تجاوز نظامی روسیه به اوکراین و مقاومت مردم این کشور و ایستادگی رئیسجمهور زلنسکی در دفاع از کشورش، نگاهها را متوجه این سیاستمدار یهودی، و شرایط سیاسی و اجتماعی اوکراین کرده است.
تجاوز نظامی روسیه به اوکراین و مقاومت مردم این کشور و ایستادگی رئیسجمهور زلنسکی در دفاع از کشورش، نگاهها را متوجه این سیاستمدار و شرایط سیاسی و اجتماعی اوکراین کرده است.
اولین بازرگانان و صنعتگران یهودی در دهه ۱۸۶۰ وارد کریفییریه شدند و در بسیاری از کارخانجات اوکراین جمعیت قابل توجهی از کارگران و صنعتگران یهودی مشغول به کار بودند. اما در جنگ جهانی دوم و در زمان اشغال اوکراین، بسیاری از این یهودیان به دست نازیها کشته و یا آواره شدند، و تمامی مؤسسات یهودی بازمانده از جمله مدارس و کنیسهها نیز تعطیل شد.زلنسکی در سالهای کودکی ارتباط چندانی با جامعه یهودیان کریفییریه نداشت و در مقابل پیوندهایی با جامعه دنیپرو، بزرگترین شهر منطقه داشته است.
این ظهور سیاسی سریع و غیرمعمول، از جهت دیگری نیز جایگاه او را به عنوان رئیسجمهور تحت شعاع قرار داد؛ او اولین رئیسجمهور یهودی اوکراین بود. در واقع انتخاب او به این معنا بود که اوکراین در آن زمان برای اولین بار در تاریخ خود، یک رئیسجمهور و نیز یک نخستوزیر داشت که هم یهودی بودند و هم موضع مشخص و آشکاری داشتند.ارتدوکسها علیه ارتدوکسها؛ «پوتین همان قابیل است»