تهران- ایرنا- نتایج برخی از مطالعات حاکی از این است که بین میزان مصرف رسانههای جمعی با مشارکت سیاسی رابطه مثبت وجود دارد ولی شکل یا نوع رسانه مصرفی این رابطه را تحت تاثیر قرار میدهد. بر اساس این مطالعات، استفاده از ابزارهای سنتی بازاریابی سیاسی و نقد وضع موجود موجب افزایش مشارکت انتخاباتی میشود.
انتخابات بارزترین و قابل اندازهگیریترین نوع مشارکت مردم در عرصه سیاسی محسوب میشود. از دهه ۱۹۹۰ از یک طرف تعداد کشورهایی که از انتخابات پارلمانی مستقیم استفاده میکنند، افزایش یافته و از طرف دیگر، میزان مشارکت در انتخابات در تمام کشورها رو به کاستی گذاشته است.
میزان مشارکت در چهار درصد کشورها زیر ۳۹ درصد است. در این میان ایران از جمله کشورهایی است که تا پیش از سال ۱۳۹۸ در اغلب انتخابات بیش از ۵۰ درصد مشارکت داشته و همواره افزایش نرخ مشارکت برای مسئولان این کشور اهمیت داشته است. در انتخابات مجلس ۱۳۹۸ که گفته شد کمترین میزان مشارکت انتخاباتی ایرانیان بوده، میزان مشارکت ۴۲.۵۷ درصد بود.
ایران از جمله کشورهایی است که تا پیش از سال ۱۳۹۸ در بیشتر انتخابات بیش از ۵۰ درصد مشارکت داشته و همواره افزایش نرخ مشارکت برای مسئولان این کشور اهمیت داشته استتحلیل اثرگذاری عوامل رسانهای بر مشارکت سیاسی در مطالعات ایرانی«حسین رضایی و شهلا کاظمیپور» در مطالعهای با عنوان »بررسی رابطه میان استفاده از محتوای سیاسی وبسایتهای داخلی و خارجی و مشارکت سیاسی انتخاباتی به این نتیجه رسیدند که در همدان میزان استفاده از محتوای سیاسی و غیرسیاسی مندرج در انواع وبسایتهای داخلی و خارجی بر...
همچنین «خواجه سروری و نوربخش» در مطالعهای دیگر با عنوان » نحوه تاثیر رسانههای جمعی در مشارکت سیاسی شهروندان تهرانی» به این نتیجه رسیدند که شبکههای اجتماعی توانستهاند سهم قابل توجهی از مشارکت سیاسی شهروندان تهرانی را بر عهده بگیرند. به طور کلی با توجه به نتایج مطالعات انجام شده میتوان گفت که با گسترش رسانههای نوین، میزان ورود جوانان به فرایند انتخاباتی افزایش یافته و مشارکت در انتخابات از رویکرد حمایت از نظام سیاسی به رویکرد تقاضا از نظام سیاسی چرخش کرده است. نتیجه گریز ناپذیر ورود رسانههای جدید، جوان محور شدن انتخابات است، اما تاثیر رسانههای نوین بر میزان رای دهی ایرانیان در انتخاب هایشان تاکنون ناچیز و غیرمعنادار بوده و متغیر مهم در تعیین میزان رای دهی ایرانیان، میزان رقابتی بودن انتخابات بوده است.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
وحیدی: مشارکت مرحله دوم انتخابات بیشتر از مرحله دوم دوره قبلی استوزیر کشور میزان مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم را دوبرابر رقم مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس یازدهم اعلام کرد.
ادامه مطلب »
هوش مصنوعی یاد گرفته چطور انسانها را فریب دهد!پژوهشگران هشدار میدهند که سیستمهای هوش مصنوعی تاکنون یاد گرفتهاند که چگونه انسانها را فریب دهند.
ادامه مطلب »
بازتاب دور دوم انتخابات مجلس در رسانههای خارجیهمزمان با برگزاری دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و در ایران رسانههای غربی با فرافکنی تلاش کردند تا حضور مردم در این دوره از انتخابات را کمرنگ جلوه دهند.
ادامه مطلب »
رسانههای قزوین به امیدآفرینی توجه ویژه داشته باشندمدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: رسانهها یکی از مواردی هستند که میتوانند امیدآفرینی را در سطح جامعه تقویت کنند و در استان هم میتوان شاهد این اتفاق بود.
ادامه مطلب »
زارع پور: از اپراتورها برای افزایش کیفیت ارتباطات تعهد گرفتهایموزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در جریان افزایش ترفیع سال گذشته از اپراتورها تلفن همراه تعهداتی گرفتیم تا کیفیت ارتباطات را افزایش دهند.
ادامه مطلب »
سلیمی: رئیسی چاههای بسیار عمیقی را پر کرد که دیگران حفر کرده بودندسخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی انتخابات را فرصتی برای افزایش سرمایه اجتماعی کشور دانست و گفت: لجنپراکنی در انتخابات باعث مشوش کردن جامعه و ایجاد جو بیاعتمادی ملی در کشور میشود.
ادامه مطلب »