رژیم نازی به دنبال این بود که از آلمان کشوری با نژادی «پاک» بسازد. نازیها مبارزات نژادی را نیروی محرکه تاریخ میدانستند؛ نژادهای «برتر» باید علیه نژادهای «پستتر» میجنگیدند، در غیر این صورت، توسط آنها نابود میشدند. موزه_هولوکاست
آدمهایی که برای حضور در جشن آغاز قرن بیستم خود را از سراسر دنیا به پاریس رسانده بودند، هرگز گمان نمیکردند دو جنگ خونبار و ویرانگر زندگی میلیونها نفر در جهان را در همان قرنی که با هزاران آرزو برای آرامش و پیشرفت آغاز شده بود، تحت تاثیر قرار دهد.
جنگ جهانی اول از سال ۱۹۱۴ تا سال ۱۹۱۸ طول کشید و بسیاری از مردمان در اروپا و سایر نقاط جهان را درگیر خود کرد. تصور کنید نیمی از مردان جوان فرانسوی که در آغاز جنگ بین ۲۰ تا ۳۲ سال سن داشتند، در پایان جنگ دیگر در قید حیات نبودند. بیش از یک سوم مردان آلمان که ۱۸ تا ۲۲ ساله بودند هم در این جنگ کشته شدند. بسیاری از آنها نیز که از جنگ برگشتند، از نظر جسمی و روحی با عوارضی سخت دست و پنجه نرم میکردند.
هیتلر بعدها نوشت: «نمیتوان پذیرفت که دو میلیون آلمانی جان خود را بیخود و بیجهت از دست داده باشند، ما خواهان انتقام هستیم.» جریان راست از ترس وقوع انقلاب کمونیستی در آلمان که ریشه در فعالیتهای اتحاد جماهیر شوروی داشت، در پروپاگاندا سوء استفاده میکرد. حزب نازی همزمان با عضوگیری و سازماندهی نیروها، روزنامهای را نیز برای اشاعه عقایدش منتشر میکرد. نازیها افراطیترین اهداف خود را کم اهمیت جلوه میدادند و برای نجات آن سالهای کشور، راه حلهای ساده مطرح میکردند. در اوایل ۱۹۳۰، تعداد احزابی که در انتخابات و کارزارهای سیاسی آلمان با یکدیگر رقابت میکردند، به شدت زیاد و گیج کننده بود اما هیتلر در جریان همین رقابتهای انتخاباتی نشان داد سیاستمداری کاریزماتیک و تاثیرگذار است. او روز به روز به مردم نزدیک میشد.
هرچند رفتار و عملکرد نازیها خشن و وحشیانه بود اما بسیاری از شهروندان آلمان با میل و رغبت این تدابیر افراطی را پذیرفتند. بسیاری نیز فعالانه و به نام حفظ نظم و امنیت، از آن حمایت کردند. چشمانداز حضور رهبری کاریزماتیک، جسور و جوان، بسیاری را نسبت به آینده آلمان امیدوار کرده بود و «یوزف گوبلس»، ریيس دستگاه پروپاگاندای حزب نازی بر آن بود تا آنهایی را که هنوز قانع نشده بودند، مجاب کند.
در این تصاویر، هیتلر هنوز پشت سر هیندنبورگ، ریيسجمهوری وقت راه میرفت. اما صدراعظمِ تازه به قدرت رسیده، چندی بعد دیکتاتور خودکامه آلمان شد. هیتلر بزرگراههای جدید را ظفرمندانه برای نمایش اراده ملت افتتاح میکرد؛ اردهای که هم کشور را متحد میکرد و هم در خفا، به گسترش نیروهای مسلح آلمان سهولت میبخشید.
هدف پروپاگاندای نازیها این بود که در جامعه تصویری شیطانی از یهودیان رواج یابد و موجب شود که آلمانیها یهودیان را مانند بیگانگانی خطرناک ببینند که در میان آنها زندگی میکنند. آلمانها خشونتهای آن شب را «شب بلورین» نامگذاری کردند که به شیشههای شکسته شده ویترین مغازههای یهودیان اشاره داشت. در جریان این خشونتها، بیش از ۲۵۰ کنیسه در کل کشور تخریب یا نابود شدند.
اول سپتامبر ۱۹۳۹، ارتش آلمان در عملیاتی گسترده وارد خاک لهستان شد و این کشور را در کمتر از یک ماه تحت اشغال خود درآورد. حمله به لهستان، آغاز جنگ جهانی دوم بود. جون ۱۹۴۱، هرمان گورینگ که مهمترین فرمانده ارتش آلمان نازی بعد از هیتلر بود، دستور داد تدابیر لازم برای «راهحل نهاییِ مساله یهود» در مناطق شرقی اروپا که تحت اشغال آلمان بودند، در نظر گرفته شود.
شهر «ورشو» که در سال ۱۹۴۲ تحت اشغال آلمان بود، یکی از گتوهایی بود که یهودیان آلمانی در آن جا اسکان داده شدند؛ گتویی که پیش از رسیدن یهودیان آلمان نیز مملو از جمعیت بود و ساکنانش از کمبود مواد غذایی، امکانات بهداشتی و بیماریهای مختلف رنج میبردند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
نازیها و متحدانشان حتی به کودکان رحم نکردند
ادامه مطلب »
واکنشها به بازگشت طرح خرید خدمت سربازی به لایحه بودجه؛ هزینه: ۲۵۰ تا ۶۰۰ میلیون تومانرسانههای ایران با اشاره به تصویب موضوع خرید سربازی در جریان بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ در کمیسیون تلفیق بودجه، از بازگشت خرید سربازی به قوانین ایران خبر دادند و نوشتند قیمت خرید سربازی در مقایسه با سال ۱۳۹۷ از ۱۱۰۰درصد تا ۲۴۰۰درصد افزایش یافته است.
ادامه مطلب »
بایدن به طالبان: اگر میخواهید به مشروعیتتان توجه شود گروگان را آزاد کنیدرئیسجمهوری آمریکا میگوید تا طالبان یک شهروند آمریکایی را آزاد نکند، مشروعیتی پیدا نمیکند. آقای بایدن در آستانه دومین سالگرد «به گروگان گرفته شدن» یک کهنهسرباز آمریکایی به...
ادامه مطلب »
خطیبزاده: اگر مذاکرهکنندگان «پاسخ درست» به خواست ایران بدهند به «توافق خوب» میرسیمسخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران میگوید اگر فردای بازگشت هیئتها به وین، طرفهای مذاکرهکننده بهویژه آمریکا به خواستههای ایران «پاسخ درست» بدهند و انتظاری بیش از برجام نداشته باشند، بهسرعت میتوان به یک توافق خوب، پایدار و قابل اتکا رسید.
ادامه مطلب »
تعداد نمایندگان مبتلا به کرونا به ۴۵ نفر رسید
ادامه مطلب »