در خانه تاریخی حسینیان در یزد، دیوارنگارههای منحصربفرد و کتیبههای خط کوفی به زبان فارسی کشف شدهاند.
مجید علومی امروز سهشنبه ۲۷ آذر در نشست با خبرنگاران با اشاره به دیوارنگارههای منحصربفرد خانه تاریخی حسینیان در شهر یزد، خانه تاریخی «طاق بلندها» یا «خانه حسینیان» را یکی از خانههای ارزشمند و تاریخی شهر یزد و حتی در سطح کشور خواند و با اشاره به کشف این دیوارنگاره در مطالعات مربوط به سال ۱۳۸۴، تصریح کرد: قدمت این خانه تا قبل از انجام این مطالعات و مرمتها، نظر به شیوه معماری به دوره ایلخانان نسبت داده شده بود ولی با خوانش این کتیبه مشخص شد که قدمت بنا مربوط به حکومت اتابکان در دوره سلجوقی
بوده است. وی اضافه کرد: کتیبه و دیوارنگاره مذکور در طبقه دوم این بنا کشف شد که به خط کوفی، دور تا دور اتاق کوچکی با یک گرفتگی از نقوش مربوط به شکار یک پرنده توسط پرندهای دیگر وجود دارد. علومی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای خوانش این دیوارنگاره که البته بخشی از آن به دلیل ایجاد طاقچههایی ممکن نیست، گفت: خوشبختانه خوانش این کتیبه و حتی مطالعه در مورد رنگدانههای استفاده شده، منجر به شناسایی عبارت فارسی «غم من هرگز مباد» به خط کوفی در این کتیبه منحصربفرد در سطح جهان شده است. به گفتهی وی، تنها نمونه دیگر نگارش خط کوفی به زبان فارسی را که توسط باستانشناسان ایتالیایی کشف شده را مربوط به کاخ سلطان محمود غزنوی در افعانستان ذکر کرد. وی با اشاره به واقع شدن گنبد هشتی در مجاورت این خانه تاریخی که تا قبل از این مطالعات به «مدرسه حسینیان» معروف بوده است، گفت: در این بنا نیز کتیبهای یافت شد که در بخشی از آن عبارت «ابی منصور» از حاکمان یزد در دوره اتابکان شناسایی و مشخص شد که بنای مذکور نیز مربوط به دوره اتابکان بوده است. البته «عالیه السادات نجفی فراشاه» از متخصصان خط کوفی و کارشناس پایگاه میراث فرهنگی نیز در مورد این کتیبه توضیحاتی تخصصی ارائه کرد. یادآور میشود؛ مجموعه حسینیان از چند بنای مرتبط و متصل به هم تشکیل شده که از نظر ساختار ساختمانی و کارکردی به یکدیگر وابسته و پیوسته هستند. این مجموعه شامل مدرسه حسینیان، گنبد هشت، خانه حسینیان و حسینیه، در کهنترین بخش محله فهادان در درون محدودهی داخل حصار شهر قدیم یزد در حاشیه گذر یوزداران واقع شده اس
YAZ KÜLTÜR TARİH EVLER ATABAKANLAR
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
نمایشگاه یافتههای باستانی «تپه تیلینه» برپا میشودرئیس پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور از برپایی گزیده یافتههای محوطه باستانی «تپه تیلینه» کوزران کرمانشاه در هفته پژوهش خبر داد.
ادامه مطلب »
کشف مجسمۀ ۷ هزارسالۀ «انسان مارنما» در کویتکاوش‌های هیئت باستان‌شناسی کویتی-لهستانی در محوطه‌ای در صحرای السبیه در شمال کویت منجر به کشف یک سر سفالی با ظاهری عجیب شده که نمایانگر فرهنگ
ادامه مطلب »
محوطه باستانی «تپه تیلینه» اهمیتی فراملی داردسرپرست تیم کاوش باستان شناسی محوطه باستانی تپه تیلینه کرمانشاه گفت: این محوطه باستانی اهمیتی فراملی دارد.
ادامه مطلب »
برپایی نمایشگاه عکس «تالاب مره» قم در سازمان حفاظت محیط زیست کشورنمایشگاه عکس «تالاب مره» قم به مدت ۳ روز با هدف شناساندن هرچه بیشتر ارزشهای بوم شناسی و اکولوژیکی این تالاب ارزشمند، در سازمان محیط زیست کشور برپا شده است.
ادامه مطلب »
نمایش اشیای تاریخی لرستان در نمایشگاه سینکیانگ چینمدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: هشت شئ تاریخی استان در نمایشگاه پرطرفدار «شکوه ایران باستان» در سینکیانگ چین به نمایش گذاشته شده است.
ادامه مطلب »
نمایش اشیای تاریخی لرستان در نمایشگاه سینکیانگ چینخرم آباد _ ایرنا _ مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: هشت شئ تاریخی استان در نمایشگاه پرطرفدار «شکوه ایران باستان» در سینکیانگ چین به نمایش گذاشته شده است.
ادامه مطلب »