چین از دیرباز در صدر جدول جمعیتی جهان قرار داشته اما این رتبه را به هند واگذار کرده است. هر دو کشور در عواملی چون ثبات سیاسی، در امان بودن از جنگهای خونین، خاک حاصلخیز و آب و هوای مساعد برای کشاورزی اشتراک دارند.
جمعیت چین در حال آب رفتن و پیر شدن است. در مقابل، رشد جمعیت رقیب، یعنی هند به دلیل جوانتر بودن و نرخ بالاتر باروری، روندی صعودی دارد. سازمان ملل میگوید از ۱۴ آوریل ۲۰۲۳ دیگر باید هند را پرجمعیتترین کشور دنیا دانست.
هر دو کشور از دهه ۱۹۵۰ با پیشرفت در پزشکی و کشاورزی، بیش از گذشته خیز برداشتند. جمعیت چین در دهه ۱۹۸۰ از مرز یک میلیارد نفر گذشت و هند از اواخر دهه ۱۹۹۰ به این رقم رسید. حال هر دو کشور بیش از یک میلیارد و ۴۰۰میلیون نفر جمعیت دارند؛ یعنی بیش از مجموع اروپا، آمریکای شمالی و جنوبی.سازمان ملل میگوید هند در صدر رتبهبندی جمعیت دنیا خواهد بود. البته پاتریک گرلند، رئیس بخش پیشبینی جمعیت این سازمان به خبرگزاریها گفته که این برداشت بر اساس بهترین تخمینهاست.
اما چرا هند زمانی که نرخ باروری زیر ۱/ ۲ است باز هم رشد جمعیت خواهد داشت؟ پاسخ این سوال در ساختار سنی خاص این کشور است: بیش از ۴۰ درصد جمعیت زیر ۲۵ سال سن دارند. به این معنا، اینک بسیاری از زنان در سنین باروری هستند. یعنی اگر ۳۰۰میلیون نفر به طور متوسط دو فرزند بیاورند، ۶۰۰میلیون کودک متولد میشوند. در عین حال، کمتر از ۱۰۰ میلیون هندی بیش از ۶۵ سال سن دارند. یعنی نسبت افرادی که عمرشان رو به پایان میرود، یک ششم زاد و ولدها خواهد بود.
جمعیت در چین به سرعت در حال پیر شدن است و این کشور اکنون بیشترین تعداد سالمندان در دنیا را دارد. در سال ۲۰۱۰ سن ۲۵۴ میلیون چینی بالای ۶۰ سال بود که انتظار میرود تعدادشان تا سال ۲۰۴۰ به حدود ۴۰۰میلیون نفر برسد.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
واکنش به گزارش بلومبرگ؛ 'تخفیف نفتی ایران به چین جدید نیست' – DW – ۱۴۰۲/۱/۲۴رئیس فدراسیون صادرکنندگان انرژی ایران گزارش اخیر 'بلومبرگ' مبنی بر تخفیف ۱۲ دلاری نفت صادراتی ایران به چین را تأیید کرد و گفت این موضوع تازگی ندارد و 'تا ۱۵ دلار هم تخفیف دادهایم.'
ادامه مطلب »
بربوک: درگیری نظامی بین چین و تایوان سناریویی دهشتناک است – DW – ۱۴۰۲/۱/۲۵وزیر امور خارجه آلمان، طی سخنانی در پکن در مورد احتمال درگیری نظامی میان چین و تایوان هشدار داد. او همچنین از وضعیت حقوق بشر در چین ابراز نگرانی کرد و خواستار نقشآفرینی پکن برای پایان دادن به جنگ در اوکراین شد.
ادامه مطلب »
چه گروههایی در روند برقراری دمکراسی در ایران ذینفع هستند؟ – DW – ۱۴۰۲/۱/۲۵دمکراسی در معنای امروزی آن چه ویژگیهایی دارد؟ حرکتهای دمکراسیخواهانه چه مؤلفههایی دارند؟ و در نهایت چه جریانها یا گروههایی از ذینفعان دمکراسی هستند؟ علی افشاری تلاش کرده به این پرسشها پاسخ دهد. 🔻 یادداشتی از علی افشاری، تحلیلگر سیاسی
ادامه مطلب »
دستگیری عامل درز اسناد فوق سری پنتاگون؛ جاسوسی یا خودنمایی؟ – DW – ۱۴۰۲/۱/۲۵مظنون اصلی نشت اطلاعات سری نظامی که پرسنل گارد ملی آمریکاست در ماساچوست دستگیر شد. نیویورک تایمز نوشت اسناد مذاکرات ایران و نیکاراگوئه برای همکاری نظامی نیز در بین اطلاعات لو رفته وجود دارند.
ادامه مطلب »
مری کوانت، خالق مینیژوپ درگذشت – DW – ۱۴۰۲/۱/۲۵مری کوانت، طراح سرشناس مد در سن ۹۳ سالگی در بریتانیا درگذشت. کوانت یکی از شناختهشدهترین طراحان لباس زنانه بود و دامن کوتاه (مینیژوپ) توسط او طراحی شد.
ادامه مطلب »
تفاوت در دیپلماسی پاریس و برلین؛ وزیر خارجه آلمان در پکن از وضعیت حقوق بشر در چین انتقاد کردآنالنا بربوک وزیر خارجه آلمان در سفرش به چین از وضعیت حقوق بشر در این کشور انتقاد کرد و گفت ما نگران وضعیت مطبوعات و اویغورها در این کشور هستیم.
ادامه مطلب »