نویسنده کتاب «اجراهای اعتراضی زنان قاجار» مطرح کرد: در تاریکترین دوران تاریخی اتفاقات روشنی در اندرونیها میافتاد/ بخش مهمی از تاریخ نمایش در اندرونیها جا مانده است/ تلاش زنان برای به چالش کشیدن تکصدایی دوره قاجار
»، در گفتگو با خبرنگار ایلنا، پرسش اصلی این پژوهش را این دانست که «آیا میتوان در نمایشهای شادیآور زنانه دوره قاجار، نوعی کنش و اعتراض زنانه را به وضعیت نامناسب زنان در آن دوران جستوجو کرد؟» و گفت: هدف غایی این بود که نشان دهیم رگههایی از اعتراض و کنش اعتراضی را در این نمایشها میتوان یافت.» کتابی پژوهشی از آلما گشتاسب است که به تازگی از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر و پخش شده است.
گشتاسب با بیان اینکه «با در نظر گرفتن اینکه در رابطه با زندگی روزمره زنان ایرانی و بهویژه نمایشهای خصوصی زنانه در دوره قاجار پژوهشهای اندکی انجام شده است، انجام مطالعات جامعهشناختی بیطرفانه در این حوزه ضروری است» درباره پژوهش «نمایشگران پردهنشین: اجراهای اعتراضی زنان قاجار»، گفت: مسائل زنانه همیشه برای پژوهش، مساله جذابی بوده است به ویژه در کشوری که زنان علیرغم اتفاقات خوب، همواره در حاشیه هستند.
او با اشاره به اینکه پشت تمام این نمایشها طنز اجتماعی تلخی وجود داشته است و نمایشگران، با استفاده از یکسری المانهای زنانه این دغدغهها را نشان میدادند و سعی در کم کردن آثار آن داشتند، گفت: شاید این اعتراضها نمود بیرونی چندانی نداشتند اما این نمایشها طنزی انتقادی بودند که منجر به اعتراضی نهفته نسبت به تابوهایی میشده که هنوز هم با خیلی از آنها درگیر هستیم.
گشتاسب با اشاره به اینکه در اغلب شهرها این نمایشها اجرا میشده است و خیلی از این نمایشکها را در خراسان، کرمان، شیراز، تهران و... داشتهایم، گفت: ضمن اینکه الزاما برای زنان طبقه مرفه نبوده است. همه طبقات اجتماعی به آن دسترسی داشتهاند چون به ملزومات خاصی نیاز نداشتند و با استفاده از کمترین وسایل داخل خانه نمایش را راه میانداختهاند. دور تا دور اتاق پنجدری مینشسته و شروع به اجرا میکردهاند و از میان همان زنان، آنهایی که صدای بهتری داشتند اجرا میکردند و بقیه هم در نمایش نقش داشتند.
او با تاکید بر اینکه «فقدان پژوهش درباره مهمترین سنت نمایشی زنان ایران، نوشتن از نمایشهای زنانه را دشوار کرده است» گفت: پژوهشگرانی چون علی بلوکباشی که نخستینبار، نمایشهای شادیآور زنان را جمعآوری کرد، بهرام بیضایی در کتاب نمایش در ایران، داوود فتحعلی بیگی در مقاله «تقلید زنانه، یک سنت نمایشی»، محمدحسن ناصربخت، حسین فرخی و ناصر عاشورپور به نمایشهای زنانه ایران پرداختهاند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
سپاه پاسداران در پاسخ به تهدید ترامپ: کشور را به سمت هیچ جنگی نمیبریمپس از آنکه دونالد ترامپ رئیسجمهوری ایالات متحده روز سهشنبه اعلام كرد كه ایران «بهای گزاف» اقدام
ادامه مطلب »
قاسم سلیمانی در حمله هوایی نیروهای آمریکایی در عراق کشته شدقاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران در حمله هوایی نیروهای آمریکایی در نزدیکی فرودگاه بغداد، عراق کشته شد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت دفاع آمریکا این خبر را تایید کردهاند.
ادامه مطلب »
پرزیدنت ترامپ: ایران در هیچ جنگی پیروز نشده اما در هیچ مذاکرهای بازنده نبوده استپرزیدنت ترامپ: ایران در هیچ جنگی پیروز نشده اما در هیچ مذاکرهای بازنده نبوده است رئیس جمهوری آمریکا ساعاتی پیشتر و پس از انتشار خبر کشته شدن قاسم_سلیمانی، پرچم ایالات متحده آمریکا را توئیت کرده بود.
ادامه مطلب »
واکنش بازار به کشتهشدن سلیمانی؛ جهش بهای نفت و طلا و جو قرمز در بورسهمزمان با انتشار خبر کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران در حمله هوایی نیروهای آمریکایی، قیمت جهانی نفت و طلا در جریان معاملات آخرین روز کاری هفته افزایش یافت ولی بازارهای سهام وارد فاز قرمز شدند.
ادامه مطلب »
واکنش چند مقام آمریکایی به کشته شدن قاسم سلیمانی در عراق | DW | 03.01.2020وزیر خارجه آمریکا میگوید شهروندان عراق از این که فرمانده سپاه قدس دیگر وجود ندارد قدردان هستند. برنی سندرز، سناتور دموکرات هشدار داده که کشتن قاسم_سلیمانی آمریکا را به 'جنگ فاجعهبار دیگری' در منطقه نزدیکتر میکند.
ادامه مطلب »
نیروهای دولتی لیبی کنترل چندین منطقه در طرابلس را به دست گرفتنددولت وفاق ملی لیبی ضمن اعلام آزادسازی چندین منطقه در جنوب طرابلس توسط نیروهای دولتی این کشور از پیشروی این نیروها در چندین منطقه دیگر خبر داد. - خبرگزاری آناتولی
ادامه مطلب »