معمولا در بحث‌هایی که در سینمای ایران می‌شود، ‌اغلب سینماگران اصلی‌ترین نکته و مشکل سینمای ایران را فیلمنامه می‌دانند و معتقدند
سانسور یعنی اعمال قدرت| کسی که زور می گوید بلد نیست گفت و گو کند/بعد از 1401 آدم های دیگری شدیممعمولا در بحثهایی که در سینمای ایران میشود، اغلب سینماگران اصلیترین نکته و مشکل سینمای ایران را فیلمنامه میدانند و معتقدند اگر فیلمها در سالهای گذشته با افت مخاطب روبهرو شده، فیلمنامه درست و حسابی نداشته است. اما آیا واقعا مشکل اصلی و اساسی فیلمها، فیلمنامه است؟
* خیلی نرم و بطئی گسترش پیدا کرد. الان برای خیلی از کارهای دهه ۶۰ نمیتوان پروانه ساخت گرفت. اصلاً نمیشود نمایش داد.سانسور از چند کلمه شروع شد و بعد سانسور خلاقیت و تولید، به جایی میرسد که مخاطب دیگر انتظار چیزی از سینما ندارد/ در جلسات میگفتند هر کشوری سانسور و محدودیتهای خودش را دارد و به نوعی انگار سانسور یک پدیدهای است که با آفرینش هنری در کنارش است.
* سانسور هم با تداومش منجر به دروغ میشود. یعنی شما باید دروغ بگویید و واقعیت را مغلوب کنید وارونه جلوه بدهید. از نوع پوشش گرفته تا در مثال سادهاش اگر بخواهیم بگوییم فیلم «به همین سادگی» که شما بازی کردید و شما هم جزو نویسندگانش بودید. شما تنهایی یک زن را نشان میدهید در حالی که برای خودش پوشش کاملی ندارد. این به هر حال دروغ است. نزد همسرش که در همه فیلمها هست و دروغ است و کاملاً پذیرفته شده، در سطح جهانی است چون به همان فیلمهایی که این دروغ را میگویند جایزه اسکار هم میدهند.
بچهتر بودیم خوشحال بودیم که جنگ دو روز دیگر هم تمام میشود ما که نمیدانستیم چه خبر است. میخواهم این را بگویم که ما در همان خیابانها کودکی کردیم، در همان خیابانها عاشق شدیم، در همان خیابانها بمباران شدیم، ترکش خوردیم، اسیر شدیم، شهید شدیم. الان من حتی وقتی بخواهم در مورد جنگ هم حرف بزنم میگویند آنطور که من دیدهام تو فیلم را بساز و این خیلی توهینآمیز است. میخواهم بگویم من جنگ را جور دیگری دیدهام. من تباهی و خستگی جنگ را دیدهام. و شهادت دیدم. مفهوم شهید را فهمیدهام.
راستین: و ما که اینجا هستیم به یک اصل واقف هستیم انتقالش به مردم سخت است. ما میدانیم از آن آیندهنگری، نظام باشد، ایران باشد، مردم باشند، امت باشند، یک بخش عمده است. فرهنگ و تاریخ باشد، همه اینها هستند. کمیت نیست، یک فرهنگ مشترک اگر باشد، هست. اگر آن فرهنگ نباشد، هیچ کدام اینها نیستند. بنابراین واقعیت فرهنگی ایران از سینما دور میشود.
راستین: مهمترین ویژگی که فیلمنامه باید داشته باشد این است که بتواند سرمایهگذاری که در موردش میشود را برگرداند. یعنی اصلاً جنبه فرهنگی یا اینکه چه میخواهد بگوید مهم نیست.از فیلمنامهنویس یک کالای مصرفی عامی میخواهند نه یک کالای مصرفی که فرهنگ سازی کند و نسل در نسل بماند و بتواند از 2 معناییاش استفاده کنند. نمونهای مثل «کلاه قرمزی» که نسل به نسل گشته و الان یک مجموعه مخاطب دارد که رویش کار کرده. راستین: هست.
تهش آنجا بوده و بعد در مورد این قضیه کاری نکردیم. اما در مورد حقوق فیلمنامهنویس. من به عنوان یک فیلمنامهنویس این را میگویم که هیچ قاعدهای حاکم نیست. این قاعده حاکم نبودن رو به نزول است نه رو به صعود. یعنی اینطور نیست که هیچ قاعده حاکم نیست و من هر رقمی بخواهم میگویم. نه، تهیهکننده هر رقمی خواست به تو میدهد و تو اقتصادت چطور میچرخد، یک وقت زور تو میچربد و یک رقم معقول میگویی، یا کمی بیشتر میگویی. طبعاً بیشتر زور آنها میشود.
مهران کاشانی شادمهر راستین خط فرضی
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
دبیرکل سازمان ملل: وقفه در جنگ غزه به حفاظت از کودکان و مردم کمک میکندنیویورک – ایرنا- استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل گفت که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل می گوید که وقفه در جنگ غزه به حفاظت از کوکان و مردم کمک می کند.
ادامه مطلب »
چرا ایران تنها قدرت حقیقی جهان اسلام است؟ایران تنها قدرت حقیقی جهان اسلام است چرا که به معنای واقعی کلمه تصمیم را خودش می گیرد و لازم نیست از کسی اجازه داشته باشد.
ادامه مطلب »
طارمی: چه چیزی دادهاید که پیشرفت میخواهید؟مهاجم تیم ملی ایران بعد از بازی با قرقیزستان گفت: نسبت به شرایط چمن و آب و هوایی و مدت طولانی که دور هم جمع شدیم، بازی سختی بود.
ادامه مطلب »
طارمی: چه چیزی دادهاید که پیشرفت میخواهید؟/ فوتبال ایران فقط حاشیه استمهاجم تیم ملی ایران بعد از بازی با قرقیزستان گفت: نسبت به شرایط چمن و آب و هوایی و مدت طولانی که دور هم جمع شدیم، بازی سختی بود.
ادامه مطلب »
سیاستمدار از نگاه امام حسن مجتبی(ع) کیست؟حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی گفت: امام حسن مجتبی(ع) فرمودند سیاستمدار کسی است که حق خدا، حقوق مردم و مردگان را رعایت کند، در غیر این صورت سیاستمدار نیست.
ادامه مطلب »
مرکز پژوهشها طرحی برای حمایت از خبرنگاران تدوین میکندرییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفت که مرکز پژوهشها طرحی برای حمایت از خبرنگاران تهیه کرده و به مجلس و دولت تقدیم می کند.
ادامه مطلب »