تهران- ایرنا- برای اولین بار در دولت سیزدهم جایگزینی فاضلاب تصفیه شده با آب شرب در صنعت و کشاورزی به عنوان یکی از راهحلهای عبور از بحران کمآبی سیاستگذاری و با انجام یک سری اقدامات عملی از جمله قیمتگذاری آب، در بخشهایی اجرایی شده است.
گروه جامعه ایرنا - آب و خاک جزو مهمترین مولفه های زیستی هستند که آلودگی یکی بر روی دیگری اثر می گذارد، در این میان خشکسالی و تغییرات اقلیمی هم مزید بر علت شده و اگر برنامه ریزی درستی در راستای مقابله با این پدیده صورت نگیرد، سرعت تخریب بیشتر می شود و محیط زیست مورد تهدید قرار خواهد گرفت، بنابراین حفظ کردن منابع آبی برابر با حفظ منابع خاک و کاهش فرسایش است، دنیا به این مهم پی برده و بر این اساس یک روز را به عنوان روز جهانی محیط زیست نامگذاری کرده است تا توجه جهانیان به این مهم جلب شود.
ایرج حشمتی افزود: ضمن اینکه اگر آلودگی خاک نفوذ عمقی و یا گسترش سطحی داشته باشد، ممکن است باعث آلوده شدن منابع آبی شود که خوشبختانه با رویکرد دولت سیزدهم اعلام شد که باید نگاه همه جانبه نسبت به موضوعات داشته باشیم از این رو مولفه های آب ، خاک و هوا در مصوبات به صورت اکوسیستمی و مدیریت یکپارچه دیده شد.
حشمتی گفت: دومین موضوعی که روی آن تاکید داریم بازچرخانی آب و فاضلاب است که در این صورت دیگر خروجی فاضلاب به محیط زیست را نخواهیم داشت، اگر فاضلاب در سیستم بازچرخانی شود دیگر اینقدر اتلاف منابع صورت نخواهد گرفت، این موضوع هم در دولت سیاستگذاری شد، بر این اساس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد هر صنعتی که به صورت کامل و ۱۰۰ درصدی بازچرخانی آب و فاضلاب داشته باشد دیگر نیاز نیست خوداظهاری انجام دهد، یعنی معافیتی گذاشته شده برای اینکه صنایع از بازچرخانی استقبال کنند.
وی گفت: بعد از آن یک سری قوانین مشخص کردیم مثلا برای آبیاری فضای سبز و تامین آب صنایع آب بر، اگر این امکان را داشته باشند که فاضلاب ها را تصفیه و در آبیاری فضای سبز و تامین آب استفاده کنند، باید در اولویت اقدام برای تامین منابع آبی قرار گیرد اما در این فرایند اگر قیمت گذاری درست نباشد کار درست پیش نخواهد رفت، یعنی وقتی قیمت آب شیرین از فاضلاب کمتر و یا حتی برابر باشد، واحدها ترجیح می دهند که از همان آب شرب که راحت تر به دست می آید استفاده کنند، بنابراین در لایحه برنامه هفتم تاکید کردیم که...
وی ادامه داد: بعد از آن اعلام کردیم مسوولیت های اجتماعی نیز دیده شود، به این معنا که مثلا صنعتی تمام منابع آبی مورد نیازش را از فاضلاب تامین می کند اما این امکان را هم دارد که برای ۲ روستای دیگر سیستم فاضلاب راه اندازی کند و بعد فاضلاب آنرا به ۲ واحد صنعتی کوچک تر ارائه دهد تا آنها هم از آب شیرین استفاده نکنند این در واقع جزو مسوولیت های اجتماعی آنها شود.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
تامین آب آشامیدنی سالم از تاکیدهای شهید رئیسی بودمدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: تلاشهای شهید سیدابراهیم رئیسی بهعنوان رئیس دولت سیزدهم در حوزه آب و فاضلاب قابل توجه بوده و نتایج خوبی در استان داشته است.
ادامه مطلب »
جهش آبرسانی به شهرها و روستاهای کرمانشاه در دولت سیزدهمبه گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه، در دولت سیزدهم جهش قابل توجهی در پروژههای آبرسانی به شهرها و روستاهای استان و همچنین تکمیل تصفیهخانههای فاضلاب رخ داده است.
ادامه مطلب »
تبلور دیپلماسی انرژی در دولت آیت الله رئیسیدور زدن تحریمها، توسعه روابط دیپلماسی دستاورد مهم دولت سیزدهم در حوزه صنعت نفت بود؛ دستاوردیکه علیرغم تحریمها و فشارهای خارجی محقق و موجب افزایش و رکوردشکنی در بخش صادرات شد.
ادامه مطلب »
پروژههای تأمین آب استان اصفهان آغاز شدمعاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: در دولت سیزدهم و با حمایتهای رئیس جمهور شهید با لحاظ تمام ملاحظات زیست محیطی پروژههای تأمین آب استان فعال شده است.
ادامه مطلب »
اجرا و بهرهبرداری از دهها طرح آب و فاضلاب مشهد در دولت سیزدهممدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد به اجرا و بهرهبرداری از دهها پروژه بزرگ آب و فاضلاب شهر مشهد در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: در دولت سیزدهم پروژههای بسیار مهم و بزرگ در دست اقدام قرار گرفته که در نتیجه آن، مدیریت بحران شدید آب در دومین کلانشهر کشور و نیز افزایش ظرفیت تصفیه فاضلاب در مشهد را شاهد هستیم.
ادامه مطلب »
مروری بر دستاوردهای دولت سیزدهم در بخش کشاورزیرئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به تشریح برخی دستاوردهای دولت سیزدهم در بخش کشاورزی پرداخت.
ادامه مطلب »