روایت حسن روحانی از انتخاب کابینه یازدهم؛ گزینه اول وزارت آموزش و پرورش زن بود قبول نکردند/ اولین وزیری که قطعی شد ظریف بود/ ناطق نوری هم وزارت کشور را قبول نکرد

حسن روحانی اخبار

روایت حسن روحانی از انتخاب کابینه یازدهم؛ گزینه اول وزارت آموزش و پرورش زن بود قبول نکردند/ اولین وزیری که قطعی شد ظریف بود/ ناطق نوری هم وزارت کشور را قبول نکرد
دولت یازدهم و دوازدهم
  • 📰 EtemadOnline
  • ⏱ Reading Time:
  • 213 sec. here
  • 6 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 91%
  • Publisher: 59%

روز شنبه نهم تیرماه ۱۳۹۲ رسماً فرآیند انتخاب وزرا شروع شد. سرعت در انتخاب کابینه و آغاز به کار دولت تدبیر و امید اولین هدفگذاری من پس از ریاست‌جمهوری بود، چون تغییر سیاست‌ها را بدون تغییر مدیران ناممکن می‌دانستم و نمی‌خواستم کشور معطل دولت باشد.

اولین وزیری را که قطعی کردم دکتر محمدجواد ظریف بود تا پس از تکمیل نهاد دولت اولین برنامهٔ سیاسی دولت هم شروع شود. پس از آن در همان روز با دکتر اسحاق جهانگیری دیدار کردم و در حالی که احتمالاً فکر می‌کرد برای وزارت صمت پیشنهاد شود به او پیشنهاد معاونت اول را دادم.

جالب اینجاست که برخلاف گمانه‌زنی افکار عمومی و محافل سیاسی هیچ‌یک از این افراد که به کابینه دعوت شدند از سوی افراد ذی‌نفوذ سیاسی برای مسئولیتی که برعهده گرفتند، سفارش نشده بودند. نه آقای هاشمی سفارش آقای جهانگیری را کرده بود، نه آقای ناطق‌نوری سفارش آقای آخوندی را کرده بود. حتی آنان از انتخاب‌های من شگفت‌زده می‌شدند. برخی انتخاب‌ها البته قابل پیش‌بینی بود. مانند آقای نجفی برای وزارت آموزش و پرورش و آقای زنگنه برای وزارت نفت و حتی آقای ظریف برای وزارت امور خارجه.

موضوع اصلی این جلسه انتخاب وزرا بود. طبق عرف حداقل برای انتخاب وزرای خارجه، اطلاعات، دفاع و کشور لازم بود نظر ایشان را بدانم. این عرف کم‌وبیش درباره وزرای «آموزش و پرورش»، «علوم، تحقیقات و فناوری» و «فرهنگ و ارشاد اسلامی» و معاونت رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی هم توسعه یافته بود اما من کاری به این عرف‌ها نداشتم. من می‌خواستم کابینه‌ام مورد تأیید مقام رهبری باشد و ایشان دولت مرا دولت خودشان بدانند.

اما من در پی فردی بودم که در دوره دولت جدید بتواند با اقتدار و هماهنگی با دولت، دبیر شورای عالی امنیت ملی باشد. پیشنهاد اولیه من آقای ناطق‌نوری بود و پس از امتناع ایشان آقای محمد فروزنده هم این مقام را قبول نکردند. هیچ‌کدام از ما برای سود وارد سیاست و مبارزه نشده بودیم و حسن قاضی‌زادهٔ هاشمی با همهٔ مهارت و تخصص و دانش هنوز به عنوان عضو قدیمی نهاد جهاد سازندگی یک جهادی واقعی بود و زمان زیادی را به صورت رایگان در مناطق محروم برای خدمات پزشکی سپری می‌کرد، اما می‌خواست فاصله کار را به من نشان دهد و این در دولت ما محدود به او نبود. عمده وزیران و مدیران ارشد دولت من از جمله خود من درآمدشان در این هشت سال اگر کم نشد، زیاد هم نشد و عمدتاً از نهادهای بیرون دولت مانند دانشگاه حقوق می‌گرفتند.

بعد از ۴۶ سال در همان دیدار اول به عنوان رئیس‌جمهور، آقای صافی به من خطاب کردند و به حالت توصیه گفتند رابطه با دنیا را درست کنید. این حرفی بود که در همهٔ ۸ سال ریاست‌جمهوری از سوی ایشان تکرار شد و از کشورهای منطقه گرفته تا سایر کشورهای جهان را در برمی‌گرفت. این در حالی بود که مرام سیاسی آیت‌الله صافی همواره سنت‌گرایانه قلمداد می‌شد و نه آنچنان که مخالفان بهبود روابط با جهان این نوع حرف‌ها را غرب‌گرایانه می‌خوانند.

شنبه پانزدهم تیرماه ۹۲ با سردار عزیز جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دیدار کردم. او خواستار روابط نزدیک دولت و سپاه بود و من هم که از گذشته با نیروهای مسلح مرتبط بودم از این راهبرد استقبال کردم اما آن را مشروط به پذیرش یک واقعیت کردم و آن واقعیت این بود که آقای جعفری تحریکات دوستانش در سپاه علیه من در دوران نامزدی را بپذیرد، دوستانی که در خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها و نشریه‌ها و دیگر نهادهای سپاه مخالف پیروزی من بودند.

