ایران بیش از ۳۴ هزار اثر تاریخی ثبت شده دارد که از میان آنها ۱۴ هزار و ۷۲۰ بنا و ۱۹ هزار و ۵۹۳ تپه و محوطه تاریخی نیازمند حفاظت، مرمت و نگهداری هستند. اما هنوز موضوع مرمت بناها و محوطههای تاریخی در کشور همواره با ابهامات و موضوعات چالشبرانگیز مختلف مواجه است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، درحالحاضر ایران بیش از ۳۴ هزار اثر تاریخی دارد که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدهاند. البته هنوز از آثار موجود که هنوز به مرحله شناسایی و ثبت نرسیدهاند آماری بهدست ما نرسیده، اما آنچه مشخص است وجود بیش از ۱۴ هزار و ۷۲۰ بنا و ۱۹ هزار و ۵۹۳ تپه و محوطه تاریخی در سراسر کشور است که نیازمند حفاظت ، مرمت و نگهداری هستند. در این میان موضوع مرمت بناها و محوطههای تاریخی کشور همواره با ابهامات و موضوعات چالشبرانگیز مختلف مواجه بوده است.
چه زمانی میگوییم که یک بنا نیازمند مرمت است؟ آیا بناهای تاریخی ایران بر اساس منشورها و استانداردهای بین المللی مرمت میشوند؟ استفاده از واژگان مرمت، حفاظت و بازسازی به تنهایی بار معنایی متفاوت و مفهوم خاصی را دنبال میکنند و هرکدام از این واژگان توسط سازمانهای بین المللی و قوانین داخلی تعریف شده است واژگان تخصصی حوزه مرمت باید درست و با استناد به منابع موجود بهکار برده شود. به عنوان مثال، احیای یک بنای تاریخی متفاوت از اقداماتی که در راستای حفاظت و یا مرمت انجام میگیرد. احیاء فعالیتی است که مربوط به تغییر کاربری، تجدید حیات و استفاده مجدد است که آن نیز دارای زیرمجموعههایی است که فعالیتهای وابسته به خودش را دارد.
منشور ونیز در سال ۱۹۶۴ توصیه کرده است که باید از تکنیکها و مصالح سنتی استفاده کنید اما آیا این تکنیکها همیشه و در همه شهرها مورد استفاده قرار میگیرد؟ آنچه اهمیت دارد این است که یک بنا چه نیازی دارد تا آگاهانهتر رفتار کنیم. مسئله دوم این است که قوانین و ضوابطی که به آن بنا برمیگردد، مطالعه شود. به طور مثال، پس از آنکه یزد در فهرست میراث جهانی قرار گرفت، ایکوموس توصیه کرد که مردم به شیوه ساخت و سازهایی که در گذشته داشتند برگردند و بناهای خود را با خشت و گل بسازند. درصورتی که تا قبل از ثبت جهانی تمام ساختمانهایی که احداث میشد با بتن و تیرآهن بود و اجرای قوانین در بافت تاریخی از رعایت ارتفاع و طراحی نمای آجری فراتر نمیرفت.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
مسابقات انتخابی تیم ملی کشتی آلیش بانوان ایران اواخر اردیبهشت برگزار میشودسرمربی تیم ملی کشتی بانوان ایران، از برگزاری مسابقات کشتی آلیش قهرمانی بانوان کشور و انتخابی تیم ملی برای شرکت در مسابقات قهرمانی آسیا و جهانی، اواخر ماه اردیبهشت خبر داد.
ادامه مطلب »
بررسی «جهانِ ایرانی: ماد و هخامنشی»همایش ملی «جهانِ ایرانی: ماد و هخامنشی» ۱۴ تیرماه در موزه ملی ایران برگزار میشود.
ادامه مطلب »
۷۵ سالگی ناتو؛ دوست قدیمی «شاهنشاهی ایران» که سالهاست خواب «جمهوری اسلامی» را آشفته کردهرابطه تاریخی ناتو و ایران چگونه بود و چرا حکومت امروز ایران تا این حد از گسترش قدرت و نفوذ آن وحشت دارد؟
ادامه مطلب »
همه چیز درباره گلسنگهای آسیبرسان در تخت جمشیدشرق: مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید از فعالبودن کارگاههای پاکسازی گلسنگها در مجموعه جهانی تخت جمشید خبر داد و گفت: گلسنگها یکی از مهمترین عوامل آسیبرسان در بناهای تاریخی بهخصوص آثار سنگی محسوب میشوند و عملیات پاکسازی گلسنگها در مجموعه جهانی تخت جمشید بهصورت کارگاه و توسط تیمی از کارشناسان حفاظت و مرمت انجام میشود و همچنان...
ادامه مطلب »
قدردانی عمار حکیم از تلاشهای ایران در حمایت از مساله فلسطینرهبر جریان حکمت ملی عراق از تلاشهای ایران در حمایت از مساله فلسطین و گرامیداشت روز جهانی قدس قدردانی کرد.
ادامه مطلب »
ماندن چند بازیکن در تیم ملی به صلاح نیستپیشکسوت استقلال درباره عملکرد تیم ملی فوتبال ایران در مقدماتی جام جهانی و همچنین شرایط تیم نکونام در لیگ صحبت کرد.
ادامه مطلب »