«وقتی طالبان به افغانستان آمد،مدارس تعطیل شدند.مدتی منتظر ماندم بلکه مدارس باز شوند.درست وقتی امیدم قطع شد، تعدادی از والدین تقاضا کردند که به فرزندانشان درس بدهم. آرزوی همیشگی من باسوادکردن فرزندان وطن بود. برای همین پذیرفتم» گزارش باقر ابراهیمی👇 زنان
به تعداد زنانی که از حکومت «طالبان» بر افغانستان جان سالم به در بردهاند، روایتها هست از تلاش برای ماندگاری و سوادآموزی؛ زنانی که با ایستادگی بر سر ارزشهای انسانی خود، مقابل محدودیتها و خشونتهای طالبان مقاومت کردند و توانستند دختران بسیاری را به زنان تحصیل کردهای تبدیل کنند که امروز در جامعه، سیاست و اقتصاد افغانستان نقشهای پررنگی را ایفا میکنند.
ثریا قاسمی برای «ایرانوایر» روایت میکند: «وقتی طالبان در سال ۱۳۷۵ به افغانستان آمد، مدارس تعطیل شدند. هرکس به طرفی پراکنده شد. مدتی منتظر ماندم بلکه مدارس باز شوند. درست وقتی امیدم قطع شد، تعدادی از والدین دانشآموزان تقاضا کردند که به درس فرزندانشان رسیدگی کنم. آرزوی همیشگی من باسواد کردن فرزندان وطن بود. برای همین پذیرفتم.»
ثریا قاسمی عاشق تدریس بود. برای همین دل به دریا زد و زیرزمین خانهاش را که تنها یک اتاق داشت، به کلاس درس تبدیل کرد. در آن زمان، کابل شهری وحشتناک و پر از خشونت شده بود و بسیاری از شهروندانش به دنبال راهی برای فرار بودند. اما ثریا ماند و دخترها را در همان اتاق آموزش داد: «چند نفر از کوچه ما و چندین نفر هم از کوچه پایین آمدند و تدریس را شروع کردیم. شاگردان، خرد و بزرگ بودند. آنها آنقدر مشتاق یادگیری بودند که با وجود همه خطرها و آن جای کوچک، میآمدند. من هم همراهشان کوشش بسیار کردم.
تعداد دانشآموزان ثریا به ۷۰ نفر رسیده بود اما گاهی خانوادهها تصمیم به مهاجرت میگرفتند و دانشآموزان هم ترک تحصیل میکردند و راهی سرنوشتی دیگر، در جغرافیایی دیگر میشدند. رفت و آمدها به خانه ثریا، طالبها را مشکوک کرد و به همین دلیل تعدادی از دانشآموزان را در خیابان مورد بازجویی قرار دادند. در نهایت متوجه شدند که در خانه ثریا مدرسهای برپا است.
ثریا به آنها توصیه کرد که کتاب و دفترهایشان را زیر «قرآن» پنهان کنند و اگر در مسیر مورد سوال از سوی طالبها قرار گرفتند، بگویند که قرآن، کتاب مقدس اهل اسلام یاد میگیرند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
بازگشایی مدارس در یمن زیر سایه کرونا و جنگ
ادامه مطلب »
زینب کریمی؛ طالبان مدرسهاش را به آتش کشید اما دست از تدریس برنداشت
ادامه مطلب »
دانشمند مجارستانی برای ابداع روش درمان نابینایی جایزه سال اروپا را بردروش انقلابی آقای روسکا نوعی ژندرمانی است که طی آن سلولهای بینایی در چشم انسان با استفاده از ژن دوباره فعال میشوند تا بتوانند به نور واکنش نشان دهند.
ادامه مطلب »
اختصاص ۸۵۰۰ میلیارد تومان برای کمک به شهرداری ها جهت توسعه مترومعاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه از اختصاص ۸۵۰۰ میلیارد تومان کمک به شهرداری ها برای توسعه مترو در سال ۹۹ خبر داد.
ادامه مطلب »
اسپانیا از درخواست کویت برای معافیت از روادید شنگن حمایت میکندکویت بیش از چهار سال است که به هدف لغو ویزای شنگن برای شهروندان خود با اتحادیه اروپا در حال مذاکره است.
ادامه مطلب »