این مطلب به سیاست خارجی پیشبینیشده دولت دوم ترامپ با تمرکز بر مهار چین و چالشهای احتمالی برای ایران در سال 2025 میپردازد. گفتوگوی با محمد کشاورززاده، سفیر سابق ایران در چین، در مورد نوع تعاملات تهران – پکن در این شرایط و حفظ روابط تجاری با چین در صورت احیای تحریمهای آمریکا مورد بررسی قرار گرفته است.
عبدالرحمن فتحالهی: فقط ۱۳ روز تا بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید باقی مانده و همه نگاهها به دولت دوم او دوخته شده است که مشخص شود واشنگتن چه برنامهای برای تحولات منطقهای و فرامنطقهای دارد. در این میان طیفی از ناظران معتقدند اولویت و تمرکز جدی او، به سیاست مهار چین اختصاص دارد.
در همین راستا، کامفورت اِرو و ریچارد اتوود در یادداشت مشترکی برای نشریه فارنپالیسی باور دارند: «در آسیا، جایی که چین با ایالات متحده و متحدانش برای کسب برتری رقابت میکند، نقاط بحرانی در دریای جنوبی چین، آبها و آسمان اطراف تایوان و شبهجزیره کره، بیشازپیش متزلزل به نظر میرسند». حال در این بین اگر راهبرد مهار چین به عنوان کانون سیاست خارجی دولت دوم ترامپ بر سایر موضوعات و پروندههای دیپلماتیک تفوق پیدا کند، به نظر میرسد که پکن هم مسیر بسیار دشواری را برای چهار سال آینده پیشرو دارد. پیرو این موضوع، سؤال مهمتر اینجاست که وضعیت ایران در تقابل دونالد ترامپ با چین برای سال ۲۰۲۵ چگونه خواهد بود؟ از همین رو، «شرق» به گفتوگویی با محمد کشاورززاده نشسته تا ارزیابی دقیقتری دراینباره به دست آید. در ادامه این گپوگفت با سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در چین، نوع تعاملات تهران - پکن در صورت احیای کمپین فشار حداکثری و به صفر رساندن فروش نفت ایران نیز مورد واکاوی قرار گرفت. ضمن آنکه سفیر اسبق ایران در ازبکستان و ونزوئلا تأکید و تصریح میکند: «حتی با بازگشت تحریمهای دولت ترامپ میتوان روابط تجاری با چین را در حد قابل قبولی نگه داشت». آنچه در ادامه میخوانید ماحصل این گفتوگوست. در فاصله دوهفتهای تا روی کار آمدن مجدد دونالد ترامپ در کاخ سفید، بسیاری اولویتهای مختلفی را برای سیاست خارجی دولت دوم او معرفی کردهاند؛ از پایاندادن فوری به جنگ اوکراین و تعریف روابط جدید با روسیه، تا پایاندادن به جنگ در خاورمیانه و مناسبات با اسرائیل یا پرونده هستهای ایران، روابط با ناتو و اتحادیه اروپا و... . اما در این بین طیف عمده ناظران معتقدند اولویت اصلی و جدی دونالد ترامپ ناظر به سیاست مهار چین اس
TRUMP ÇİN İRAN SIYASET İHRAMLAR
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
سخنرانی سناتورهای آمریکایی از هر دو حزب در حمایت از مردم ایران و علیه جمهوری اسلامیسیاست دولت دوم ترامپ در قبال جمهوری اسلامی، چین و روسیه
ادامه مطلب »
پزشکیان به کیم جونگ اون تبریک سال نو دادرئیس جمهور ایران، در پیامی به رهبر کره شمالی، سال نو میلادی را تبریک گفت و آرزو کرد سال ۲۰۲۵ برای جهان سال صلح و ثبات باشد.
ادامه مطلب »
ترامپ و نقشه راه جمهوریخواهان برای خاورمیانه در سال 2025این خبر به سیاست خارجی ترامپ در خاورمیانه و به ویژه رویکرد او نسبت به ایران، جنگ غزه و پیمان ابراهیم میپردازد. همچنین به سند راهبردی جمهوریخواهان برای سال 2025 اشاره میکند که نقشه راه دولت ترامپ در قبال خاورمیانه و ایران را مشخص میکند و ایران را دِگر آمریکا در خاورمیانه میداند.
ادامه مطلب »
فارن پالسی: سیاست خارجی آمریکا در سال 2024مجله آمریکایی فارن پالسی در گزارشی به تاثیر ورود مجدد ترامپ به کاخ سفید بر روابط واشنگتن و پکن و سیاست خارجی آمریکا در سال 2024 پرداخته است.
ادامه مطلب »
ترامپ، چالش جدید برای اروپابازگشت دونالد ترامپ به قدرت با کنترل کامل بر کنگره، چالش های جدی برای اروپا به ویژه در حوزه های تجاری، دفاعی و آب و هوایی ایجاد می کند.
ادامه مطلب »
چین و روسیه: روابطی که عمیق تر میشوندشی جین پینگ سفر سال 2025 به روسیه برنامه ریزی شده است و چین و روسیه قصد دارند همکاری راهبردی خود را در زمینه نظامی و دیپلماتیک بیشتر کنند.
ادامه مطلب »