خبرگزاری رادیو فردا در گزارشی به تحلیل حضور ایران در سوریه و تاثیر سقوط نظام پیشین این کشور بر سیاستهای منطقهای جمهوری اسلامی پرداخته است.
حکومت جمهوری اسلامی ایران تا ۱۸ آذر ۱۴۰۳، به دلیل رابطهٔ نزدیکی که با حکومت بشار اسد داشت، دارای بیشترین نفوذ منطقهای در سوریه بود.
«حتی شیعیان که ایران گمان میکرد بستری برای فعالیت آن هستند، برپایه نظرخواهی که دیدهبان از جمله از روحانیون شیعه در چند منطقهٔ سوریه انجام داد، معلوم شد که آنها معتقدند ایران بزرگترین دروغی بود که سالها با آن زندگی کردند. یکی از روحانیون بلندپایه به دیدهبان گفت که ایران خیلی راحت ما را در برابر آیندهای نامعلوم رها کرد».مخالفان اسد نقشی در برچیدن زیر ساختهای ایران در سوریه نداشتند
او میگوید: «این معترضان نبودند که زیر ساختهای مرتبط با ایران در سوریه را از بین بردند. آنها این توانایی را ندارند. این یک دروغ است اگر بگوییم، انقلاب سوریه به حضور ایران پایان داد. اگر حملات گستردهٔ اسرائیل و تصمیمها و توافقهای پشت پرده نبود، ایران از سوریه خارج نمیشد. ایران حدود ۶۵ هزار جنگجو در سوریه داشت. اگر تصمیم به جنگ میگرفت، درگیریها ماهها یا حتی سالها طول میکشید تا مخالفان بتوانند به دمشق برسند».
مسعود الفک، روزنامهنگار و کارشناس مسائل خاورمیانه که مقیم امارات است، در این باره به رادیوفردا میگوید: «جمهوری اسلامی نمیخواهد تحولات میدانی را بپذیرد. عدم پذیرش واقعیتها، مقامهای جمهوری اسلامی را به سوی یک خوانش ایدهآلیستی سوق میدهد که هیچ تناسبی با واقعیتها و تحولات راهبردی و عوض شدن جای برنده و بازنده ندارد.»
رامی عبدالرحمن، مدیر دیدهبان حقوق بشر سوریه، سخنان علی خامنهای را دارای مصرف داخلی میداند. او به رادیو فردا گفت: « ایران در سوریه نمیتواند کاری از پیش ببرد. ضربالمثلی داریم که میگوید: قبل از باران، هوا ابری میشود. سخنان خامنهای نه ابر بارانزایی دارد و نه بارانی. این سخنان برای بالا بردن روحیه طرفدارانش در ایران است.»
آقای اکبرین میافزاید: «جمهوری اسلامی برای رسیدن به این هدف، نیروهایی در افغانستان اجیر کرد و به آنها پول داد و با جریانهایی چون حکمتیار وارد مذاکرات طولانی شد که نتیجهٔ آن ناامن شدن افغانستان برای آمریکا، دولت جدید کابل و دامن زدن به رویدادهایی از جنس فساد بود که در نهایت به خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان انجامید.»در این شرایط، عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، رئوف شیبانی را به عنوان نمایندهٔ ویژهٔ خود در امور سوریه منصوب کرده است.
سوریه جمهوری اسلامی بشار اسد نفوذ منطقهای ایران توافقات مخالفان اسرائیل
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
والاستریتژورنال: آمریکا نگران نفوذ ایران در سوریه استرسانه آمریکایی با اشاره به سقوط دولت سوریه نوشت: مقامات آمریکایی نگراناند که جمهوری اسلامی ایران بهطور مجدد نفوذ خود را در سوریه برقرار کند.
ادامه مطلب »
کرملین: پزشکیان و پوتین درباره وضعیت سوریه و فلسطین گفتوگو میکنندکاخ کرملین اعلام کرد که رؤسای جمهوری فدراسیون روسیه و جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات خود درباره سوریه، فلسطین و (رژیم) اسرائیل، گفتوگو خواهند کرد.
ادامه مطلب »
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران: از هزینه کردن در سوریه پشیمان نیستیمدبیر شورای عالی امنیت ملی ایران میگوید که جمهوری اسلامی از هزینههایی که در سالهای اخیر در سوریه پیش از سقوط حکومت بشار اسد کرد، پشیمان نیست.
ادامه مطلب »
شاهزاده رضا پهلوی: پس از سقوط جمهوری اسلامی، تبعیض مذهبی در ایران پایان خواهد یافت.شاهزاده رضا پهلوی در آستانه جشنهای کریسمس و حنوکا، به مسیحیان و یهودیان ایران پیام تبریک داد و گفت پس از سقوط حکومت جمهوری اسلامی، تبعیض مذهبی در ایران پایان خواهد یافت.
ادامه مطلب »
عراقچی میگوید جمهوری اسلامی بر «عدم دخالت در امور داخلی سوریه» تأکید داردعباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در یک نشست خبری مشترک با همتای عمانی خود گفت که جمهوری اسلامی بر «عدم دخالت در امور داخلی سوریه» تأکید دارد.
ادامه مطلب »
کمیسر عالی حقوق بشر با سفر به سوریه خواستار «آشتی ملی» شدنشست سوریه با حضور دیپلماتهای منطقهای و اروپایی؛ جمهوری اسلامی دعوت نشده است
ادامه مطلب »