مهرانگیز_کار: مردم اغلب نمیدانستند که در قانون مجازات اسلامی سیاست حذف فیزیکی انسانها کاملا قانونمند است. یعنی قانونگذار مجوز قانونی به برخی از جانیان داده. بیشتر روشنفکران و دگراندیشان بعد از تصویب قانون مجازات اسلامی دیگر امنیت جانی نداشتند.
به نظر میرسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایرانوایر بروید.آرش عزیزیمهرانگیز کار: ماموری با اسم حبیبی که بعدا محافظ احمدینژاد در نیویورک بود در دفترم مرا بازجویی میکرد و به من میگفت شما هم یکی از آن پنجاه نفری که باید حذف شود. ولی من درک نمیکردم که منظورش از حذف، قتل است
یکی از این افراد مهرانگیز کار است. این وکیل، نویسنده و کنشگر اجتماعی و سیاسی متولد ۱۳۲۳ در اهواز است. قبل از انقلاب لیسانس حقوقش را از دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران گرفته بود و از همان موقع در زمینه حقوق زنان فعالیت میکرد. از همان ابتدای انقلاب نیز به مخالفت با حجاب اجباری برخاست. حبیبی در یکی از سر زدنهای خود به دفتر خانم کار او را با تهدیدی مواجه کرد که این وکیل آن موقع معنی دقیق آنرا نمیدانست. میگوید: «یکی از بارهایی که حبیبی آمده بود گفت ما زیر فشار سربازان گمنام امام زمان هستیم. برای این که پنجاه نفر را اینها دوست ندارند. پنجاه نفر هستند که نمیخواهند در صحنه اجتماعی، سیاسی و مطبوعاتی ایران فعال باشند. ما مجبور هستیم که سیاست حذف را اعمال کنیم تا آنها آرام بگیرند.
با اینکه خاتمی برنامه مشخصی ارائه نداده بود، وعدههایش مورد استقبال قرار گرفت. چون روی نکتههایی دست گذاشته بود که جامعه ازشان خیلی عصبانی بودند. مثلا : خشونتزدایی از رفتار حکومتی یا اینکه میگفت جوانها استعداد هستند نه زیان. یا اینکه زنان باید دارای وزن سیاسی باشند، البته بدون صحبت از برابری.» اما در همان دوره خاتمی بود که قتلهای فجیع پاییز ۷۷ اتفاق افتاد و کار تازه فهمید که تهدیدهایی که حبیبی صحبت از آنها میکرده به چه معنیای بودند. میگوید: «بعد از قتلهای ۷۷ لیستهایی منتشر شد که خیلی لیستهای درستی نبودند. از نظر ما فقط یک لیست قابل اعتبار بود و آن هم با بمب در روزنامه خرداد گذاشته بودند و همان ۵۰ اسم در آن بود.» نام مهرانگیز کار هم در این فهرست بود؛ فهرستی با همان عددی که حبیبی دو سال پیش گفته بود.
حالا که بیست و پنج سال از قتلهای زنجیرهای گذشته، کار با نگاهی به گذشته میگوید: «اگر بخواهیم جمعبندی و خلاصه کنیم تمام این رویدادها را میتوان بخشی از «سیاست حذف» نامید. جمهوری اسلامی از اول تاسیس دست به حذف مخالفان زده است. این سیاست به صورتهای گوناگون در ساختار قانونی بود و میشود گفت نظاممند بود. مردم اما از قوانین خبر نداشتند. مثلا اغلب نمیدانستند که در قانون مجازات اسلامی سیاست حذف فیزیکی انسانها کاملا قانونمند است. یعنی قانونگذار مجوز قانونی به برخی از جانیان داده.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
نتانیاهو: پیروزی نیمهکاره بر حماس را نمیخواهیمنخستوزیر رژیم موقت صهیونیستی بامداد چهارشنبه مدعی شد: «من نمیدانم پس از حذف حماس چه اتفاقی خواهد افتاد، اما [جنگ] با چیزی کمتر از حذف آنها پایان نمییابد».
ادامه مطلب »
ممبینی: اشتباهات داوری فدراسیون را ناراحت کرددبیر کل فدراسیون فوتبال گفت: ما هم از اشتباهات داوری که در هفته گذشته رخ داد ناراحت هستیم و فردا با کمیته داوران جلسه برگزار میکنیم.
ادامه مطلب »
بیانیه رسمی رئال مادرید در مورد شائبه مذاکره با کیلیان امباپهپس از انتشار شائبههایی از سوی رسانههای اسپانیایی درباره مذاکرات رئال مادرید با کیلیان امباپه، باشگاه اسپانیایی با انتشار اطلاعیهای نسبت به این اخبار واک
ادامه مطلب »
بازداشت و تفتیش منازل ۲۰ شهروند بهائی در همدانبه گزارش منابع حقوق بشری، همزمان با بازداشت ۹ تن از شهروندان بهائی ساکن همدان منازل ۱۱ تن دیگر از آنها نیز مورد تفتیش ماموران حکومتی قرار گرفت
ادامه مطلب »
۷ آزمایش ضروری که مبتلایان به دیابت باید انجام دهنددیابت یک بیماری جدی و طولانیمدت است و زمانی رخ میدهد که بدن یا نمیتواند انسولین تولید کند و یا نمیتواند به طور موثر از آن استفاده کند.
ادامه مطلب »