درباره اعتراضات شهروندان افغانستان درباره بدرفتاری با مهاجران و پناهجویان افغانستانی در ایران چه میدانیم؟ شهروندخبرنگار
در عینحال، همزمان با حمله به کنسولگری و سفارت ایران در افغانستان، شوراهای انسجام افغانستان طی راهپیمایی اعتراضی از سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری خواستند که علیه «جنایات ایران سکوت نکنند و این عمل را محکوم کنند.» منظور اعمال خشونت علیه شهروندان افغانستانی در ایران است.
او همچنین از «امارت اسلامی» [حکومت طالبان در افغانستان] خواست تا زمینه کار و تحصیل را برای تمامی مردم افغانستان فراهم کنند تا جوانان افغانستانی به دیگر کشورها مهاجرت نکنند.
او همچنین معتقد است که ادامه این روند میتواند زندگی میلیونها مهاجر افغانستانی را که در ایران زندگی میکنند، دگرگون سازد که تاثیر مستقیم روی اقتصاد و امنیت افغانستان خواهد داشت. مساله تفاوتهای مذهبی و عقیدتی نیز عامل دیگری است که به باور این پژوهشگر از جمله دلایل شکلدهنده همین جریان است: «به نحوی امارت اسلامی نیز پشت این قضایا حضور دارد. اما تداوم این جریان خشونتبار به نفع هیچ یکی از طرفها در دو کشور نیست و مسئولان افغانستان و ایران باید هرچه زودتر این جریانات را مدیریت کنند.
او نیز در این گفتوگو به بحث مذهبی و اختلافات عقیده پرداخت: «این مساله از عوامل تحریککننده این جریان است. باید در نظر داشت که برخی از گروههای سلفی و بنیادگرا همواره بر تخریب اماکن مذهبی شیعیان تاکید داشتهاند. ایران یک کشور شیعه است و این گروههای افراطی به دنبال ایجاد تنش میان افغانستان و ایران هستند. داعش و برخی گروههای دیگر میتوانند عامل محرک جریان خشونتبار افغانستانیها در کابل و هرات بوده باشند.