دانشنامه سیاستگذاری عمومی یکی از کتابهای مرجع در حوزه سیاستگذاری عمومی است که توسط محمد صفار ترجمه شده و در سال ٢٠٠٦ منتشر شده است.
دانشنامه سیاست گذاری عمومی یکی از کتابهای مرجع در حوزه سیاست گذاری عمومی است که توسط « محمد صفار » ترجمه شده و یکی از مهمترین و پایهایترین کتابهای رشته سیاست گذاری عمومی در جهان محسوب میشود که در سال ٢٠٠٦ منتشر شد. این دانشنامه درصدد است تا درباره شیوه شکلگیری، اجرا، بررسی و نقد برنامهها، سیاست های شناختی جامع ارائه کند. سیاست ها و برنامههایی که مقامهای دولتی تلاش دارند با توسل به آنها حکومت کنند.
واژه تکنوکراسی در ابتدا توسط «ویلیام هنری اسمیت» نویسنده قرن بیستم ابداع شد که بهطور خلاصه معتقد بود اصطلاح تکنوکراسی به مدل مهمی از حکومت اطلاق میشود که در آن افرادی که معمولاً به عنوان نخبگان شناخته میشوند، تصمیمهای کارشناسی میگیرند. اما این وضعیت درست مربوط به قرن ۱۹ و اوایل قرن بیستم بود که سرعت تحولات صنعتی بسیار زیاد جلوه میکرد. غافل از اینکه در کنار این تحولات صنعتی، مساله تحولات اجتماعی و سیاسی ایجاد شد که بهطور مستقیم ناشی از تصمیمهای همان تکنوکراتها بود. به همین دلیل علم جامعهشناسی به صورت یک علم مستقل ظهور کرد تا این تحولات اجتماعی را به صورت علمی تحت مطالعه دقیق قرار دهد.
در نتیجه این سیاست، بسیاری از تالابها و دریاچههای دائمی در ایران خشک شد و به دلیل اخلال در اکوسیستم طبیعت، میزان آبدهی رودخانهها در اثر کاهش بارندگی هر سال کمتر شد و خشکسالی گسترش بیشتری یافت. در این هنگام برای عبور از بحران خشکسالی، سیاست حفر چاه آغاز شد که این امر نیز بر خشکسالیهای بیشتر دامن زده و پدیده فرونشست را ایجاد کرد. در پی این خشکسالی و فرونشست نیز پدیده بسیار بزرگتر و مخربتر اجتماعی به نام «مهاجرت» رخ داد.
این وضعیت در مورد وفاق ملی نیز به خوبی صادق است.
وفاق ملی یک مفهوم اجتماعی و دارای چند بُعد است که در جای خود پیچیدگیهای منحصر به فردش را هم دارد. به عبارتی اگر وفاق را تنها با شاخص «امنیت» مورد سنجش قرار دهیم، راهی به خطا رفتهایم که جبران آن اگر نگوییم غیرممکن، بسیار سخت و طاقتفرساست؛ زیرا امنیت و حفظ آن از طریق قوای قهریه نیز به دست میآید و مصداق آن نیز «عربستان سعودی» است که با استفاده از ابزار قدرت قهری، کوچکترین مخالفتی را سرکوب و در نطفه خفه میکند.
سیاستگذاری عمومی دانشنامه محمد صفار مدرنیسم افراطی تکنوکراسی
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
فراخوان شناسایی ظرفیتهای فعال کشور در حوزه هوش مصنوعیمعاون سیاستگذاری و اعتبار بخشی سازمان فناوری اطلاعات از انتشار فراخوانی به منظور شناسایی ظرفیتهای فعال کشور در حوزه هوش مصنوعی خبر داد.
ادامه مطلب »
فراخوان شناسایی ظرفیتهای فعال کشور در حوزه هوش مصنوعیتهران- ایرنا- معاون سیاستگذاری و اعتبار بخشی سازمان فناوری اطلاعات از انتشار فراخوانی به منظور شناسایی ظرفیتهای فعال کشور در حوزه هوش مصنوعی خبر داد.
ادامه مطلب »
حجتالاسلام مهبودی امام جمعه کازرون شدتهران- ایرنا- رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در حکمی امام جمعه جدید کازرون را منصوب کرد.
ادامه مطلب »
تولید و ترویج گفتمان در سیاستگذاری عمومی: مثال تاچردر این مقاله، تأثیر تولید و ترویج گفتمان در سیاستگذاری عمومی برای تسهیل اجرای سیاستها برای یک دولت مورد بررسی قرار گرفته است. با تمرکز بر تجربه مارگارت تاچر در انگلستان، این مقاله نشان میدهد که چگونه تاچر با ایجاد دو جبهه گفتمانی به سیاستهای خود پشتیبانی کرد. این مقاله همچنین به شعار وفاق آقای دکتر پزشکیان پرداخته و پرسشهایی در مورد گسترش این شعار در آینده ارائه میدهد.
ادامه مطلب »
اعضای شورای سیاستگذاری بیستودومین دوره جشنواره کتاب و رسانه منصوب شدندتهران- ایرنا- مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران طی احکامی جداگانه اعضای شورای سیاستگذاری بیستودومین دوره جشنواره کتاب و رسانه را منصوب کرد.
ادامه مطلب »
رونمایی از ۲ کتاب به خط بریل در سمنانمدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان از رونمایی از دو کتاب در حوزه ادبیات پایداری به خط بریل در سمنان خبر داد.
ادامه مطلب »