قانون «عفاف و حجاب» در ایران؛ کمیساریای عالی حقوق بشر خواستار لغو این قانون شد
شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی اشتراکمعاون پارلمانی دولت پزشکیان، چهارشنبه ۲۸ آذر، درباره تقاضای «مداخله شورای عالی امنیت ملی» نسبت به قانون عفاف و حجاب، اعلام کرد با وجود این که «رییس مجلس» از دولت خواسته بود که «یک لایحه اصلاحی» بدهد «اما فعلا درخواست ما این است که شورای عالی امنیت ملی مداخله کند تا این قانون به دولت ابلاغ نشود.»
قانون «عفاف و حجاب» که پس از کشته شدن مهسا امینی و اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، و در واکنش حکومت به گسترش مخالفت زنان با حجاب اجباری تدوین شد، از همان ابتدای انتشار در ۱۰ آذر ماه، با موجی از اعتراض افکار عمومی مواجه شده است. سیامک رهپیک در ادامه به نقدهای قانونی و شرعی منتقدین قانون «عفاف و حجاب» اشاره کرد و تاکید کرد که شورای نگهبان این قانون را براساس دو معیار شرعی و قانونی بررسی کرده و «هیچ مغایرتی با این دو معیار مشاهده نکرده است.»
بر پایه این قانون، زنانی که «در فضای حقیقی یا مجازی» بیش از چهار بار بدون حجاب اجباری ظاهر شوند، با اتهاماتی از قبیل آنچه «ترویج یا تبلیغ برهنگی، بیعفتی، کشف حجاب یا بدپوششی» نامیده شده است، مواجه میشوند و دستکم به پرداخت جریمهای ۳۳۰ میلیون تومانی محکوم خواهند شد. زنان موافق پوشش اختیاری، در چهار بار نخست حضور بدون حجاب اجباری «در انظار عمومی»، به جزاهای نقدی از پنج تا ۱۶۵ میلیون تومان محکوم میشوند.
بر اساس این قانون، حضور مخالفان حجاب اجباری در فضای حقیقی یا مجازی منجر به صدور مجازات از جمله برای صاحبان کسب وکارهای مجازی و غیرمجازی، گردانندگان گروهها و تورها و اردوها و سکوهای انتشار صوت یا تصویر در فضای مجازی هم می شود.
سرخط خبرها شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی لایحه اصلاحی دولت پزشکیان برای قانون حجاب و عفاف قائم مقام دبیر شورای نگهبان
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
نگرانی از «نافرمانی مدنی» در صورت اجرای قانون «عفاف و حجاب»معاون پارلمانی پزشکیان: تلاش میکنیم که ابلاغ قانون قانون عفاف و حجاب به تاخیر بیفتد
ادامه مطلب »
توضیحات سخنگوی کمیسیون فرهنگی درباره اجرای قانون عفاف و حجابسخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به ارائه توضیحاتی درباره اجرای قانون عفاف و حجاب پرداخت.
ادامه مطلب »
مهر مدعی شد: نامه جمعی از اساتید روانشناسی به روسای قوا برای اجرای قانون حجاباساتید روانشناسی و مشاوره کشور پیرامون مسائل اجتماعی مربوط به پوشش و حجاب به روسای سه قوه نامهای ارسال کردند و خواستار اجرای قانون حمایت از خانواده و عفاف و حجاب شدند.
ادامه مطلب »
حجاب به زور نهادینه نمیشود/ قانون حجاب و عفاف عامل شکاف مردم و دولتبه گزارش شرق؛ سلام ستوده، نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با شبکه شرق درباره اجرایی شدن قانون حجاب و عفاف در کشور گفت: حجاب و عفاف ریشه در فرهنگ ما داشته و گسترش آن در جامعه نیازمند فرهنگ سازی است و نمی توان به زور کسی را وادار به رعایت حجاب کرد و نمی شود هم برای آن به راحتی تصمیم گیری کرد.
ادامه مطلب »
ایران: بررسی قانون حجاب و عفاف در بین تنوع و تعدد جامعهرئیس قوه قضاییه ایران، غلامحسین محسنی اژهای، در مورد وضعیت حجاب و عفاف در خیابانها انتقاد کرده و از لایحه 'حجاب و عفاف' توسط رییس مجلس شورای اسلامی، محمدباقر قالیباف، اطلاع داد.
ادامه مطلب »
قانون عفاف و حجاب نهایی شد + متن کاملبه گزارش شبکه شرق، متن نهایی قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» معروف به قانون حجاب در ۵ فصل تنظیم و نهایی شده است. لایحه «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» معروف به لایحه حجاب پس از رفت و برگشتهای متعدد میان مجلس و شورای نگهبان در ۷۴ ماده و مجموعا در ۵ فصل تنظیم و به قانون تبدیل شد.
ادامه مطلب »