چرا قوه قضاییه ایران در طول ۴۰ سال گذشته قادر به جلب اعتماد عمومی نبوده است؟ مشکلات اساسی این نهاد که اهداف اولیهاش «حل و فصل دعاوی»، «حفظ حقوق عمومی» و «اجرای عدالت» بودهاند تا بتواند «پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی و مسئول تحقق بخشیدن به عدالت» باشد، در کجای این ساختار عریض و طویل نهفتهاند؟
دادگاه انتظامی قضات، دادگاه ویژه روحانیت و دادگاههای انقلاب از دادگاههای خاصاند. از مجموعه تمام دادگاههای فعال در ایران، فقط دادگاه ویژه روحانیت است که خارج از محدوده قوه قضاییه و مستقیما تحت نظر رهبر اداره میشود. بر اساس ماده ۲۹۴ قانون آیین دادرسی کیفری، دادگاه کیفری در ایران شامل دادگاه «کیفری یک» است که کارش رسیدگی به جرایمی همچون سلب حیات، نقص عضو و جنایات عمدی است، دادگاه «کیفری دو» که به سایر جرایم کیفری عادی رسیدگی میکند، «دادگاه انقلاب» که زیرمجموعه دادگاه کیفری است و به موجب ماده ۳۰۳ قانون آیین دادرسی کیفری در اسفند ماه سال ۱۳۵۷ به دستور «روحالله خمینی» و به همت «محمدصادق خلخالی» برای رسیدگی به امور سیاسی و امنیتی تشکیل شد و جرایم مواد مخدر و...
«گیتی پورفاضل»، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشری که این روزها در زندان است، پیش از آن که برای اجرای حکمش راهی زندان بشود، در مورد عملکرد این دادگاهها به ایرانوایر گفت: «عمده کار این دادگاه رسیدگی به امور مربوط به منتقدان حکومت است و قاضی به جرایمی که یک طرفش افراد حقیقی و سوی دیگرش دولت و سیستم است، رسیدگی میکند. به این معنا که شاکی که خود سیستم است، از یک شخص حقیقی شکایت میکند و خود شاکی هم در مقام قاضی و دادگاه به شکایتش رسیدگی میکند.
این وکیل دادگستری تاکید میکند که تصمیم در مورد تشکیل دادگاههای تخصصی بر عهده قانونگذار است. اختیاری که از اول انقلاب نادیده گرفته شده است: «تشکیل دادگاه انقلاب بر خلاف قانون بود. آن اوایل، مثلا برای محاکمه وابستگان پهلوی و ساواکیها آنجا را تشکیل دادند و بعد دایره فعالیتش را تسری دادند به جوانان مخالف و مواد مخدر و چیزی نگذشت که پرونده ثروتهای بادآورده و مصادره اموال سرمایهداران قبل و بعد از انقلاب را هم به این حوزه منتقل کردند که همه اینها فینفسه، فسادآور و تخریبکننده است.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
گزارشگر ویژه سازمان ملل: حکم دادگاه عربستان درباره جنایت خاشقجی فاقد مشروعیت استگزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد اعدامهای خودسرانه، حکم دادگاه عربستان سعودی درباره پرونده قتل جمال خاشقجی را فاقد مشروعیت خواند. - خبرگزاری آناتولی
ادامه مطلب »
مخالفان استفاده از ماسک در فرانسه چه کسانی هستند؟زنان یا مردان، تحصیلکردهها یا افراد با تحصیلات پایینتر، راستها یا چپها، مخالفان استفاده از ماسک در فرانسه چه کسانی هستند؟ جزئیات بیشتر🔽
ادامه مطلب »
پژوهش جدید: کمبود ویتامین «د» خطر ابتلا به کووید۱۹ را افزایش میدهد🔺پژوهش جدید: کمبود ویتامین «د» خطر ابتلا به کووید۱۹ را افزایش میدهد ⚡️یک پژوهش نشان میدهد که کمبود ویتامین «د» (ویتامین «دی» یا D) میتواند خطر ابتلا به کووید۱۹ را بالا ببرد.
ادامه مطلب »
گزارشگر ویژه سازمان ملل: حکم دادگاه عربستان درباره جنایت خاشقجی فاقد مشروعیت استگزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد اعدامهای خودسرانه، حکم دادگاه عربستان سعودی درباره پرونده قتل جمال خاشقجی را فاقد مشروعیت خواند. - خبرگزاری آناتولی
ادامه مطلب »
'وان'طرحی از سر بیکاری/ وعدههای توخالی و عدالت صوریاستاد اقتصاد دانشگاه تهران اظهار داشت: این طرحها فقط از سر بیکاری داده میشود و نهایتا عملی نمیشود، عدالت در رشد اقتصادی، کاهش بیکاری و ثبات قیمت است، بنابراین این طرح از نظر اجرایی از قبل محکوم به شکست است.
ادامه مطلب »
استقلال تاجیکستان: صوری یا واقعی؟ - BBC News فارسینهم سپتامبر ١٩٩١، درست ٢٩ سال پیش، دولت جمهوری تاجیکستان اعلامیه استقلال خود از اتحاد شوروی را امضا کرد.
ادامه مطلب »