در ششمین اجلاس اکو، ایران به عنوان شاهراه ارتباطی شرق و غرب معرفی و مورد تاکید سران کشورها واقع شد.
به گزارش مشرق، ششمین اجلاس اکو به عنوان یک اجلاس بینالمللی مهم درست در وسط یکی از سختترین بحرانهای مردم فلسطین به میز حمایت از غزه تبدیل شد و فرامتن آن به متن آن غالب شد؛ به طوری که رئیسی در سالن اجلاس اکو صدای کودکان مظلوم غزه شد، البته رئیسجمهور پیش از عزیمت به تاجیکستان گفته بود که محور گفتوگو با سران کشورها در اجلاس اکو، غزه است چراکه همه مردم دنیا با هر گویش، دین و مذهبی نگران وضعیت مردم این منطقه هستند.
«الهام علیاف» نیز در شانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی، با بیان اینکه ساخت بخش مربوط به آذربایجان در کریدور شمال- جنوب و کریدور شرقی- غربی کامل شده گفت: در حال حاضر، در حال کار بر توسعه ظرفیتهای حمل بار در بخش ریلی این دو کریدور هستیم. موفقیت سیاستهای دولت سیزدهم در توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه و هدف، در یک سال گذشته باعث شده تا بسیاری از موانع در این مسیر برطرف شود و ایران بار دیگر در منطقه غرب آسیا، مورد توجه تجار و سرمایهگذاران کشورهای مختلف قرار بگیرد. پیوستن ایران به سازمان شانگهای و اتحادیه اقتصادی «اوراسیا» هم فرصتهای بی نظیری را در اختیار طرفها قرار داده و ایران مصمم است کلیه موانع تعرفهای و غیر تعرفهای خود را در کوتاهترین زمان ممکن برطرف کند.
راهگذر شمال به جنوب که راهگذر راهبردی و مهمی برای کشورهای در مسیر این کریدور یعنی روسیه، ایران، آذربایجان و هند و همچنین کشورهای حاشیه این راهگذر به شمار میرود، میتواند در بهرهمندی کشورها از اثرات مثبت این کریدور نقش ایفا کند. تکمیل این کریدور و بهرهمندی از آن در کنار درآمدهای مختلفی که در کشور وجود دارد میتواند درآمد خوبی از ترانزیت را نصیب جمهوری اسلامی ایران کند.
مزیت چهارم، گرهخوردن منافع کشورهای منطقه به منافع ایران است که وزن ژئوپولیتیک ایران در منطقه را رشد میدهد؛ این مساله دست ایران را در بازی با قدرتهای بزرگ جهانی باز خواهد کرد. با توجه به اینکه ایران تلاش میکند نظم جدیدی در منطقه جنوب غرب آسیا شکل دهد، بازیابی جایگاه کریدوری ایران، در این بین راهگشا خواهد بود.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
توصیه رئیسی به سران کشورهای اسلامی درباره مسئله فلسطیندبیر شورای اطلاعرسانی دولت از تأکید رئیسجمهوری بر قطع روابط سیاسی و اقتصادی کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی در دیدار با رئیسجمهوری ترکیه خبر داد.
ادامه مطلب »
اولویت افغانستان در روابط تجاری و اقتصادی با ایرانمعاون اقتصادی نخست وزیر حکومت سرپرست افغانستان گفت: توسعه روابط تجاری و اقتصادی با ایران اولویت افغانستان است.
ادامه مطلب »
بحرین هم میخواهد به بریکس بپیونددسفیر بحرین در روسیه به اسپوتنیک گفت که بحرین انتظار دارد با عضویت احتمالی خود در بریکس، موقعیت منطقهای و بینالمللی خود را از منظر توسعه اقتصادی و امنیتی تقویت کند.
ادامه مطلب »
تمایل افغانستان بر سرمایهگذاری در حوزه کشتیرانی ایراناستاندار سیستان و بلوچستان بر لزوم ارتباط گسترده بین دو کشور ایران و افغانستان تأکید کرد و گفت: ما باید با اراده قوی تجارت با کشورهای همسایه را روزبهروز توسعه دهیم.
ادامه مطلب »
ضروری دانستن اقدام هماهنگ جهان اسلام در دفاع از فلسطینیانرئیس جمهور تاکید کرد: اکنون همه کشورهای اسلامی از جمله ایران، ترکیه و مصر در معرض امتحانی الهی قرار دارند تا با اقدامات بهموقع خود با جنایت بیسابقه صهیونیستها مقابله کنند.
ادامه مطلب »
توسعه روابط تجاری و اقتصادی با ایران اولویت افغانستان استمعاون اقتصادی نخست وزیر حکومت سرپرست افغانستان گفت: توسعه روابط تجاری و اقتصادی با ایران در اولویت ما قرار دارد و برای همین منظور سفر چند روزهای را در ایران از جمله بندرچابهار داشتهایم.
ادامه مطلب »