هشتمین نشست از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «الزامات اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی»، با میزبانی «دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی» برگزار شد.
به گزارش ایسنا، در هشتمین نشست از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، کارشناسان و مسئولان ظرفیتها و نقاط قوت سند ملی دانشبنیان امنیت غذایی را برشمردند و نقش این سند در تقویت امنیت غذایی کشور و ایجاد همگرایی در خصوص گلوگاههای اصلی این حوزه را متذکر شدند. همچنین پیشنیازها و الزامات اجرایی شدن سند و سازکارهای پایش مستمر آن مورد بحث قرار گرفت و ویژگیها، اختیارات و وظایف نهاد متولی راهبری اجرای سند بررسی و پیشنهاد شد.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: اعتقاد بنده خودکفایی در محصولات کشاورزی است و معتقد هستم که کشاورزی باید محور توسعه اقتصاد کشور باشد. باور دارم که با همین ظرفیت آب و خاک میتوانیم سالانه تا ۳۰۰ میلیون تن غذا تولید کنیم. برای اجرای این سند باید همه دستگاهها و نهادهای کشور کمک کنند و پای کار بیایند.
۳- در حالی که امامین انقلاب تایید ویژه ای بر روی امنیت غذایی داشتند. به عنوان نمونه رهبری فرمودند امنیت غذایی مسئله درجه ۱ کشور است و نباید مورد غفلت قرار بگیرد. اگر دقت شود رهبری این هیچ موضوعی را این گونه مورد توجه قرار نداده آمد. وی افزود: در طول تدوین سند با وزارت بهداشت جلسه داشتیم که آنها معتقد بودند متولی امنیت غذایی هستند. نامهای از دبیر شورای سلامت و امنیت غذایی وزارت بهداشت داریم که ۸۶% موارد سند امیت غذایی خارج از حیطه وظایف وزارت بهداشت است و مربوط به وزارت جهاد کشاورزی است. پس چرا دبیرخانه این سند در وزارت بهداشت است؟ تا قبل از دولت سیزدهم این شورا حتی یک جلسه هم با حضور وزیر بهداشت نداشت و با تشکیل چند جلسه در دولت سیزدهم دوباره وزارت بهداشت مدعی متولی گری امنیت غذایی شد.
۲- همه ذی نفعان و صاحبان نقش از بخش خصوصی و دولتی و حاکمیتی در تدوین این سند دخیل بودند و هر جا احساس کردیم توانایی دارند از آنها بهره گرفتیم. وی افزود: آماده سازی ظرفیت بین ۳ وزارتخانه نیرو، جهاد و بهداشت نیازمند همکاری و همراهی کل دولت است. با این حال وضعیت شبکه سازی وخیم است و ساختار اجرایی و مسئولیت اجرای این سند بر زمین مانده است. علیرغم اینکه در تدوین سند تاکید شد مسئولیت اجرای این سند یک ستاد مشترک ذیل رییسجمهور است اما وزارت بهداشت با لابی گری اعلام کرد ما در وزارت بهداشت شورای امنیت غذایی داریم و اجرای کار را با تعلل مواجه کرد.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
بازنگری در برنامه غنیسازی آرد با «آهن و اسید فولیک» پس از ۱۵ سالبازنگری برنامه ملی غنیسازی آرد گندم با ریزمغذی های آهن و اسید فولیک در راستای اهداف سند ملی امنیت غذایی و بهبود تغذیه جامعه، اخیرا در وزارت بهداشت کلید خورده است.
ادامه مطلب »
درختان زیتون سوخته و آب آشامیدنی آلوده؛ تبعات زیست محیطی جنگ برای ملت لبنان گران تمام می شوددرگیری بین اسرائیل و حزب الله خطرات زیست محیطی را در لبنان تشدید کرده و امنیت غذایی و سلامت عمومی را به خطر انداخته است.
ادامه مطلب »
امنیت اجتماعی نیازمند اعتمادسازی استنماینده مردم شهرستان رودبار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امنیت اجتماعی نیازمند اعتمادسازی و حضور مردم و پیوستگی انسجام ملی است، گفت: مردم محورساز ایجاد امنیت هستند.
ادامه مطلب »
برنامه درسی مهمترین چالش آموزش و پرورش در تحقق سند تحولوزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه گفته شده دانشگاه نمیتواند فعالیت سیاسی انجام دهد گفت: مگر میشود دانشگاه و دانشجو باشد و فعالیت سیاسی نباشد؟ اصلا معنا ندارد؛ تمام تشکلهای رسمی قانونی میتوانند فعالیت و تابلو داشته باشند، همفکری و کرسیهای آزاداندیشی برگزار کرده و کرسیهای نظریه پردازی بگذارند؛ فعالیتهای سیاسی همینهاست.
ادامه مطلب »
کارخانجات رب گوجه جنوب کرمان ساماندهی میشوندیکصد و پنجمین کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان کرمان با موضوع بررسی واحدهای تولیدکننده و حمل و نقل محمولههای رب گوجه امروز ۱۹ آذر ماه برگزار شد.
ادامه مطلب »
حذف کارت سوخت: پیچیدگی ها و چالش هارضا نواز، کارشناس سوخت، در گفتوگو با ایسنا، به چالشهای حذف کارت سوخت و جایگزینی آن با کارت بانکی پرداخت و گفت این کار نیازمند مصوبات دقیق و برنامه ریزی منسجم میباشد.
ادامه مطلب »