در واقع از نهم تیرماه تا نهم مردادماه به مدت یک ماه تمام مشاورین من در همان کمیته‌های چهارگانه «سیاسی-امنیتی»، «سیاست خارجی»، «اقتصادی» و «اجتماعی-فرهنگی» دست به مشورت گسترده‌ای برای پیشنهاد وزیران زده بودند. دایره مشورت‌ها گسترده بود. از آقای احمد توکلی تا مسعود نیلی در اقتصاد و از آقای غلامعلی حدادعادل تا احمد مسجدجامعی در فرهنگ و از محمدرضا باهنر تا غلامحسین کرباسچی در سیاست طرف مشورت قرار گرفته بودند.

جالب اینجاست که آقای شمخانی هم فکر نمی‌کرد من ایشان را معرفی کنم چون دامادشان در جریان انتخابات علیه شخص من فعال بود، اما می‌گفتند دامادش را قبول ندارد و با او رابطه ندارد! برای من البته این، مسالهٔ مهمی نبود. در نهایت پس از شهردار شدن آقای قالیباف خانم معصومه ابتکار که سابقه ریاست این سازمان را داشت به معاونت رئیس‌جمهور و ریاست حفاظت محیط‌زیست انتخاب کردم. البته اول فکر کردم در صورت پذیرش ریاست این سازمان از سوی آقای قالیباف، خانم ابتکار را به معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور منصوب کنم. اما خانم ابتکار خودش هم مایل بود به سازمان محیط‌زیست بازگردد.

در دیدار دیگری که همان روز با آقای احمدی‌مقدم فرمانده نیروی انتظامی داشتم هم به تخریب‌های انتخاباتی این نهاد علیه خودم اشاره کردم و همان بحث‌هایی ردوبدل شد که با فرمانده سپاه پاسداران و رئیس سازمان صداوسیما داشتم. جالب بود که آقای احمدی‌مقدم برخلاف رسم و رسوم این دیدارها، یکی از فرماندهان ناجا که در برنامه‌های تخریبی علیه من و از جمله در حادثهٔ روز دوشنبه قبل از انتخابات نقش مستقیمی داشت به همراه نیاورده بود.

کادر قدیمی وزارت اطلاعات البته می‌توانستند به ما در این تحولات امنیتی کمک‌های زیادی کنند: آقای علی یونسی ، آقای سیدرضا صالحی‌امیری آقای محمد شریعتمداری که ابتدا معاون اجرایی رئیس‌جمهور شد و سپس به وزارت صمت و وزارت کار و رفاه رفت و آقای علی ربیعی که در دولت یازدهم وزیر کار و رفاه بود و شناخت خوبی از مسائل کارگری داشت.

این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

EtemadOnline /  🏆 9. in İR

دولت یازدهم و دوازدهم

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

آغاز امتحانات جبرانی دانش‌آموزان از امروزآغاز امتحانات جبرانی دانش‌آموزان از امروزوزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که امتحانات تابستان (جبرانی) دانش‌آموزان پایه دوازدهم از امروز - دوشنبه - آغاز شده است و این آزمون‌ها هم همانند خردادماه به صورت نهایی برگزار خواهد شد.
ادامه مطلب »

اعلام نتایج اولیه آزمون‌های نهایی پایه دهماعلام نتایج اولیه آزمون‌های نهایی پایه دهم معاون رسانه وزارت آموزش و پرورش گفت که نتایج اولیه آزمون‌های نهایی پایه دهم خرداد ماه ۱۴۰۳، از طریق پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش
ادامه مطلب »

تقویم آموزشی کشور تغییر نکردتقویم آموزشی کشور تغییر نکردمعاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش طی بخشنامه ارسالی به استان‌ها، امتحانات شهریور را از ۱۵ مرداد ماه آغاز و نهایتا تا
ادامه مطلب »

اختلال جهانی اینترنت چه پس لرزه‌هایی خواهد داشت؟اختلال جهانی اینترنت چه پس لرزه‌هایی خواهد داشت؟اختلال به وجود آمده که ناشی از به‌روزرسانی نرم‌افزاری بود و کل جهان را به هم زد برطرف شد اما همچنان شرکت‌ها باید منتظر عواقب و پس‌لرزه‌های آن باشند.
ادامه مطلب »

راه‌اندازی موکب‌های دانش‌آموزی در نجف و کربلا و ۶ استان‌ مرزی/ ایجاد کاروان‌های دانش‌آموزی۶۰۰ تا ۱۰۰۰ نفرهراه‌اندازی موکب‌های دانش‌آموزی در نجف و کربلا و ۶ استان‌ مرزی/ ایجاد کاروان‌های دانش‌آموزی۶۰۰ تا ۱۰۰۰ نفرهمعاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش برنامه‌های آموزش و پرورش در ایام اربعین حسینی را تشریح کرد.
ادامه مطلب »

یک فعال صنفی معلمان: «مراد‌ صحرایی» کیفیت آموزش را پولی کردیک فعال صنفی معلمان: «مراد‌ صحرایی» کیفیت آموزش را پولی کردشعار «فریاد فریاد، از این همه بیداد» در تجمع بازنشستگان کشوری مقابل وزارت آموزش و پرورش
ادامه مطلب »



Render Time: 2025-04-28 02:40:10