این تصاویر اگرچه در رسانههای جهان به طور گسترده بازتاب یافت، ولی اغلب رسانههای غربی به صورت متوازن و بیطرف مصائب ۲ طرف جنگ را به تصویر نکشیدند.
به گزارش مشرق، از نظر رسانههای غربی و شاخههای فارسیزبانشان، باید فلسطینیها مردمی «درندهخو و غیرمتمدن» نشان داده شوند که نه تنها زندگی «زیبا و متمدنانه» اسرائیلیها را با «عملیات تروریستی» خود مختل کردهاند، بلکه به هموطنانشان نیز رحم نکرده و با اقداماتی چون منفجر کردن بیمارستان، اهداف «شرورانه» خود را پیش میبرند!
در قیاس میان پوشش اخبار مرتبط با آسیب دیدن غیرنظامیان در طرف اسرائیلی و فلسطینی ، کفه ترازو آشکارا به سمت اولی سنگینی کرد. چند و چون انتشار اخبار جنگ غزه در رسانههای خارجی فارسیزبان هم تابعی از رسانههای غربی بود. در ادامه این گزارش مصادیقی از یک بام و دو هوای این رسانهها را در پوشش جنایات جنگی و قربانیان بررسی میکنیم.
جنایت در بیمارستان الاهلی به اندازهای هولناک و بزرگ بود که حتی رسانههای حامی تلآویو هم نتوانستند بر آن سرپوش بگذارند. آنچه در این ارتباط در این رسانهها رخ داد، به اصطلاح مدیریت این خبر بود. رسانههای معاند، به جای پرداختن به ابعاد انسانی این فاجعه، با استفاده از تکنیک «تحریف» ، اصل ماجرا را رها کرده و این محور جعلی را برجسته کردند که حمله به الاهلی، کار خود گروههای فلسطینی و نه صهیونیستها بوده است.
به عنوان نمونه بی بی سی در گزارشی که از «پذیرایی یک مادربزرگ اسرائیلی در محاصره از مبارزان اسرائیلی متجاوز به خانهاش با چای و بیسکوییت» منتشر کرد، تلاش کرد با مهربان و با احساس نشان دادن اسرائیلیها، لایههای پنهان ذهن مخاطب را هدف قرار داده و به نوعی به نفع تلآویو همدلی ایجاد کند. شبکه من و تو هم با انتشار ویدیویی از مکالمه تصویری یک سرباز اسرائیلی با خانوادهاش در روز نامگذاری فرزندش در شبکههای اجتماعی و دعا خواندن او، فضایی احساسی ایجاد کرده و همین خط خبری را پیش برد.
در این میان با طرح موضوعات ثانویه، پرسشهای مبنایی مانند «استعمارگران غربی به چه حقی سرزمین مردم فلسطین را به صهیونیستها برای موطنسازی پیشکش کردند؟»، «اشغالگری و تاسیس رژیم صهیونیستی بر چه مبنای حقوقی، سیاسی و انسانی صورت گرفته است؟»، «چرا جنایات و سیاستهای توسعهطلبانه این رژیم متوقف نمیشود؟» یا «چرا فلسطینیها به رغم فرایندهای عادیسازی با این رژیم مبارزه میکنند؟» در این رسانهها فراموش و کتمان میشود.
اقدام حماس در رسانههای خارجی فارسیزبان اما به مانند رسانههای غربی، «نامشروع»، «وحشیانه»، «متجاوزانه»، «تروریستی» و ... خوانده شد. رسانههای معاند تقبیح عملیات حماس و حمایت از اقدامات رژیم صهیونیستی را با تاکید بر گزارههای چون «حق تلآویو برای دفاع از خود» در دستور کار قرار دادند.
در نتیجه چنین همکاریها و لاپوشانیهایی از سوی رسانههای حامی تلآویو، صهیونیستها همچنان اماکن غیرنظامی در غزه را هدف قرار میدهند و به کسی هم پاسخگو نیستند. این در حالی است که در جنگ، انهدام ساختمانها و تأسیساتی که در آن ها افراد غیرنظامی زندگی میکنند، به منظور ضربه زدن به دشــمن و ایجاد اختلال در رونــد امور آنان، عملی خلاف اخلاق و ممنوع است.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
عضو حماس: اسرائیل میانجیگری روسیه در جنگ را رد میکندیک عضو ارشد حماس، بعدازظهر امروز (شنبه)، گفت حماس از میانجیگری روسیه در جنگ غزه استقبال میکند؛ اما اسرائیل آن را نمیپذیرد و آمریکا میخواهد قطر و مصر میانجی جنگ باشند.
ادامه مطلب »
شهادت ۱۰۰ نفر در بمباران برج مسکونی در غزهمنابع فلسطینی از بمباران یک برج مسکونی در غزه و شهادت ۱۰۰ فلسطینی خبر دادند.
ادامه مطلب »
اسرائیل: بازسازی جنوب کشور پس از حمله غزه سالها زمان میبردحسین آرین: جنگ جاری بین حماس و اسرائیل به یک جنگ فرسایشی و طولانی تبدیل خواهد شد
ادامه مطلب »
دقیقی: ثابت کردیم همه چیز پول نیستسرمربی تیم فوتبال شمس آذر قزوین گفت: با پیروزی برابر فولاد که یک تیم متمول است، نشان دادیم همه چیز پول نیست.
ادامه مطلب »
اعتراض شماری از مردم غزه به شروع و ادامه جنگ در این منطقهدر حالی که جنگ غزه وارد بیست و یکمین روز خود شده، تمامی خیابانهای این شهر تحت محاصره به تودهای از آوار و ویرانی تبدیل شده است.کلیه بیمارستانهای غزه به د
ادامه مطلب »
آیا تهاجم زمینی به غزه میتواند هدف اسرائيل را برآورده کند؟انتظار میرود بهمحض تکمیل مقدمات جنگ و فراهم شدن زمینه حمله به نوار غزه، اسرائيل تهدیدش مبنی بر حمله به نوار غزه را عملی کند و در عین حال به نیروهای هوایی
ادامه مطلب »