این گزارش به مشکلات دشت مغان و تلاش خبرگزاری تسنیم برای احیای آن میپردازد.
دشت حاصلخیز مغان، که روزگاری نگین توسعه کشاورزی ایران بهشمار میرفت، اکنون به مجموعهای پیچیده از معضلات اقتصادی و مدیریتی بدل شده است. خبرگزاری تسنیم در تلاش است با گشودن این پرونده، در مسیر احیا و توسعه این سرزمین گامی بردارد. دشت مغان، واقع در شمالیترین نقطه استان اردبیل، یکی از قطبهای اصلی کشاورزی و دامپروری ایران است. این دشت حاصلخیز که از دامنههای شمالی سبلان تا کرانههای رود ارس گسترده شده، همواره نقشی مؤثر در تأمین امنیت غذایی کشور داشته است.
در اواخر دهه 1360 و اوایل دهه 1370، دشت مغان بهعنوان نمونهای موفق از کشاورزی صنعتی و دامپروری پیشرفته در سراسر کشور مطرح بود. طرحهای عظیم آبیاری، صنایع مرتبط با کشاورزی و دامپروری، و زیرساختهای گسترده، این منطقه را به الگویی برای توسعه پایدار تبدیل کرده بود، بسیاری از کارشناسان این دوران را «طلاییترین دوران مغان» نام نهادهاند، اما از نیمه دهه 1370، این منطقه بهتدریج از مسیر توسعه فاصله گرفت. خصوصیسازیهای ناکارآمد و تصمیمات غیرکارشناسی، بهویژه تعلیق طولانیمدت میان خصوصیسازی و مالکیت دولتی، زیانهای جبرانناپذیری به زیرساختهای اقتصادی و اجتماعی این منطقه وارد کرد. از بارزترین نمونههای این ناکارآمدی، واگذاری بزرگ «کشتوصنعت مغان» بود که شامل 23 هزار هکتار زمین، 17 واحد صنعت و تجهیزات مرتبط و هزاران رأس دام بود، این واگذاری با قیمتی بسیار نازل انجام شد، تا جایی که بهسرعت و با دخالت دستگاههای نظارتی ابطال شد.یکی از علل اصلی مشکلات دشت مغان، پررنگ بودن «بازیهای سیاسی» در این منطقه و مجموعه کشتوصنعت است، این مسئله در طول سالیان، به انتخاب مدیران ناکارآمد و تصمیمگیریهای مخرب منجر شده است، همچنین، عدم تعریف مدلهای توسعهای مشخص و نبود برنامهریزی بلندمدت، موجب شده است منابع عظیم این منطقه بهدرستی بهرهبرداری نشوند، برای مثال، در سالهای اخیر بسیاری از پروژههای زیرساختی نیمهکاره رها شدهاند که علاوه بر هدررفت منابع و تخریب دشت، اعتماد عمومی نیز بهشدت تحتتأثیر قرار گرفته اس
ECONOMY AGRICULTURE POLITICS DEVELOPMENT ENVIRONMENTAL
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
حمل و نقل، اساس توسعه اقتصادی هر کشوری استمدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با اشاره به اینکه حمل و نقل جوامع را به سمت توسعه پایدار میبرد، این مسئله را اساس توسعه اقتصادی هر کشوری دانست.
ادامه مطلب »
توسعه چهارمحال و بختیاری در گرو تلاشهای ماستسرپرست هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: توسعه استان و کشور در گرو فعالیتها و تلاشهای ماست که به خوبی از این فرصت استفاده کنیم.
ادامه مطلب »
گرمای منافع مشترک اقتصادی برای عبور از زمستان روابط ایران و مصرتوسعه تجارت و مزایا و فرصتهای همکاری اقتصادی میان ایران و مصر به عنوان دو بازیگر مهم منطقه خاورمیانه، میتواند مسیر عبور از یخبندان طولانیمدت روابط را هموار سازد.
ادامه مطلب »
عضویت آذربایجان در دی-۸؛ قدردانی علیاف از پزشکیانتهران-ایرنا- رئیسجمهور آذربایجان در نامه به رئیس جمهور کشورمان از حمایت وی برای عضویت جمهوری آذربایجان در «سازمان همکاریهای اقتصادی هشت کشور در حال توسعه» (D-۸) قدردانی کرد.
ادامه مطلب »
با تمام توان قانونی همراه بخش خصوصی هستیممدیرکل استاندارد استان فارس با اشاره به اهمیت حمایت از بخش خصوصی برای رشد و توسعه اقتصادی کشور اعلام کرد که با تمام توان قانون در کنار بخش خصوصی قرار داریم.
ادامه مطلب »
بوشهر: امضای قرارداد و تفاهمنامه برای توسعه مجتمع بندری نگینمدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر از امضای چهار قرارداد و تفاهمنامه با سرمایهگذاران داخلی برای توسعه مجتمع بندری نگین خبر داد.
ادامه مطلب »