یک اندیشکده آمریکایی پیشبینی کرد که در چهار سال آینده، دولت ترامپ حقوق بشر را در قراردادهای تسلیحاتی خود حتی در ظاهر هم لحاظ نخواهد کرد.
به گزارش ایسنا، رسانه آمریکا یی در مطلبی با اشاره به رویکرد معامله محور «دونالد ترامپ » رئیسجمهور آمریکا در فروش تسلیحات ی، پیشبینی کرد که ایالات متحده در چهار سال آینده حتی در ظاهر امر هم حقوقبشر را در قراردادهای تسلیحات ی خود لحاظ نخواهد کرد. اندیشکده «مؤسسه کشورداری مسئولانه کویینسی» در گزارش خود مینویسد: «بر روی کاغذ، بایدن و تیمش به این اهمیت میدادند که تسلیحات آمریکا یی به دست چه کسانی میافتد، گرچه در عمل چنین نبود... اما ترامپ حتی وانمود هم نخواهد کرد.
»\به گزارش کویینسی، بایدن مقررات و طرحهای زیادی را با ادعای حفاظت از حقوق بشر ارائه کرده بود، اما این طرحها در نهایت نتیجهای ویرانگر داشتند. به عنوان مثال، ایالات متحده با وجود آگاهی از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، هرگز حاضر به قطع فروش سلاح به تلآویو نشد. در نمونهای دیگر، کاخ سفید در دولت بایدن مجوز ارسال بمبهای خوشهای و مینهای زمینی را به اوکراین صادر کرد، در حالی که اکثر کشورهای جهان، از جمله اعضای ناتو، باور داشتند استفاده از این مهمات باید ممنوع باشد. کویینسی فروش تسلیحات آمریکایی به عربستان سعودی و مصر را هم نمونهای از نقض قوانین ایالات متحده و نقض حقوق بشر دانسته است. \اندیشکده آمریکایی با اشاره به اینکه دولت بایدن در ۲۰۲۴ بیشترین میزان فروش و حمایت تسلیحاتی از متحدان آمریکا در تاریخ را به ثبت رساند، گزارش میدهد که ترامپ احتمالاً قصد دارد این رقم را افزایش دهد. در سال ۲۰۱۷، ترامپ در اولین سفر بینالمللی خود به غرب آسیا اعلام کرد که ۱۱۰ میلیارد دلار فروش تسلیحات به عربستان سعودی انجام خواهد داد. او سپس در سال ۲۰۲۰ در روزهای پایانی خود در کاخ سفید، از فروش احتمالی بیش از ۱۳۴ میلیارد دلار سلاح و ادوات نظامی خبر داد، از جمله جنگندههای اف-۳۵ با ارزش ۱۰ میلیارد دلار برای امارات، که در دولت بایدن منحل شد. بر اساس این گزارش، اکنون که تنها یک هفته از دومین دوره ریاستجمهوری ترامپ گذشته است، به وضوح میتوان دید که او برای نگرانیهای حقوقبشری اهمیت چندانی قائل نیست و در فکر فروش تسلیحاتی تقریباً نامحدود است. یکی از نخستین اقدامات دولت ترامپ به محض ورود به کاخ سفید، تعلیق ۹۰ روزه کمکهای خارجی بود، کمکهای نظامی آمریکا به مصر و رژیم صهیونیستی از این قاعده مستثنی شدند. به نظر میرسد که ترامپ محدودیتهای وضعشده علیه رژیم صهیونیستی در دولت بایدن را بهکلی کنار خواهد گذاشت. او ظاهراً محدودیت فروش بمبهای یک تُنی به رژیم صهیونیستی را کنار گذاشته و در حال لغو تحریم صهیونیستهایی است که در کرانه باختری مرتکب جنایت و سرکوب فلسطینیان شدهاند. ترامپ در دستور خود برای تعلیق کمکهای خارجی، اوکراین را مستثنی نکرده و این احتمال وجود دارد که حمایت تسلیحاتی ایالات متحده از اوکراین به میزان چشمگیری کاهش یابد یا قطع شود. اما اندیشکده کویینسی گزارش میدهد که بعید است این پیشرفت بتوانید آسیبی که آمریکا در سراسر جهان به حقوق بشر وارد کرده را جبران کند. ترامپ در دوره اول ریاستجمهوری خود آمریکا را از معاهده تجارت تسلیحات خارج کرد و بایدن هم نتوانست این تصمیم را معکوس کند. او به طور کلی در دوره اول ریاستجمهوری خود رویکردی معاملهای و بدون محدودیت نسبت به تجارت تسلیحاتی اتخاذ کرد و تلاشهای چندجانبه برای کنترل تسلیحات و چندجانبهگرایی را تضعیف کرد. به گزارش کویینسی، شواهد نشان میدهد که ترامپ در دور جدید خود در کاخ سفید نیز به سرعت در همین مسیر گام برمیدارد.
ترامپ حقوق بشر تسلیحات آمریکا معامله سیاست خارجی
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
ترامپ درباره آتش بس غزه: ما یک توافق داریمنیویورک - ایرنا- دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا که هفته آینده دوره دوم ریاست جمهوری خود را آغاز می کند، اعلام کرد توافق آتشبس در غزه حاصل شده است.
ادامه مطلب »
بایدن: آمریکاییها نباید هرگز شورش علیه کنگره را از یاد ببرندرئیسجمهور فعلی آمریکا در سخنانی بار دیگر گفت اقدامات «دونالد ترامپ» در جریان شورش به کنگره در ژانویه ۲۰۲۱، «تهدیدی علیه دموکراسی» بود و آمریکاییها نباید این واقعه را فراموش کنند.
ادامه مطلب »
گزارش سالانۀ دیدهبان حقوق بشر؛ وضعیت ایران در سال ۲۰۲۴ میلادی وخیمتر شددیدهبان حقوق بشر در گزارش سالانۀ خود در مورد وضعیت کشورهای مختلف، اعلام کرد که وضعیت حقوق بشر در ایران در سال ۲۰۲۴ میلادی وخیمتر شده است.
ادامه مطلب »
حزین بهشتیپور: ترامپ در دور دوم باید مذاکره با ایران را در اولویت قرار دهدبهشتیپور در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفت که دونالد ترامپ در دور دوم ریاست جمهوری باید مذاکره با ایران را در اولویت قرار دهد، چرا که تجربه ثابت کرده است که توسل به اهرمهای نظامی هزینهبر خواهد بود.
ادامه مطلب »
ترامپ و بحران هسته ای ایرانجمهوری اسلامی ایران در آستانه هسته ای شدن قرار دارد و این موضوع دونالد ترامپ را با یک تصمیم سخت روبرو می کند.
ادامه مطلب »
واکنش تند بایدن به سؤال خبرنگار درباره توافق غزه+ فیلمدر حالیکه جو بایدن در روزهای پایانی ریاستجمهوری خود تلاش میکند تا توافق آتشبس غزه را به نام خود ثبت کند، از سوال خبرنگار درباره نقش ترامپ در این رویداد عصبانی میشود.
ادامه مطلب »