تهران- ایرنا- بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید و سابقه دور نخست ریاست جمهوری وی در تقابل و رقابت خصمانه با چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، میتواند دوباره چالشهای اقتصادی و همچنین درگیریهای سیاسی متعددی را دامن بزند که به احتمال زیاد مانند دور اول، اقتصاد جهانی نیز از شعلههای جنگ تجاری میان دو طرف بینصیب نخواهد ماند.
پس از انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئیسجمهور ایالاتمتحده، تغییر در رویکردهای سیاستخارجی این کشور در ارتباط با موضوعاتی مانند جنگ اوکراین، مناسبات امنیتی این کشور با اروپا، سیاستهای خاورمیانهای ترامپ و نوع تعامل دولت جدید ایالاتمتحده با چین از مهمترین موضوعات مورد بحث محافل کارشناسی و رسانهای جهان بوده است.
بسیاری از بنگاههای اقتصادی بزرگ و خرده کاسبان این کشور با استناد به یارانههای گسترده به شرکتهای دولتی، محدودیتهای دسترسی به بازار و اجرای ضعیف حمایت از مالکیت معنوی، مدعی بودند که چین به روح قوانین سازمان تجارت جهانی پایبند نیست و این بیتعهدی، رقابت نابرابر را میان شرکتهای چینی و آمریکایی دامن زده است.
دورهای بعدی وضع تعرفهها بر کالاها و خدمات بود که به سرعت دنبال شد. تا پایان سال ۲۰۱۹ ، ایالات متحده بر بیش از ۳۶۰ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی چین تعرفه وضع کرده بود، در حالی که چینیها بر بیش از ۱۱۰ میلیارد دلار از کالاهای ایالات متحده تعرفه واردات وضع کرده بودند. کالاها و محصولات مورد نظر از مواد خام گرفته تا کالاهای با فناوری پیشرفته، لوازم الکترونیکی مصرفی و مواد غذایی متنوع را در بر میگرفت.فقدان تعادل تجاری: هسته اصلی نارضایتی ترامپ کسری تجاری گسترده میان ایالات متحده و چین بود.
این جنگ میان دو اقتصاد بزرگ جهان، تأثیرات مختلفی در بازارهای داخلی و جهانی برجای گذاشت که برخی از اصلیترین آنها عبارتند از: تغییر جریان تجارت جهانی: شرکتها به دنبال کاهش وابستگی به زنجیره تأمین چین یا آمریکا بودند که این امر باعث تغییر جریانهای تجاری و جستجوی بازارهای جایگزین شد. کشاورزی: جنگ اقتصادی و تعرفههای تلافی جویانه چین در ایالات متحده بیشترین صدمه وآسیب را به بخش کشاورزی این کشور وارد کرد. صادرات سویا، گوشت خوک و سایر محصولات کشاورزی به چین به شدت کاهش یافت که منجر به خسارات مالی قابل توجهی به فعالان این بخش شد. دولت ترامپ در پاسخ، به منظور حمایت از بخش تولید مجبور به پرداخت میلیاردها دلار یارانه درجهت جبران خسارت در این بخش شد.
فشار بر زنجیرههای تأمین: جنگ تجاری باعث شده تا برخی از شرکتهای چندملیتی تابعه چین تصمیم به جابهجایی یا تغییر زنجیرههای تأمین خود بگیرند تا از تعرفهها و محدودیتهای تجاری جلوگیری کنند. این تحولات میتواند هزینههای تولید را افزایش دهد و بر کارخانجات چینی فشار وارد کند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
تحلیلگران آمریکا: تهدیدات ترامپ در مورد تجارت با کانادا، مکزیک و چین ایالات متحده را به عامل بیثباتی تبدیل کرده استتحلیلگران سیاسی و بینالمللی آمریکا درباره تهدیدات ترامپ در مورد جنگ تجاری با کانادا، مکزیک و چین اظهار نظر کردهاند که این تهدیدات میتواند به یک عامل بیثباتی در جهان تبدیل شود.
ادامه مطلب »
ترامپ با خاورمیانه، اوکراین و چین چه خواهد کرد؟وعدههای ترامپ در مورد چین و همچنین پایان دادن به جنگ در اوکراین و خاورمیانه به زودی به بوته آزمون گذاشته میشوند.
ادامه مطلب »
تسریع تجزیه اقتصادی جهانی با پیروزی ترامپپیروزی ترامپ، جهانیزدایی و تجزیه اقتصاد جهانی را تسریع خواهد کرد.
ادامه مطلب »
بازگشت ترامپ و نوای جنگ تجاری؛ کدام کشورهای اروپایی وابستگی زیادی به صادرات به آمریکا دارند؟همزمان با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده و افزایش احتمال شکلگیری جنگ تجاری میان آمریکا و اتحادیه اروپا، یورونیوز سهم ایالات متحده را در صادرات کشورهای عضو اتحادیه اروپا بررسی کرد.
ادامه مطلب »
این دو عضو جدید کابینه ترامپ مواضع سرسختی درباره ایران و چین دارندروزنامه دنیای اقتصاد با اشاره به اینکه «روبیو» و «والتز» به تیم در حال تکمیل سیاست خارجی ترامپ پیوستند نوشت که این دو نفر مواضع سرسختی در برابر ایران و چین دارند.
ادامه مطلب »
میلیاردرهای روسی: ترامپ تحریمها را لغو نمیکندشبکه خبری بلومبرگ به نقل از گروهی از رهبران تجاری روسیه مدعی شد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، حتی اگر جنگ اوکراین متوقف شود، تحریمها علیه مسکو را لغو نخواهد کرد.
ادامه مطلب »