امروز -دهم اکتبر- روز جهانی مبارزه برای لغو مجازات اعدام است. بنا به گزارش «سازمان عفو بینالملل»، در سال ۲۰۱۹ چین و ایران رتبه اول و دوم میزان اعدام را دارند. گزارش از Mahrokhbanoo 👇 اخبار_ایران اعدام نه_به_اعدام مجازات_اعدام حقوق_بشر آن_سوی_خبر
امروز -دهم اکتبر- روز جهانی مبارزه برای لغو مجازات اعدام است. بنا به گزارش «سازمان عفو بینالملل» در سال ۲۰۱۹ دستکم ۶۵۷ مورد حکم اعدام در جهان. چین در مقام نخست و ایران با آمار ۲۵۱ نفر در جایگاه دوم اجرای این مجازات قرار دارند. در این گزارش با سه حقوقدان ساکن ایران و یک فعال حقوق بشر که برادر جوانش را در جریان اعدامهای سیاسی سال ۱۳۶۷ از دست داده و دادخواه خون اوست، گفتوگو کردهایم.
احکام اعدام در ایران دو بخشاند؛ یا در پروندههای قتل عادی و بر پایه حدود شرعی و قصاص صادر میشوند و بخشش یا مجازات متهم که غالبا شاکی خصوصی دارد، بر عهده ولی دم است، یا بر اساس تعزیر و تشخیص حکومت اسلامی که شامل متهمان «فساد فیالارض»، «محاربه» و «بغی» است. او به اصلاح قانون مواد مخدر در سال ۱۳۹۶و الحاق مادهای اشاره میکند که منجر به توقف اعدام بسیاری از متهمان مواد شد و میگوید در طول چند سال اخیر تلاشهایی برای کاهش مجازاتهای اعدام صورت گرفته است.
مزین معتقد است قبل از تغییر قانون، تغییر نگاه مردم به مقوله قصاص هم بسیار مهم است: «باید به مردم و آنها که در مسیر خشونت در جامعه عزیزشان را از دست دادهاند، آموزش داد که همواره قصاص جبرانکننده زیان جانی عزیزشان نیست و بخشیدن جان حتی میتواند بیش از قصاص باعث تشفی خاطر اولیا دم باشد، چون اگر کار قاتل قبیح و رنجاننده بوده است، پس ما چرا خودمان داریم همان کار را میکنیم؟ درست است که به خونخواهی این کار را میکنیم و حق ماست و به حکم قانون و زیر سایه قانون این کار را میکنیم، اما ماحصل آن...
این وکیل دادگستری با اشاره به این که قاتل هفده ساله و طبعا کودک محسوب میشده و نقشه قبلی برای قتل نداشته است، میگوید: «حکم اعدامی که معمولا باید چندین سال طول بکشد، در شرایطی بسیار دردناک با حضور نوجوانی نحیف و ترسخورده که گریه و التماس میکرد، در حضور جمعیتی ۱۵ هزار نفرهمن نمیدانم راست بوده یا دروغ، اما رسانهها نوشتند برادر مرحوم داداشی به مادر آن کودک که برای بخشیدنش التماس میکرده است، سیلی زده و چهارپایه کشیده شده است.
او بعدها تعریف کرده بود که با همبندیهایش این ماجرا را در میان گذاشته که اساسا قتل کار او نبوده است، اما سایر زندانیها به او توصیه کردهاند که اگر اعترافاتت را پس بگیری، تو را به اداره آگاهی میبرند و دوباره شکنجه میکنند و آنجا باید به قتل پنج شش نفر اعتراف کنی.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
واکنشهای جهانی؛ 'صدا و شجاعت شجریان الهامبخش ایرانیان بود' | DW | 09.10.2020خبر درگذشت محدرضا شجریان فراتر از مرزهای ایران واکنشها را برانگیخت. آمریکا، فرانسه، بریتانیا، سوئیس، اقلیم کردستان عراق، آذربایجان و دفتر سازمان ملل در تهران با ارسال پیام درگذشت شجریان را به مردم ایران تسلیت گفتند.
ادامه مطلب »
سخنگوی برنامه جهانی غذا: اخذ جایزه صلح نوبل غرورآفرین بود | DW | 09.10.2020درباره این که چه کسی یا کدام سازمان برنده جایزه نوبل صلح امسال میشود، گمانهزنیهای زیادی شده بود؛ آلکسی ناوالنی، گرتا تونبرگ یا سازمان بهداشت جهانی. اما این جایزه به برنامه غذای سازمان ملل تعلق گرفت.
ادامه مطلب »
روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام؛ افزایش درخواستها برای لغو اعدام در ایراندر آستانه روز جهانی مبارزه برای لغو مجازات اعدام، «کانون مدافعان حقوق بشر در ایران» و همچنین «سازمان گزارشگران بدون مرز» از مقامهای حکومت ایران خواستند به اعدامها و از جمله اعدام زندانیان عقیدتی پایان دهند.
ادامه مطلب »
گفتگوی ویژه با «سوتلانا تیخانوفسکایا» چهره جهانی جنبش اعتراضی بلاروسسوتلانا تیخانوفسکایا: «اعتراض از بین نمی رود. همه چیز تغییر کرده است. ما احساس کردیم که متحد هستیم، یک ملت هستیم و به بلاروسی بودن افتخار می کنیم. بنابراین بلاروسیها آماده مبارزه تا پیروزی هستند و مقامات حکومتی باید این موضوع را درک کنند.» Globalconversation
ادامه مطلب »
روز جهانی مبارزه با اعدام؛ آیا ایران اعدامهای سیاسی را افزایش داده است؟همزمان با روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام، یورونیوز با مدیر سازمان حقوق بشر ایران که سازمان او پژوهش های گستردهای در زمینه اعدام در ایران انجام داده، گفتگو کرده است.
ادامه مطلب »
اتحادیه جهانی علمای مسلمان خواستار خروج ارمنستان از مناطق اشغالی آذربایجان شداتحادیه جهانی علمای مسلمان با صدور بیانیهای خواستار خروج ارمنستان از مناطق اشغالی آذربایجان شد. - خبرگزاری آناتولی
ادامه مطلب »