این مطلب به وضعیت کرسیهای آموزش زبان فارسی در افغانستان پس از تحولات سال ۱۴۰۰ و اقدامات حمایتی ایران برای تقویت زبان و ادبیات فارسی در این کشور میپردازد.
به گزارش ایرنا از تارنمای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مجید خالقنیا وابسته فرهنگی ایران در هرات درباره وضعیت فعلی کرسیهای آموزش زبان فارسی در افغانستان گفت: پس از تحولات سال۱۴۰۰ و به قدرت رسیدن حاکمیت طالبان، تغییرات عمدهای در ساختار دانشگاهها رخ داد. تعداد دانشجویان دانشگاه هرات از هفده- هجده هزار دانشجو در سالهای گذشته به کمتر از سه هزار دانشجو در زمان حاضر رسیده است. این تغییرات در حوزه آموزش زبان و ادبیات فارسی نیز چشمگیر بودهاند.
این وابسته فرهنگی ادامه داد: در دوره جمهوریت افغانستان، سه دپارتمان زبان و ادب فارسی در منطقه غرب افغانستان وجود داشت که شامل دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه هرات و دانشگاه کهکشان شرق بود. این دپارتمانها نقش مهمی در جذب دانشجویان ایفا میکردند. اما با تحولات جدید، بسیاری از اساتید مهاجرت کرده و حضور زنان نیز در دانشگاهها بسیار محدوود شده است. بورسیه ۳۰ دانشجوی افغانستانی با هدف توسعه زبان فارسی او با اشاره به برخی اقدامات حمایتی ایران برای تقویت زبان و ادبیات فارسی در افغانستان گفت: خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران اقدام به ارائه بورسیه برای ۳۰ دانشجوی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه کهکشان شرق کرده است. این حمایتها برای تربیت دانشجویانی صورت میگیرد که بتوانند در آینده آموزش دانشآموزان را در مدارس هرات برعهده بگیرند. خالقنیا برپایی کارگاههای دانشافزایی و همچنین همکاری در انتشار آثار ادبی را از دیگر راهکارهایی برای کمک به تقویت زبان فارسی در افغانستان خواند و ادامه داد: انتشار کلیات اشعار استاد خلیلالله حسنزاده و برگزاری کارگاههای مقالهنویسی و رماننویسی از جمله فعالیتهایی است که به منظور حمایت از زبان فارسی انجام میشود. این وابسته فرهنگی درباره حمایتهایی که به همین منظور از سوی خانه فرهنگ ایران در افغانستان از انجمن ادبی هرات انجام شده است نیز گفت: در سالهای اخیر، حمایتهای فرهنگی و ادبی متعددی از این انجمن صورت گرفته است. همچنین برنامههای فرهنگی متنوعی نظیر ویژهبرنامههای شب یلدا و بزرگداشت مشاهیر زبان و ادبیات فارسی را در همکاری با دانشگاههای افغانستان برگزار کردهای
AFGANİSTAN DIL ADİBİYAT İRAN HÜKÜMETLER TÜRKİYE
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
بازگشت حسن انوری به موسسه دهخداحسن انوری، لغتنامهشناس، استاد بازنشسته زبان و ادبیات فارسی و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی پس از دو سال کنارهگیری از موسسه دهخدا، اعلام کرد به این مؤسسه بازگشته است.
ادامه مطلب »
معاون وزیر:دانشجویان ۹۰ ملیت در مراکز آموزش زبان فارسی پذیرش شدهاندشیراز - ایرنا -معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: تاکنون دانشجویانی از ۹۰ ملیت مختلف در مراکز آموزش زبان فارسی مشغول به فراگیری این زبان هستند.
ادامه مطلب »
آغاز دوره جدید آموزش زبان فارسی در تایلندرایزنی فرهنگی ایران در تایلند با همکاری مدرسه دارالعلم ساهاویتی بنیاد و مؤسسه دارالزهرا (س)، دورۀ جدید آموزش زبان فارسی با عنوان «فارسی برای ارتباطات» را برگزار کرد.
ادامه مطلب »
حمایت ایران از سوریه تا نابودی کامل تروریسم ادامه خواهد داشتنماینده ایران در سازمان ملل در نشست شورای امنیت گفت: جمهوری اسلامی ایران در حمایت از دولت سوریه و مردم آن در مبارزه عادلانه و مصمم خود علیه تروریسم ثابتقدم باقی میماند.
ادامه مطلب »
نکوداشتی ۸۸ سالگی سیدجعفر حمیدیمراسم نکوداشت سیدجعفر حمیدی همزمان با ۸۸ سالگی این شاعر و استاد زبان و ادبیات فارسی برگزار میشود.
ادامه مطلب »
انتقاد سفیر ایران از نقش برخی کشورهای منطقه در حمایت از گروههای تروریستی در سوریهتهران-ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه از نقش مخرب برخی کشورهای منطقه در حمایت از گروههای تروریستی، ایجاد جنگ و خونریزی وفقدان صلح و امنیت منطقه ای ابراز تأسف کرد.
ادامه مطلب »