یک متخصص تاریخ عثمانی با بیان اینکه زبان فارسی در پیریزی و سیر تاریخی دولت عثمانی نیز زبانی مهم به شمار میرفته است از علاقه پادشاهان عثمانی به زبان فارسی میگوید.
به گزارش ایسنا، کریم عبدالمجید، پژوهشگر و متخصص تاریخ عثمانی در جهان عرب در یادداشتی با عنوان «فارسی و جایگاه آن در تاریخ عثمانی» که در الجزیره منتشر شده، درباره زبان فارسی و جایگاهش در تاریخ عثمانی گفته است. در ادامه ترجمه سپیده موسوی، دکترای زبان و ادبیات فارسی را از این یادداشت میخوانیم: «هرکس به زبانها علاقهمند بوده و شیفته یادگیری زبانهاست باید برای زبان فارسی وقت بگذارد. این زبان، تعبیراتی زیبا و معانی متمایزی در سطح واژگانیاش دارد.
فارسی همچنین تا پایان قرن شانزدهم، زبان دولتی ممالک سلجوقی و نیز زبان ادبی سرزمین عثمانی بود. ازاین رو این زبان، شایستگی و سزاواریِ آن را دارد که در طول زندگیمان برای آموختنش زمان بگذاریم و به مدد آن رکنی از ارکان زیباییشناسی تمدن اسلامی را بهتر بشناسیم. میتوان گفت فارسی همانگونه که در تشکیل و تطور زبان عثمانی، به عنوان زبانی اصلی شناخته میشد در پیریزی و سیر تاریخی دولت عثمانی نیز زبانی مهم به شمار میرفته است. این تأثیر در راستای تأثیری بوده است که این زبان به شکلی گسترده بر ادبیات عثمانی و شکل و روش کتابتش در سه قرن اول این حکومت گذاشته بود، همانگونه که این زبان، توانست علاوه بر کتابهای تاریخی که به زبان ترکی عثمانی و فارسی نوشته شده بود، بر شکل نگارش کتب تاریخی عثمانی نیز تأثیرگذار باشد.
از این منظر میتوان گفت که به طور کلی فرهنگ ادبی عثمانی، مبتنی بر فرهنگ فارسی و ایرانی بوده است و تزهای اخلاقی که در طول اعصار متبلور شده بود تا جایی ادامه یافت که تأثیر ادبیات فارسی بر ادبیات عثمانی، فراتر از شکل آن پیش رفت و حتی به سطح مضامین نیز کشیده شد تا حدی که نویسندگان عثمانی را در برابر خود شگفتزده ساخت.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
بشنوید/ تصوری اشتباه از یک قطعه معروف موسیقی«بهار» در فرهنگ ایرانی جایگاهی ویژه دارد و این جایگاه ویژه بهار در بین ایرانیها در حدی است که در ادبیات فارسی عبارتی مختص اشعار بهاری داریم و آنها را «بهاریه» مینامیم.
ادامه مطلب »
حمایت از اعتراضایات ضدصهیونیستی دانشگاهیان آمریکادر پی حرکت و تجمعات ضدصهیونیستی در دانشگاههای آمریکا، بسیج اساتید و دانشجویان دانشگاه شیراز بیانیهای در حمایت از این حرکت به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی منتشر کردند.
ادامه مطلب »
زبان روسی و اصلاحات قضایی در گاگائوزیا؛ چالشهای جدیدی که دولت مولداوی با آنها مواجه استرهبران منطقه خودمختار گاگائوزیا در مولداوی اعلام کردهاند که خواستار وضعیت ویژه برای زبان روسی در کنار زبان رومانیایی، تنها زبان رسمی در این کشور هستند.
ادامه مطلب »
«سکوت برای کاهش تنش»؛ سیاست اسرائیل در برابر قدرت نظامی ایراناظهارات سخنگوی فارسی زبان رژیم اشغالگر بیانگر این است صهیونیستها به این نتیجه رسیدهاند که در مقابل قدرت جمهوری اسلامی راهی جز سکوت و عقب نیشینی ندارند.
ادامه مطلب »
پاشازاده: هرکسی که فوتبال بازی کرده باشد میداند مشکل استقلال از کجاستپیشکسوت استقلال در خصوص وضعیت این تیم صحبت های جالبی بر زبان آورد.
ادامه مطلب »
شعور مردم یا شعر برای مردمحجتالاسلام حسینیبوشهری که معمولا در برنامههای مذهبی صداوسیما جایگاه مناسبی دارد، در یک برنامه تلویزیونی میگوید که نوع برخورد با فساد در کشور ما، اهانت به شعور مردم است.
ادامه مطلب »