میتواند با کوچک کردن اهداف، مثلا با ایجاد ناامنی، از تثبیت حکومت جدید در سوریه جلوگیری کند.حشمتالله فلاحتپیشه، رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، اخیرا اعلام کرد که ایران چیزی در حدود"۳۰ میلیارد دلار" برای حفظ حکومت اسد از سال ۲۰۱۱ هزینه کرده است.
سعید پیوندی، جامعهشناس با تحلیل خشم کنونی مردم از حکومت ایران معتقد است آن چیزی که به عنوان یک"قرارداد اجتماعی" باید بین حکومت و مردم بر قرار باشد، در ایران تضعیف شده و در مواردی اصلا وجود ندارد، موضوعی که در بحرانها بیش از همیشه در یک جامعه نیاز است. با این حال علیجانی تاکید میکند که صحنههای باز شدن درهای زندانهای سوریه و آزادی زندانیان سیاسی بسیار خوشایند است. او همچنین عقلانیت دیدهشده در گروههای فاتح دمشق را امیدوارکننده میداند. او رفتار، رهبر هیأت تحریر شام در مواجهه با اقلیتها، حفظ نخستوزیر پیشین سوریه و جلوگیری از هرج و مرج را نشاندهنده وجود یک ایده روشن در اداره آینده سوریه میداند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
پنج تصور سیاسی امانوئل مکرون که واقعیت نداشتسقوط دولت فرانسه بیش از آن که شکستی برای نخستوزیر این کشور باشد، شکستی برای امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه است.
ادامه مطلب »
سریالهای امروزی سرگرم کننده یا عامل بدآموزی؟در سالهای اخیر، شاهد افزایش قابل توجهی در وقوع قتلهای خانوادگی بودهایم که این امر نه تنها نگرانکننده است بلکه زنگ خطری برای سلامت روانی و اجتماعی جامعه به شمار میآید.
ادامه مطلب »
سریالهای امروزی سرگرم کننده یا عامل بدآموزی؟در سالهای اخیر، شاهد افزایش قابل توجهی در وقوع قتلهای خانوادگی بودهایم که این امر نه تنها نگرانکننده است بلکه زنگ خطری برای سلامت روانی و اجتماعی جامعه به شمار میآید.
ادامه مطلب »
خطر سرنگونی اسد و عواقب خطرناک آن برای خامنهایبا سقوط شهر حلب به دست مخالفان اسلامگرای حکومت بشار اسد، وضعیت بحرانی برای دولت سوریه و مهمتر از آن برای جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته است.
ادامه مطلب »
فارنافرز: اسرائیل، ناتوان از فهم قدرت محور مقاومت استایران توانست تحریمهای شدید دولت ترامپ را دور بزند و با کمک متحدان خود در محور مقاومت، از بازارهای این کشورها برای تجارت منابع انرژی و دسترسی به ارز استفاده کند.
ادامه مطلب »
حضور ۴۰ متخصص هوش مصنوعی در دانشگاه تهران/ تقدیر از ۷۹ برگزیده در جشنواره پژوهش و فناوریمعاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران از جهتگیری جدید این دانشگاه برای کاربردیسازی هوش مصنوعی برای صنعت خبر داد و گفت: تعداد ۴۰ متخصص هوش مصنوعی در دانشگاه تهران حضور یافتند.
ادامه مطلب »