در این متن به بررسی تحریمهای بینالمللی و تأثیر آن بر صنعت خودروسازی ایران پرداخته شده است.
تحریمها در دنیای امروز به عنوان یکی از ابزارهای اصلی قدرتهای بزرگ برای اعمال فشار و سلطه بر دیگر کشورها شناخته میشوند. این اقدامات که معمولاً شامل محدودیتهای سیاسی، اقتصادی و گاه نظامی هستند، بهطور ویژه توسط کشورهای غربی و بهخصوص ایالات متحده علیه کشورهای مخالف سیاستهای آنها به کار گرفته میشود. در حقیقت، تحریمها نمایانگر تغییر شیوههای سلطهگری از حملات نظامی مستقیم در قرنهای نوزدهم و بیستم به شیوههای غیرمستقیم و پیچیدهتر در قرن بیستویکم هستند.
یکی از کشورهایی که طی چهار دهه گذشته همواره هدف تحریمهای گسترده قرار گرفته، جمهوری اسلامی ایران است. از زمان پیروزی انقلاب، ایران با انواع مختلفی از تحریمهای اقتصادی و غیراقتصادی مواجه بوده که هر یک در مقاطع مختلف، هزینههای سنگینی را بر اقتصاد کشور و روند توسعه آن تحمیل کردهاند اما از سال ۱۳۸۴، با تشدید فعالیتهای هستهای ایران و ادعای کشورهای غربی مبنی بر تهدید امنیت و منافعشان در منطقه خاورمیانه، این تحریمها وارد فاز جدید و گستردهتری شد. با ارجاع پرونده هستهای ایران از آژانس بینالمللی انرژی اتمی به شورای امنیت سازمان ملل در سال ۲۰۰۶ (۱۳۸۴) ، تحریمهای چندجانبه و یکجانبه با شدتی بیسابقه اعمال شدند. این تحریمها که تا به امروز نیز ادامه دارند در تمام حوزههای تاثیرات قابلتوجهی گذاشتهاند. در این میان صنعت خودروسازی به علت وابستگی بالا، استقلال پایین و آسیبپذیری حداکثری از نخستین و اصلیترین بخشهای تحریمی بوده است. در شرایط کنونی بازار خودرو در ایران و اعمال تحریم های بین المللی از سوی برخی کشورها و شرکای تجاری صنایع خودروسازی، شاهد افزایش غیر منتظره در قیمت خودرو بازار حال حاضر هستیم. عوامل و دلایل مختلفی در افزایش قیمت خودرو موثر بوده و باعث سیر صعودی قیمت می گردند، عواملی چون قیمت ارز، نرخ تورم، حقوق و عوارض گمرکی، افزایش نقدینگی در جامعه، تحریم نفت و سیستم بانکی در افزایش قیمت سهم عمده ای دارند. چرا خودروسازی در اولویت تحریم قرار گرفت؟ صنعت خودروی ایران، بزرگترین صنعت کشور پس از نفت و گاز، یکی از اصلیترین قربانیان تحریمهای اقتصادی در سالهای اخیر بوده اس
تحریم، صنعت خودروسازی، ایران، اقتصاد، سیاست
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
هریرود: بهرهبرداری یکجانبه نقض حقوق عرفیسخنگوی صنعت آب ایران، بهرهبرداری یکجانبه از رودخانه هریرود را نقض حقوق عرفی دانست و گفت که این اقدام تأثیر منفی بر آب شرب و بهداشت میلیونها نفر و محیط زیست دارد.
ادامه مطلب »
فیلتر گوگل پلی و تاثیر آن بر صنعت بازی سازی ایراناین خبر به بررسی صنعت بازی سازی در ایران و تاثیر فیلتر گوگل پلی بر آن می پردازد. در ابتدا به پیشرفت این صنعت پس از تأسیس بنیاد ملی بازیهای رایانهای اشاره می کند و سپس مشکلات ناشی از فیلتر گوگل پلی را بیان می کند. در ادامه توضیح می دهد که فیلتر گوگل پلی چگونه مسیر دانلود بازی ها را تغییر داد و افراد به اپلیکیشن های داخلی مانند بازار و مایکت روی آوردند. در پایان خبر از رفع فیلتر گوگل پلی و واتساپ خبر می دهد و به تاثیر مثبت آن بر صنعت بازی سازی اشاره می کند.
ادامه مطلب »
مزد منطقه ای و بحران نیروی کار مهاجر در ایراناین گزارش به موضوع طرح مزد منطقه ای و چالش های آن در ایران و تاثیر آن بر نیروی کار مهاجر در کشور پرداخته است.
ادامه مطلب »
تحریم های ترامپ و تأثیر آن بر حمل و نقل دریایی ایراناین متن به بررسی تأثیر تحریم های اعمال شده توسط دونالد ترامپ بر حمل و نقل دریایی ایران می پردازد. از بهبود شرایط پس از برجام تا افت چشمگیر عملکرد بنادر ایران پس از خروج آمریکا از برجام، تکامل این صنعت در طول این دوره را به تصویر می کشد.
ادامه مطلب »
وکیوم سکه، بهانهای برای کلاهبرداریمحمد کشتیآرای، عضو کمیسیون تخصصی طلاوجواهر اتاق اصناف ایران، کاهش قیمت سکههای بدون وکیوم و پلمپ را کلاهبرداری خواند و گفت که وکیوم سکه هیچ تأثیر بر قیمت آن ندارد.
ادامه مطلب »
اسد سقوط کرد، ایران در چه وضعیتی؟این خبر به سقوط حکومت اسد در سوریه و تأثیر آن بر ایران و جبهه مقاومت میپردازد.
ادامه مطلب »