حمایت مردم از سیاست خارجی کشور از ۶۰ درصد به ۳۵ درصد رسیده است

سیاست خارجی اخبار

حمایت مردم از سیاست خارجی کشور از ۶۰ درصد به ۳۵ درصد رسیده است
ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها
  • 📰 EtemadOnline
  • ⏱ Reading Time:
  • 72 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 32%
  • Publisher: 59%

عباس عبدی در یادداشتی با عنوان «مساله چهارم سیاست خارجی» در روزنامه اعتماد نوشت: شاید خواننده گمان کند که در این یادداشت قصد نقد سیاست خارجی به شیوه متعارف و کارشناسی را دارم. این کار نه وظیفه من است و نه صلاحیت آن را دارم. معتقدم که برخلاف حوزه‌های داخلی چون امور سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و...

عباس عبدی نوشت: در اغلب نظرسنجی‌هایی که در چند دهه اخیر دیده‌ام اکثریت قاطعی از مردم یعنی بیش از ۵۰ یا ۶۰ درصدشان از سیاست خارجی کشور دفاع می‌کردند، ولی این نتیجه در دهه اخیر تغییر کرده و این حمایت به زیر ۵۰ یا حتی حدود ۳۵ درصد رسیده است.عباس عبدی در یادداشتی با عنوان «مساله چهارم سیاست خارجی» در روزنامه اعتماد نوشت: شاید خواننده گمان کند که در این یادداشت قصد نقد سیاست خارجی به شیوه متعارف و کارشناسی را دارم. این کار نه وظیفه من است و نه صلاحیت آن را دارم.

این‌گونه حمایت مردم در کمتر موضوعی در کشور است که برای چند دهه بالای ۵۰ یا ۶۰ درصد باشد و شاید بتوان گفت منحصربه‌فرد بوده است. پس چرا در سال‌های اخیر این حمایت به ‌شدت ضعیف شده است؟ به نظر من علت اصلی نبود نتیجه‌بخشی آن در زندگی روزمره مردم است. به عبارت دیگر مردم در زیست روزانه خود دیده‌اند که علت اصلی یا حداقل علت مهم بخشی از مشکلات مهم کشور، اختلال در روابط خارجی است. درست است که پیشرفت‌هایی در سیاست‌های منطقه‌ای ایران شاهد بوده‌ایم، ولی در نقطه مقابل ناپایداری‌ها و مشکلات آن نیز فراوان است.

متاسفانه مساله سیاست خارجی ایران فراتر از دوستی یا دشمنی با این کشور و آن کشور است و به تقابل با نظام جهانی هم منجر شده است. نمونه آن در عدم تصویب FATF یا صدور قطعنامه‌های شورای امنیت با ۱۵ رای مثبت همه اعضای آن علیه ایران است. آنچه باعث کاهش حمایت مردم از مجموعه سیاست خارجی شد، در کنار ناکارآمدی سیاست خارجی، همین تقابل با توافقات بین‌المللی است. توافقاتی که موجب می‌شود کشورهای مثلا دوست و نزدیک نیز با ما همراهی نکنند و علیه ما رای دهند.

نکته دیگری که در سیاست خارجی ایران ضعف خود را نشان می‌دهد، کم‌توجهی به مجموعه مولفه‌های قدرت ملی است. قدرت ملی برآیندی است از جمعیت، وسعت و عمق استراتژیک، توان اقتصادی، قدرت نظامی، قدرت رسانه‌ای، حمایت‌های مردمی، اعتماد و سرمایه اجتماعی، پایداری سیاسی، قدرت و کیفیت حکمرانی و... برخی از اینها به نسبت ثابت است و چندان قابل تغییر نیست، ولی برخی دیگر باید متوازن رشد کنند و حفظ شوند. با اتکا به یک مولفه از قدرت ملی نمی‌توان سیاست خارجی موثری را طراحی و اجرایی کرد.

این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

EtemadOnline /  🏆 9. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

بازگشت ۶۲ درصد زائران به کشوربازگشت ۶۲ درصد زائران به کشورجانشین پلیس راهور کشور از بازگشت ۶۲ درصد زائران به کشور خبر داد.
ادامه مطلب »

میزان حمایت از استارمر ۲۶ درصد کاهش یافته استمیزان حمایت از استارمر ۲۶ درصد کاهش یافته استبر اساس یک نظرسنجی مشخص شد که میزان حمایت از نخست وزیر انگلیس از اوایل ژوئیه و زمانیکه او به این سمت رسید، ۲۶ درصد کاهش داشته است.
ادامه مطلب »

ذخیره سدها از نصف کمتر شد/ ۷ سد زیر ۱۵ درصد آب داردذخیره سدها از نصف کمتر شد/ ۷ سد زیر ۱۵ درصد آب داردبر اساس آخرین آمار از وضعیت سدهای کشور، از ابتدای سال آبی تا تاریخ ۲۴ شهریورماه ۷ سد زیر ۱۵ درصد آب دارند و حجم آب موجود در مخازن ۴۹ درصد است.
ادامه مطلب »

ذخیره سدها از نصف کمتر شد/ ۷ سد زیر ۱۵ درصد آب داردذخیره سدها از نصف کمتر شد/ ۷ سد زیر ۱۵ درصد آب داردبر اساس آخرین آمار از وضعیت سدهای کشور، از ابتدای سال آبی تا تاریخ ۲۴ شهریورماه ۷ سد زیر ۱۵ درصد آب دارند و حجم آب موجود در مخازن ۴۹ درصد است.
ادامه مطلب »

چالش اصلی صنعت فولاد، عقب‌افتادگی در حوزه اکتشاف ‌و بهره‌برداری استچالش اصلی صنعت فولاد، عقب‌افتادگی در حوزه اکتشاف ‌و بهره‌برداری استمدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان گفت: عقب‌افتادگی در حوزه اکتشاف ‌و بهره‌برداری یکی از اساسی‌ترین چالش‌های صنعت فولاد است و ضریب بهره‌برداری صنعت فولاد به زیر ۷۰ درصد رسیده است.
ادامه مطلب »

معادن طلای کردستان؛ از استحصال تا انتفاع و چالش‌هامعادن طلای کردستان؛ از استحصال تا انتفاع و چالش‌هااستان کردستان با تولید ٥۰ درصد از طلای کل کشور بە یکی از استان‌های زرخیز و معدنی در کشور معروف است.
ادامه مطلب »



Render Time: 2025-04-22 10:58:09