دولت سیزدهم به ریاست آیتالله شهید ابراهیم رئیسی، برنامه ها و اقدامات بسیاری در جهت تقویت بازار سرمایه انجام داد تا زمینه توسعه بسترهای این بازار فراهم شود.
به گزارش ایسنا، بازار سرمایه ایران در یک دهه اخیر دچار فراز و فرودهای بسیاری شد. از ابرحباب اواخر دهه ۹۰ گرفته تا خروج سرمایه گذاران از بازار بورس و انتقال سرمایه خود به سمت بازارهای دیگر از وقایعی است که در چند سال پیش بورس ایران تجربه کرد. با روی کار آمدن دولت آیتالله رئیسی که مصادف بود با خروج شدید سرمایه از بازار بورس، دغدغه و توجه دولت سیزدهم و در رأس آن رئیس جمهور شهید به این حوزه از بازار بیشتر شد. به نحوی که در بازههای زمانی کوتاه از مدیران پیگیر وضعیت و تحولات بازار سرمایه بودند.
دولت سیزدهم به ریاست آیتالله رئیسی از زمان آغاز به کار خود شروع به اقدامات و برنامههای بسیاری در جهت ایجاد ثبات در بازار سرمایه و ایجاد بسترهای لازم و زیربنا برای توسعه بازار سرمایه انجام داد که میتوان به موارد زیر اشاره داشت:مرکز افکار سنجی سرمایه در سال ۱۴۰۱ با هدف ارائه اطلاعات به موقع و مرتبط با افکار عمومی در خصوص موضوعات مختلف و همچنین افزایش قدرت تصمیم گیری تاسیس شد.
دامنه نوسان در فروردین ماه ۱۴۰۱ از ۵ درصد به ۶ درصد و در مهر ماه ۱۴۰۱ به هفت درصد افزایش یافت تا امکان نوسان ۱۴ درصدی قیمت سهام در یک روز برای نمادهای تعیین شده میسر شود.در دولت سیزدهم، برای حفظ حقوق سهامداران، پرداخت کامل سود به صاحبان سهام، شرکتهای مکلف شدند، حداکثر تا چهار ماه پس از تصمیم مجمع عمومی در مورد تقسیم سود، اقدام کنند. مدیریت نظارت بر ناشران سازمان بورس این تصمیم را در فروردین ماه ۱۴۰۲ به تمامی ناشران برای اصلاح اساسنامه آنها و اجرای تکلیف مذبور، ابلاغ کرد.
پذیرش نخستین شرکت دانش بنیان بازار سرمایه در سال ۱۴۰۱ انجام شد که آغاز فرایندی تحولی در بازار سرمایه است. باید اشاره داشت تا زمستان تاس ۱۴۰۲ بیش از ۷۰ شرکت دانش بنیان در بازارهای بورس و فرابورس پذیرش شدهاند.از زمان راه اندازی و شکل گیری سهام عدالت، سود آن تنها در یک مرحله و در اسفندماه واریز میشد.
همچنین، از زمان آغاز طرح سهام عدالت در سال ۱۳۸۴ تا امروز، حدود ۴ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت فوت شدهاند که به دلیل نبود زیرساختهای لازم امکان انتقال منافع حاصل شده از این سهام به ورثه آنان وجود نداشت. به منظور تعیین تکلیف اصل و سود سهام این افراد و سهولت دسترسی ۱۵ میلیون ورثه آنان به اطلاعات مربوط سامانه متوفیان سهام عدالت با عنوان میراث راه اندازی شد. به واسطه این اقدام پس از ۱۸ سال امکان پیگیری و دریافت سود سهام عدالت متوفیان برای ورثه آنان قابل اجرا شده است.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
مسیر خدمت آیتالله رئیسی در دولت سیزدهم ادامه خواهد یافتمعاون هماهنگی اقتصادی استانداری خراسان رضوی، با بیان اینکه مسیر خدمت آیتالله رئیسی در دولت سیزدهم ادامه خواهد یافت، گفت: مردمی بودن در سیره عملی و اقدامات شهید آیتالله رئیسی مشهور بود.
ادامه مطلب »
عکس/ وداع آیتالله علمالهدی با پیکر شهید رئیسی در تبریزتصاویری از وداع وداع آیتالله علمالهدی باپیکر شهید آیتالله رئیسی در تبریز منتشر شده است.
ادامه مطلب »
مردمی بودن از خصلتهای جداییناپذیر شهید آیتالله رئیسی بودامامجمعه اهلسنت چابهار گفت: مردمدار بودن شهید آیتالله رئیسی از خصلتهای جداییناپذیر ایشان بود.
ادامه مطلب »
شهید آیتالله رئیسی از سرمایههای بزرگ کشور بودامام جمعه زرند گفت: شهید آیتالله رئیسی از سرمایههای بزرگ و ارزشمند کشور بود.
ادامه مطلب »
مصوبات سفرهای استانی آیتالله رئیسی با جدیت دنبال شودنماینده ولی فقیه در استان یزد با اشاره به اینکه آیت الله شهید رئیسی مصداق واقعی ایستادگی در مسیر خدا بود، گفت: مصوبات سفرهای استانی آیتالله رئیسی با جدیت دنبال شود.
ادامه مطلب »
شهید آیتالله رئیسی به معنای واقعی کلمه «شورا باور» بودرئیس شورای عالی استانها گفت: شهید آیتالله رئیسی به معنای واقعی کلمه «شورا باور» بود.
ادامه مطلب »