دکتر مصطفی جمالی، مدیرعامل سازمان انتقال خون در نشست خبری «فجر سلامت» با بیان اینکه اهدای خون از ۱۸ سالگی آغاز و تا ۶۵ سالگی ادامه دارد، گفت: اهداکنندگان خون به عنوان «سرداران گمنام سلامت» شناخته میشوند. وی در ادامه به اقدامات سازمان انتقال خون در زمینه غربالگری خون، تعیین فنوتیپ و تقویت بانک اطلاعاتی HLA اشاره کرد و از دولت خواست به معیشت پرسنل سازمان انتقال خون توجه کند
به گزارش ایسنا، دکتر مصطفی جمالی در نشست خبری «فجر سلامت» که امروز برگزار شد، اظهار کرد: من بر این باور هستم که اهداکنندگان خون به عنوان «سرداران گمنام سلامت» هستند. اهدای خون از ۱۸ سالگی آغاز میشود و میتواند تا ۶۵ سالگی ادامه داشته باشد. خون میتواند به ۳ محصول شود و همچنین داروهای مشتق از پلاسما نیز از پلاسمای خونهای اهدایی گرفته میشود.
مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به «سند چشمانداز ۱۴۰۴» گفت: براساس سند چشمانداز ۱۴۰۴، کشور میبایست در بسیاری از حوزهها به عنوان کشور برتر منطقه شناخته شود. سازمان انتقال خون توانسته است به سازمان برتر در سطح منطقه و جهان در سال جاری تبدیل شود. سازمان انتقال خون ایران، همگام با کشورهای پیشرفته دنیا پیش میرود.
وی با بیان اینکه غربالگری آنتیبادی خونهای اهدایی از دیگر مواردی است که توسط سازمان انتقال خون انجام میشود، توضیح داد: آنتیبادی موجود در خونهای اهدایی گاها برای نوزادان خطرناک است و میتوانست جان نوزاد را بگیرد. سازمان انتقال خون از ابتدای سال جاری نسبت به انجام تست آنتیبادی اقدام کرده است. مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه برای تقویت بانک اطلاعاتی HLA میبایست از روش جدید NGS استفاده کنیم، توضیح داد: روش NGS، یک روش جدید است و مصوب شده که کار خود را برای تقویت بانک اطلاعاتی HLA با استفاده از روش NGS با ۱۰ هزار مورد آغاز کنیم.
جمالی با بیان اینکه میزان استفاده از کیسههای خون فیلتردار ۸۰ درصد است، اظهار کرد: سازمان انتقال خون در نظر دارد که میزان استفاده از کیسههای خون فیلتردار را به ۱۰۰ درصد برساند. مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه خون و فرآوردههای خونی میبایست در دمای بسیار پایین نگهداری شوند، گفت: یک شرکت دانشبنیان با مراجعه به سازمان انتقال خون نسبت به تولید دستگاههای نگهداری مراجعه کرده و اقدامات در دست انجام است.
جمالی با بیان اینکه زیرساختها را در کانون توجه قرار دادهایم، گفت: من در بازدیدهای دورهای از واحدهای انتقال خون کشور با مشکلات پرسنل آشنا شدم. یکی از واحدهای انتقال خون در یکی از استانهای کشور به واسطه اینکه از شرایط نامناسبی برخوردار بود، تعطیل و به مکان دیگر منتقل شد. همچنین سردخانهای با ظرفیت ۱۰۰هزار لیتر در قزوین و سردخانه دیگر با ظرفیت ۶۰ هزار لیتر در اراک با استفاده از ظرفیت خیرین ایجاد کردیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر، دو پالایشگاه با ظرفیت اسمی ۱۵۰هزار و ۳۵۰هزار لیتر در کشور فعالیت میکنند. باز هم تاکید میکنم که کشور به پالایشگاه خون نیاز دارد تا بتوانیم داروهای مورد نیاز مشتق از پلاسما را در کشور تولید کنیم. جمالی با بیان اینکه موسسه آموزشی و پژوهشی از سازمان خون انتقال یک طرح تحقیقاتی در دست دارد، تصریح کرد: این پروژه حدود ۶۰ درصد پیشرفت کرده و امیدواریم که طی دو سال آینده به نتیجه برسد. اگر این پروژه به نتیجه برسد، یکی از پروژههای بزرگ سازمان انتقال خون به سرانجام رسیده است.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر ایجاد باشگاه خون O منفی گفت: سازمان انتقال خون با همکاری هلال احمر و سازمان بسیج مستضعفین نسبت به ایجاد زیرساختهای لازم برای جمعآوری اطلاعات افراد دارای گروههای خونی منفی اقدام کرده و این موضوع در حال انجام است. جمالی همچنین درباره ممنوعیتهای اهدای خون نیز گفت: برخی افراد به دلیل حفظ سلامت خود مانند افراد مبتلا به کموزنی نمیتوانند خون اهدا کنند. همچنین مصرف برخی داروها سبب میشود که فرد نتواند خون اهدا کند. به طور مثال، پنیسیلین جزو داروهایی است که فرد با استفاده از این دارو نمیتواند تا مدتی خون اهدا کند؛ چرا که این دارو میتواند سبب ایجاد حساسیت شود.
SAĞLIK KAN EHDASI ORGANİZASYON TRANSFUSION PERİYET
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
فقط ۲ درصد مردم کشور خون اهدا میکنندمدیرعامل سازمان انتقال خون با تاکید بر لزوم گسترش طرح ملی خونهای نادر، در عین حال گفت: تنها دو درصد مردم ایران خون اهدا میکنند و اگر میزان اهداکنندگان خون در کشور افزایش یابد، اهداکنندگان خون نادر بیشتری نیز شناسایی میشوند.
ادامه مطلب »
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی از دبیرکل WHO خواستار پیگیری وضعیت دکتر حسام ابوصفیه شدرئیس فرهنگستان علوم پزشکی در نامهای به دبیرکل سازمان بهداشت جهانی خواستار توجه فوری به وضعیت پزشکان و مراقبتهای سلامت در غزه و پیگیری آزادی دکتر حسام ابوصفیه شد.
ادامه مطلب »
اعلام وضعیت اضطراری سلامتی در لسآنجلس آمریکاوضعیت اضطراری سلامتی برای مردم شهر لس آنجلس توسط دکتر «مونتو دیویس» مقام ارشد بخش بهداشت و سلامت این شهر اعلام شد.
ادامه مطلب »
سالانه چند کودکی ایرانی به سرطان مبتلا میشوند؟رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) گفت: سرطانهای خون و مغز از شایعترین سرطانهای کودکان در ایران هستند و درمان آنها با موفقیت ۸۰ درصدی همراه است.
ادامه مطلب »
آخرین وضعیت پرونده قتل پزشک یاسوجیدکتر محمد رییسزاده درباره آخرین وضعیت پرونده قتل دکتر داوودی – پزشک یاسوجی، گفت:
ادامه مطلب »
احداث خون در لرستانعلی سوری، مدیرکل انتقال خون لرستان، از افزایش اهداکنندگان خون در استان خبر داد. از ابتدای امسال تا پانزدهم دی ماه، ۶۱ هزار و ۳۶۱ نفر برای اهدای خون به پایگاههای استان مراجعه کردهاند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۵۸ هزار و ۶۵۲ نفر مراجعه افزایش داشته است. از این تعداد، ۵۰ هزار و ۶۳۴ نفر پس از معاینه پزشکی موفق به اهدای خون شدند.
ادامه مطلب »