سقوط اسد و فرصت‌های خلیج فارس در سوریه

POLITICS اخبار

سقوط اسد و فرصت‌های خلیج فارس در سوریه
سوریهاسدخلیج فارس
  • 📰 IRNA_1313
  • ⏱ Reading Time:
  • 77 sec. here
  • 12 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 65%
  • Publisher: 63%

سقوط بشار اسد و فرار او به مسکو، تغییرات جدی در معادله منطقه‌ای غرب آسیا ایجاد کرده است. با این حال، این تغییرات فرصت‌های جدیدی برای کشورهای خلیج فارس فراهم می‌کند تا با همکاری، نقش تعیین‌کننده‌ای در آینده سوریه ایفا کنند.

به گزارش سیاست خارجی ایرنا، معادله های منطقه ای در غرب آسیا با سقوط حکومت بشار اسد در سوریه چه تغییراتی کرده اند؟ آیا ترکیه جای جمهوری اسلامی ایران و تا حدودی هم فدراسیون روسیه را گرفته است؟ شورای آتلانتیک در نوشتاری تفصیلی در این باره می نویسد: در شش سال گذشته، کشورهای خلیج فارس شروع به عادی‌سازی روابط با رژیم بشار اسد در سوریه کرده بودند. برخی از این کشورها حتی سفارت‌های خود را در دمشق، که پس از آغاز جنگ داخلی در سال ۲۰۱۱ بسته شده بودند، دوباره باز کردند.

این تصمیم ناشی از هزینه‌های استراتژیکی بود که در حفظ انزوای اسد وجود داشت، به‌ویژه در شرایطی که جایگاه او در قدرت تثبیت شده به نظر می‌رسید و نفوذ ایران در منطقه همچنان در حال گسترش بود. کشورهای خلیج فارس به‌طور علنی تنش‌های منطقه‌ای و نقش بیشتر کشورهای غیرعرب در سوریه را دلایل عادی‌سازی روابط عنوان کردند. عربستان سعودی آخرین کشوری بود که در سپتامبر ۲۰۲۴ سفارت خود را در دمشق بازگشایی کرد؛ اقدامی که پس از حرکت مشابه امارات متحده عربی و بحرین در دسامبر ۲۰۱۸ صورت گرفت. این اقدامات به گفته رابرت فورد، سفیر پیشین ایالات متحده در سوریه، ظاهراً برای «کاهش نفوذ ایران» انجام شد. (در مقابل، قطر همچنان موضعی شدیداً انتقادی نسبت به رژیم اسد اتخاذ کرده و از عادی‌سازی روابط خودداری کرد.) بشار اسد سال گذشته به اتحادیه عرب بازگشت و در یک اجلاس در عربستان شرکت کرد. حتی گزارش شد که سوریه با وساطت امارات در مذاکراتی با ایالات متحده شرکت کرد که هدف آن کاهش تحریم‌های آمریکا در ازای محدود کردن فعالیت های ایران در سوریه بود. نویسنده این مطلب با اشاره به اینکه با سقوط سریع و غیرمنتظره رژیم اسد و فرار او به مسکو در این ماه، کشورهای خلیج فارس که از اسد حمایت کرده بودند، اکنون در وضعیتی دشوار قرار دارند، می نویسد: همزمان این تغییرات فرصتی بزرگ برای این کشورها فراهم می‌کند تا با همکاری، از نفوذ سیاسی و مالی قابل‌توجهی در آینده سوریه برخوردار شوند و در عین حال خود را با نقش بیش از پیش ترکیه در این کشور تطبیق دهند. در میان کشورهای خلیج فارس، قطر احتمالاً بیشترین نفوذ را بر رهبری جدید دمشق خواهد داشت، زیرا نقشی محوری در تسهیل مذاکرات بین وزرای خارجه کشورهای عرب، ترکیه، روسیه و ایران در «فروم دوحه» داشت که سرنوشت اسد را مشخص کر

این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

IRNA_1313 /  🏆 6. in İR

سوریه اسد خلیج فارس ترکیه ایران فدراسیون روسیه روابط دیپلماتیک تغیرات منطقه‌ای فروم دوحه

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

پارلمان سوریه: ۸ دسامبر روز تاریخی برای مردم سوریه استپارلمان سوریه: ۸ دسامبر روز تاریخی برای مردم سوریه استتهران- ایرنا- مجلس الشعب (پارلمان) سوریه در بیانیه‌ای هشتم دسامبر ۲۰۲۴ و روز سقوط دولت «بشار اسد» را روز تاریخی و نقطه عطفی در زندگی مردم سوریه اعلام کرد.
ادامه مطلب »

می‌خواهیم در دولت جدید سوریه نماینده داشته باشیممی‌خواهیم در دولت جدید سوریه نماینده داشته باشیمدر پی سقوط دولت بشار اسد و تسلط مخالفان مسلح بر سوریه، یکی از فرماندهان نیروهای دموکراتیک سوریه اعلام کرد این گروه می‌خواهد در دولت جدید سوریه نماینده داشته باشد.
ادامه مطلب »

چین خواستار راهکار سیاسی برای احیای ثبات در سوریه شدچین خواستار راهکار سیاسی برای احیای ثبات در سوریه شدسخنگوی وزارت امور خارجه چین در پی سقوط دولت «بشار اسد» در سوریه، خواستار سرلوحه قرار گرفتن منافع اساسی ملت سوریه و راهکاری سیاسی برای برقراری ثبات در این کشور شد.
ادامه مطلب »

سازمان ملل خواستار تأمل درباره بازگشت آوارگان سوری شدسازمان ملل خواستار تأمل درباره بازگشت آوارگان سوری شددر حالی که میلیون‌ها آواره سوری در حال ارزیابی فرصت‌های بازگشت به کشورشان پس از سقوط رژیم بشار اسد هستند، کمیسر عالی سازمان ملل در امور آوارگان، خواستار صبوری و تأمل شد.
ادامه مطلب »

ترامپ: اردوغان پشت تحولات نه‌چندان دوستانه در سوریه استترامپ: اردوغان پشت تحولات نه‌چندان دوستانه در سوریه استرئیس‌جمهور منتخب آمریکا با اشاره به تحولات سوریه و سقوط دولت «بشار اسد» گفت: «رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه پشت تحولات اخیر و تسلط نه چندان دوستانه در سوریه است.
ادامه مطلب »

نخستین دیدار روسای جمهور ایران و ترکیه پس از سقوط بشار اسدنخستین دیدار روسای جمهور ایران و ترکیه پس از سقوط بشار اسدروسای جمهور ایران و ترکیه در حاشیه اجلاسی در قاهره برای نخستین بار پس از سقوط بشار اسد با یکدیگر گفت‌وگو و از جمله بر وحدت و تمامیت ارضی سوریه تاکید کردند.
ادامه مطلب »



Render Time: 2025-02-19 03:25:54