در پی گزارشهای اخیر از رایزنیهای پشتپردهٔ آمریکا و روسیه، واشینگتن تأکید کرد حفظ رابطه به نفع آمریکاست، اما هیچ توافقی دربارهٔ اوکراین بدون رضایت کییف پیگیری نمیشود .
در توضیح این امتناع گفت که این خطر وجود دارد که سلاحهای ارسالی اسرائیل با فناوریهای پیشرفتهاشان به دست ایران بیافتند و متعاقباً علیه خود اسرائیل به کار روند.
این سیاست اسرائیل، همان گونه که اشاره شد، از زمان بالا گرفتن بحث مشارکت نظامی ایران در جنگ اوکراین از طریق ارسال پهپاد به روسیه، با تردیدها و انتقادهای بیشتری روبهرو شده است. موافقان ارسال سلاح به اوکراین تا حدودی افزایش یافتهاند و سیاست دولت با نگاه انتقادآمیزتری دنبال میشود. سیستمهای هشداردهنده اسرائیلی میتوانند موشکها و پهپادها را در هوا شناسایی کرده و روی یک نقشه نشان دهند که کدام منطقه در معرض خطر بیشتری است. این سیستمها به گفته مقامهای اسرائیلی در کمکی که در مقابله با موشکپرانی و ارسال پهپاد از نوار غزه و جنوب لبنان کردهاند، باعث نجات جان شمار بالایی از شهروندان اسرائیل شدهاند.صحبت از این است که یک شرکت خصوصی اسرائیلی فعال در امور ماهوارهها هم تصاویر مربوط به جابهجایی و نقل و انتقالات نیروهای روسی را در اختیار اوکراین قرار دهد.
اسرائیل همچنین خود را در برابر شهروندان یهودیتبار روسیه مسئول میداند و بیم دارد که تحویل سلاح به اوکراین رابطه با مسکو را چنان تخریب کند که بر وضعیت جامعه یهودی این کشور نیز بیتأثیر نماند.